Ακυρώθηκε η έκθεση του Τόκιο!

Η πανδημία του κορονοϊού καθιστά απαγορευτική τη διεξαγωγή της Έκθεσης του Τόκιο για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια!

  • -
  • -

Για πρώτη φορά από το 1954, χρονιά που άνοιξε τις πύλες στο κοινό, η έκθεση του Τόκιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή της, κάτι που επισημοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής, αλλά και της Toyota, Akio Toyoda. «Καταλήξαμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρουμε στους επισκέπτες τη διαδραστική εμπειρία που θα μπορούσε να προσφέρει η έκθεση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.»



Η έκθεση του Τόκιο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν θα διοργανωθεί, αν και είχε προγραμματιστεί κανονικά. Αυτή την περίοδο η πανδημία του κορονοϊού είναι σε έξαρση στην Ιαπωνία, με τον Πρωθυπουργό της χώρας να εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πόλεις, ανάμεσα τους το Τόκιο και η Οσάκα. Μάλιστα, αυτή η απόφαση γεννά ερωτηματικά και για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, που αναμένεται να διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στην Ιαπωνία.  

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της επιτροπής διοργάνωσης, δεν εξέτασαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η έκθεση. Όμως, αυτό που αναμένεται να συμβεί μόλις η έκθεση ανοίξει και πάλι τις πύλες της, είναι η αλλαγή της ονομασίας της. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αναφέρεται πλέον ως έκθεση κινητικότητας και όχι απλά αυτοκινήτου, αφού μεγάλο μέρος της θα αναλώνεται στις λύσεις που θα προσφέρουν οι Ιάπωνες Κατασκευαστές σε επίπεδο μεταφορών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...