Σουρωμένα γκάζια...

Όταν πίνεις, ο Σούπερμαν μπροστά σου μοιάζει ανθρωπάκι

  • -
  • -


- Μα καλά οδηγήσες μεθυσμένος;
- Ε, αφού δεν το είχα να περπατήσω…
Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως δεν είναι. Και καλά να οδηγήσεις μεθυσμένος και να πέσεις πάνω σε καμιά μάντρα που δε κάνει στην άκρη με τίποτα (μα κοίτα που πήγαν και την έβαλαν). Θα πληρώσεις τη ζημιά στο αυτοκίνητό σου κι όλα καλά. Αν βρεθεί κανένας άνθρωπος στο δρόμο σου, τότε τι γίνεται;

Αλκοόλ & οδήγηση: Όλοι το έχουμε κάνει. Όταν πίνεις, ο Σούπερμαν μπροστά σου μοιάζει ανθρωπάκι. Σιγά που δε μπορείς να οδηγήσεις ένα τόσο δα μικρό αυτοκινητάκι. Ακόμη κι ο Σουμάχερ ο ίδιος τι να πει μπροστά στις οδηγικές σου ικανότητες. Τι κι αν δε μπορείς να πας ευθεία; Τι κι αν δε βλέπεις μπροστά σου; Τι κι αν δε θυμάσαι καν πως οδηγήσες και πήγες σπίτι.

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Η πραγματικότητα είναι μία: Όταν οδηγείς μεθυσμένος κινδυνεύεις τόσο εσύ όσο και οι γύρω σου. Κινδυνεύεις να σκοτώσεις άνθρωπο και να το έχεις τύψεις σε όλη σου τη ζωή (το ότι θα τον πληρώνεις είναι το λιγότερο σ' αυτή την ιστορία). Κινδυνεύεις να σκοτωθείς εσύ ο ίδιος και να μην το θυμάσαι καν. Κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό απ´ όλα. Όχι το "φου" που ενδέχεται να κάνεις στο μπλόκο και να χάσεις το δίπλωμά σου.

Ξέρω ότι όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται κοινότυπα, αλλά ακόμα κι εγώ που τα γράφω πολλές φορές δεν τα τηρώ. Και τα έχω πληρώσει. Και ίσως μερικά να συνεχίσω να τα πληρώνω ακόμα. Αλλά εκ πείρας πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να πάρεις ένα ταξί ή ακόμα και να κοιμηθείς στο αυτοκίνητό σου μέχρι να συνέλθεις (κι ας σε βλέπει ο κόσμος το πρωί), παρά να το παίξεις σούπερ ήρωας και να θέσεις σε κίνδυνο τους γύρω σου και τον εαυτό σου.

Γι αυτό, την επόμενη φορά που έχεις σκοπό να πιεις, άσε το τιμόνι για κανέναν νηφάλιο και κάνε τα οχτάρια σου στο dancefloor, όχι στο δρόμο. Έχει πιο πολλή πλάκα έτσι...


H Σοφία έχει και blog: whenablondegirliswriting.blogspot.com