Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Το αυτοκίνητο θα είναι το Yaris WRC και το ξεκίνημα θα γίνει στο πρωτάθλημα του 2017

  • -
  • -

Η είδηση δε θα μπορούσε να είναι πιο επίσημη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Toyota, ο Akio Toyoda, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Toyota Motorsport GmbH (TMG) επανέρχεται στο WRC. Η επάνοδος θα γίνει το 2017, με ένα Yaris WRC που είναι εξ’ ολοκλήρου εξελιγμένο στην Ευρώπη. Η εξέλιξή του θα συνεχιστεί με σαφώς πιο εντατικούς ρυθμούς από εδώ και πέρα, ώστε το αυτοκίνητο να αποδειχτεί αντάξιο ενός παρελθόντος με τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών.

Μετά από τον πρώτο γύρο δοκιμών σε ασφάλτινο και χωμάτινο τερέν, το Yaris έχει αποδειχθεί μια πολύ αξιόλογη βάση. Χρησιμοποιεί έναν 1.600άρη τούρμπο κινητήρα με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και απόδοση που ξεπερνάει τους 300 ίππους, αλλά προς το παρόν άλλα τεχνικά στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Από τους νέους οδηγούς που έχουν συμμετάσχει στις οδηγικές δοκιμές του Yaris, ο 27άχρονος Γάλλος Eric Camilli είναι που θα «θητεύσει» δίπλα στον Stephane Sarrazin -νικητής του φετινού Γύρου της Κορσικής και μέλος της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής- και τον Sebastian Lindholm. Το πρόγραμμα εξέλιξης περιλαμβάνει ακόμα μπόλικα αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα οποία θα δώσουν στην Toyota την εμπειρία να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τους κανονισμούς που θα ισχύσουν το 2017.

Το ντεμπούτο του Yaris WRC θα σημάνει το τέλος της 18ετούς αποχής της Toyota από το WRC, η οποία διαδέχθηκε μια 25άχρονη συνεχή και πολύ πετυχημένη παρουσία. Όλα ξεκίνησαν από τον Ove Anderson, ο οποίος ίδρυσε το 1974 την Anderson Motorsport GmbH, που συμμετείχε στο WRC μετονομασμένη σε Toyota Team Europe. Στα χρόνια αυτά, 43 νίκες με Celica Twincam Turbo/GT Four, την Corolla WRC και ονόματα όπως ο Carlos Sainz, ο Juha Kankkunen και ο Didier Auriol έχτισαν ένα θρύλο.

Η Toyota πάντως έχει κάνει ήδη το πρώτο της βηματάκι στη σύγχρονη εποχή του WRC, με την GT86 CS-R3 που όπως είναι προφανές είναι προδιαγραφών R3.


ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Swinging στην Αθήνα με το νέο Renault Twingo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...