F1: Ο Vettel δεν θα περνούσε τον Rosberg!

Λάδι στη φωτιά...

  • -
  • -

Λάδι στην φωτιά έχει ρίξει στην όλη διαμάχη Rosberg/Hamilton από χθες κιόλας ο Sebastian Vettel. Ο οδηγός της Ferrari χαρακτήρισε «βρόμικα» τα κόλπα του Hamilton, ενώ οι δηλώσεις του έδειξαν ότι δεν θα επιχειρούσε να περάσει τον Nico Rosberg βάζοντάς τον σε μπελάδες με τον Verstappen.

 

«Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο τέλος με τον Lewis να κάνει κάποια βρώμικα κόλπα», είπε ο Vettel στην ενδοεπικοινωνία που είχε με την ομάδα του μετά από το πέρας του αγώνα. «Τον Daniel (Ricciardo) ήταν εύκολο να τον περάσω, αλλά μετά έφτασα πίσω από τον Max, και άρχισα να γλιστρά και το μονοθέσιο ήταν δύσκολο στην οδήγηση και γινόταν όλο και χειρότερο. Πίσω από τον Nico ήμουν γρηγορότερος από το γεγονός ότι ο Lewis επιβράδυνε, αλλά ήταν πολύ πολύ γρήγοροι στην ευθεία. Με την Red Bull ήταν εύκολο γιατί ο Max δεν είχε DRS, όπου είχε ο Nico. Στην δεύτερη ευθεία έριξα μια ματιά, αλλά ο Nico αμύνθηκε καλά. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι χαζό γιατί ο Lewis ήταν μπροστά, και εάν βούταγα από την εσωτερική ή την εξωτερική υπήρχε το ρίσκο να χτυπήσω τον Lewis. Ήταν σημαντικό, και είδα τον Max να έρχεται πίσω», συμπλήρωσε.

 

Όσον αφορά τον Nico Rosberg ο Vettel είπε : «Δεν κερδίζεις το πρωτάθλημα από τύχη. Ο Nico το κέρδισε σήμερα. Είναι ένας άξιος πρωταθλητής. Συγκεντρώνεις βαθμούς μέσα στην χρονιά. Κάποιες φορές έχεις τυχερά ή άτυχα περιστατικά με το αυτοκίνητό σου, αλλά πιστεύω ότι και στο παρελθόν είχαμε παρόμοια περιστατικά με άλλους οδηγούς, έτσι πάει. Κάποιες φορές έχεις καλές χρονιές σε αυτό, άλλες χειρότερες, αλλά σήμερα πιστεύω ότι ήταν η μέρα του Nico και είναι σημάδι σεβασμού και μεγαλείου να του το δώσουμε. Πιστεύω ότι του το χρωστάμε, είναι ένας άξιος πρωταθλητής».

 

Όπως αναφέρει εύστοχα ο συνάδελφος James Allen, θα ήθελε ο Vettel να περάσει τον Rosberg και να κάνει χάρη στον Hamilton αφήνοντας τον Γερμανό να παλεύει με τον Verstappen; Θα γινόταν ο Vettel αυτός που θα έφερνε τον Hamilton κοντά στον 4ο τίτλο του ισοφαρίζοντάς τον;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...