Karl: το νέο μικρό της Opel

Προσιτό πεντάθυρο πόλης με τιμή κάτω από 10.000 ευρώ

  • -
  • -

Μπορεί η Opel να έκανε δυναμικό come back στα μικρά με το Adam, ωστόσο έλειπε από τη γκάμα της ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης – το Agila ξεκινά ψηλά, από τα 12.000+ ευρώ. Η απάντηση ακούει στο όνομα Karl, ένα πεντάθυρο μίνι μήκους 3,68 m, με χώρους για πέντε άτομα και τιμή κάτω από 10.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο αναμένεται το καλοκαίρι του 2015 και το όνομά του αποτελεί φόρο τιμής στο γιο του ιδρυτή της εταιρίας. Σχεδιαστικά, στο εμπρός τμήμα του Karl κυριαρχεί το γνώριμο ‘χαμόγελο’ Opel με τη χρωμιωμένη μπάρα και το έμβλημα της μάρκας, στο πλάι οι τρεις έντονες γραμμές χαρίζουν δυναμισμό, ενώ πίσω είναι τα φώτα που ολοκληρώνουν τη ζωηρή εμφάνιση.

Αν και προσιτό, το Karl θα εφοδιάζεται με πολυάριθμες τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και infotainment, ενώ κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος κινητήρας τελευταίας γενιάς. Ο νέος 1.0 ECOTEC των 75 ίππων διακρίνεται, σύμφωνα με τους Γερμανούς, για την εντυπωσιακά αθόρυβη λειτουργία και συνδυάζεται με πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβωτίου. Άλλα στοιχεία που χαρακτηριζουν το νέο μικρό Opel είναι:

  • Το σύστημα infotainment IntelliLink που δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης συσκευών Apple iOS & Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια.
  • Η Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning. Με τη βοήθεια των εμπρός αισθητήρων της κάμερας που ‘σαρώνουν’ το δρόμο, προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό σήμα και ένα κίτρινο εικονίδιο που αναβοσβήνει στο ταμπλό οργάνων, ότι άθελά του αποκλίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας.
  • Το πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν, μία λειτουργία ήδη γνωστή από τα Adam και Corsa.
  • Το Park Assist που αποτρέπει τις ανεπιθύμητες επαφές στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία.
  • Το Cruise control με περιοριστή ταχύτητας που διασφαλίζει οδήγηση εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας, κάτι πολύ χρήσιμο στην κυκλοφορία της πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές με όριο ταχύτητας 30 km/h.
  • Οι προβολείς ομίχλης που εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών που διασφαλίζει ασφαλέστερους ελιγμούς στο στρίψιμο για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες των δρόμων.
  • Τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι παρέχουν ζεστασιά το χειμώνα.
  • Ηλιοροφή που φροντίζει να γίνοται ακόμα πιο απολαυστικές οι καλοκαιρινές ημέρες.

Με το Adam, το Adam Rocks, το Karl και το ολοκαίνουργιο Corsa, η Opel είναι πλέον ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη και επιθυμία στις δύο μικρότερες κατηγορίες της αγοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...