Honda: Μείωση 30% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2020

Οι νέοι παγκόσμιοι στόχοι του Honda Environmental Vision

  • -
  • -

Με το σλόγκαν “Blue Skies for Our Children” από το παρελθόν*, η Honda έθεσε τους νέους στόχους της που αφορούν στη μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2020, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού της Οράματος (Honda Environmental Vision). Ένα όραμα που επιδιώκει “τη χαρά και την ελευθερία της μετακίνησης σε συνδυασμό με μία βιώσιμη κοινωνία, όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τη ζωή” και έχει σκοπό να επιληφθεί των σημαντικότερων θεμάτων επιχειρηματικής διαχείρισης – κλιματική αλλαγή και ζητήματα ενέργειας.

Ο νέος στόχος μείωσης των εκπομπών CO2 από τα παγκόσμια προϊόντα της Honda είναι 30% μέχρι τα τέλη του 2020 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2000. Επιπλέον, πέραν της μείωσης των εκπομπών CO2 από την αλυσίδα παραγωγής και προμηθευτών, η ιαπωνική εταιρεία θα εντείνει τις προσπάθειές της για μείωση των εκπομπών CO2 σε όλες τις εταιρικές δραστηριότητές της. Παράλληλα, θα επιδιώξει την εξέλιξη τεχνολογιών στον τομέα της συνολικής διαχείρισης της ενέργειας, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από τις μετακινήσεις και τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το 2006, η Honda είχε θέσει στόχο τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 από τη χρήση μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και προϊόντων παραγωγής ισχύος της εταιρίας έως 10% μέχρι τα τέλη του 2010 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2000. Το 2010, ο στόχος επιτεύχθηκε από όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

 

Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Έμβλημα

Ο κύκλος αντιπροσωπεύει τη γη και τον ήλιο με μπλε ουρανό (καθαρός αέρας), καθαρή θάλασσα και η ‘ζωντανή’, πράσινη γη εκφράζει τον πλούτο της φύσης που απαιτείται για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή. Η λευκή γραμμή που χωρίζει τον κύκλο στη μέση αντιπροσωπεύει ένα δρόμο που οδηγεί στην ελευθερία της μετακίνησης, ενώ η καρδιά εκφράζει τη φιλοσοφία και το πάθος της Honda στην περιβαλλοντική της δέσμευση.

 

 

* Οι μηχανικοί της Honda που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της συμμόρφωσης με τα πολύ αυστηρά Αμερικανικά πρότυπα εκπομπών ρύπων ‘Clean Air Act’ τη δεκαετία του 1970, χρησιμοποίησαν τη φράση ‘blue skies for our children’ σαν ένα ισχυρό προσκλητήριο μάχης που απαιτούσε την πλήρη αφοσίωσή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...