Τεχνολογικά «φορτωμένη» η νέα Mercedes C Class

Δεν την αποκαλούν τυχαία “Baby S”. Οι εφαρμογές που βρίσκουν «στέγη» κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα της νέας C-Class, είναι πολλές και παραπέμπουν στην κορωνίδα της γκάμας των Mercedes.

  • -
  • -

Για όσους δεν πιστεύουν πως η C-Class είναι ένα ήδη κερδισμένο στοίχημα, αρκεί μια ματιά στις εφαρμογές που εισάγει στην κατηγορία. Αν θέλαμε να αναλύσουμε όλες τις τεχνολογίες που κουβαλά, θα έπρεπε να της αφιερώσουμε ολόκληρο το τεύχος. Ας σταθούμε όμως στις σημαντικότερες από αυτές και πρώτα πρώτα στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και το αμάξωμα που συνδυάζει χαμηλό βάρος και στιβαρή κατασκευή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αερανάρτηση AirMatic που προσφέρεται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία και αλλάζει επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά αλλά και την προσφερόμενη στους επιβάτες άνεση. Μέσω του μενού Agility Select υπάρχουν 4+1 επιλογές, με τις πρώτες να είναι σταθερές για να ταιριάζουν ανάλογα με την περίσταση (Comfort, ECO, Sport και Sport+) και την 5η (Individual) να μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Η AirMatic φροντίζει ώστε το αυτοκίνητο να παραμένει παράλληλο προς το έδαφος ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ η διάταξη της ανάρτησης με τους πολλαπλούς συνδέσμους εμπρός και πίσω φροντίζει για την καλύτερη δυνατή άνεση σε συνδυασμό με εξαιρετική οδηγική αίσθηση. Ακόμα και χωρίς το σύστημα AirMatic, οι τρεις επιλογές ανάλογα με την έκδοση είναι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Από εκεί και πέρα, στην πολυτελή καμπίνα συμβαίνουν τα ωραία, με τον κλιματισμό που λαμβάνει πληροφορίες από το GPS για την προσέγγιση και την είσοδο του αυτοκινήτου σε τούνελ, έτσι ώστε να «γυρίσει» αυτόματα στην ανακύκλωση του αέρα και να κόψει τον εισερχόμενο απ’ έξω για να αποφευχθεί η είσοδος καυσαερίου που ενδεχομένως να έχει μείνει μέσα στο τούνελ!

 

Η τεχνολογική υπεροπλία της νέας C-Class ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας σε δυσθεώρητα ύψη      

Το παρών φυσικά δίνει και τα σύστημα πολυμέσων Command. Πέραν της αναβάθμισης των λειτουργιών και του λογισμικού, high light είναι το touchpad πάνω στο οποίο ο οδηγός μπορεί να γράφει με το δάχτυλό του και η επιφάνεια αφής να αναγνωρίζει τον αριθμό ή το γράμμα που σχηματίζει. Με τον τρόπο αυτό αλλάζει επίπεδο τόσο η χρήση του GPS και των επιμέρους λειτουργιών του Command, που επιπλέον συνδέεται on line για να υπάρχει δυνατότητα περιήγησης στο internet από τους επιβάτες, όσο και των smartphone που μπορούν να συνδέονται με την πλατφόρμα του αυτοκινήτου. Σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια που προσφέρει το αυτοκίνητο, πέραν των 9 αερόσακων, το Intelligent Drive ενσωματώνει μια σειρά από παραμέτρους που ελέγχονται από εξελιγμένους και πολύ περισσότερους αισθητήρες σε σχέση με το παρελθόν και μπορεί να συμπληρώνει τον οδηγό σε πολλές περιπτώσεις. Τα ραντάρ που ελέγχουν την ασφάλεια της μετακίνησης, καλύπτουν περιμετρικά το αυτοκίνητο με εμβέλεια (προς τα εμπρός) μέχρι και 500 μέτρα, ενώ συνδυάζονται με κάμερες αμφίπλευρα. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το ραντάρ που σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, έχει μια εμβέλεια 50 μέτρων που μπορεί να λάβει σήμα 3D. Τέλος ,στο πακέτο του command, στη συλλογή και προβολή των δεδομένων, έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία του Head Up Display (H.U.D.) που διατίθεται στη νέα C-Class.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...