Στο δρόμο η πρώτη McLaren P1

Η πρώτη McLaren P1 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, είναι ήδη στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη και επιβεβαίωσε τις επιδόσεις της

  • -
  • -

Η πρώτη P1 που προέκυψε από τη γραμμή παραγωγής, ήταν στο χρώμα του αυτοκινήτου της φωτογραφίας και παραδόθηκε ήδη στον ιδιοκτήτη της αφού πρώτα πέρασε όλη την προβλεπόμενη σειρά δοκιμών.Οι συνολικά 916 ίπποι του συνδυασμού V8 με δύο turbo και ηλεκτροκινητήρα, επιβεβαίωσαν τις ανακοινώσεις που συνόδευαν το P1 της McLaren ως πρωτότυπο.  Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το εκρηκτικό hypercar χρειάζεται μόλις 2,8”, ενώ 4,0” μετά, το κοντέρ δείχνει 200 χλμ./ώρα. Τα 300 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 16,5” από στάση. Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που προκύπτουν από τις μετρήσεις επιβράδυνσης, με την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ./ώρα να χρειάζεται μόλις 30,5 μέτρα, που σύμφωνα με την McLaren είναι το 1/3 της απόστασης που χρειάζεται ένα κοινό αυτοκίνητο για την ίδια διαδικασία.

Σε αυτή τη φάση της παραγωγής, χρειάστηκε η συμμετοχή 82 τεχνικών που εργάστηκαν για 17 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί το αυτοκίνητο, ενώ αργότερα ο χρόνος θα συμπιεστεί σε 1 αυτοκίνητο της ημέρα, με την ολοκλήρωση της παραγωγής των 375 μονάδων να πραγματοποιείται στα μέσα του 2015. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...