TOP 5 Concepts στο Σαλόνι του Τόκιο

Τα πρωτότυπα που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον στην ιαπωνική έκθεση αυτοκινήτου

  • -
  • -



Με τους Ιάπωνες να παίζουν εντός έδρας αλλά και τους Ευρωπαίους να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή, τα πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Τόκιο ήταν αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα. Ξεχωρίσαμε τα πέντε που μας τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον, είτε γιατί θα ήταν πολύ ωραίο να μπουν στην παραγωγή είτε επειδή απαντούν με την τεχνολογία τους στις προκλήσεις της μελλοντικής αυτοκίνησης. Ας τα δούμε ένα προς ένα παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες, απλά πατήστε πάνω στις φωτογραφίες.


 

Honda S660
TOKIO 2013_TOP 5 CONCEPTS

Θα μπει στην παραγωγή το 2015, αναβιώνοντας το Beat. Δυστυχώς προορίζεται μόνο για την ιαπωνική αγορά. Αν και παραμένουν άγνωστες οι τεχνικές του προδιαγραφές, πολύ θα θέλαμε να το δούμε και στην Ευρώπη με πίσω κίνηση και έναν τουρμπισμένο VTEC 660 κυβικών. Θα ήταν ότι έπρεπε για τους ελληνικούς δρόμους…

 

 

Mitsubishi Concept XR-PHEV
TOKIO 2013_TOP 5 CONCEPTS

Υβριδικό μικρό SUV με τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.100 κυβικών και δυναμική σχεδίαση; Αν αυτός είναι ο αντικαταστάτης του πετυχημένου ASX, τότε η Mitsubishi βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 

 

Nissan IDX Freeflow & IDX Nismo
TOKIO 2013_TOP 5 CONCEPTS

Με έντονη δόση νοσταλγίας (γι’ αυτό μας αρέσει άλλωστε), αυτό το δίδυμο πρωτοτύπων μας πάει πίσω στο χρόνο, στην εποχή του Datsun 510. Αν έμπαιναν ποτέ στην παραγωγή, το Freeflow θα ήταν για καθημερινή χρήση και το Nismo για να σπάει τα χρονόμετρα σε πίστες και ράλλυ.

 

 

Volkswagen twin_up!
TOKIO 2013_TOP 5 CONCEPTS

Η Volkswagen ξέρει ότι με το XL1 δεν απευθύνεται στον πολύ κόσμο. Στο κυνήγι λοιπόν για το αυτοκίνητο του ενός λίτρου (με κατανάλωση 1 lt/100 km δηλαδή) στρίμωξε υβριδικό σύστημα κάτω από το όμορφο περιτύλιγμα του δημοφιλούς up! Αποτέλεσμα; Μέση κατανάλωση μόλις 1,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 27 g/km!

 

 

Yamaha MOTIV.e
TOKIO 2013_TOP 5 CONCEPTS

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πρώτη φάση έχουν νόημα μόνο για αστική χρήση. Οπότε πρέπει να είναι μικρά, ευέλικτα και ελαφριά. Σαν το πρωτότυπο της Yamaha που από κάτω του κρύβει την τεχνολογία του γνωστού από την Formula 1, Gordon Murray.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...