Classic Car: Βασικές συμβουλές πριν και μετά την αγορά (Μέρος 1ο)

Πόσο πολύ το θέλεις και γιατί;

  • -
  • -

Δεν θα σας πούμε εμείς τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης, αλλά θα πρέπει να είναι καλοί, γιατί μόνο και μόνο τότε θα αντέξετε.

Τι θα το κάνω; Θα κυκλοφορεί καθημερινά, μια φορά τον μήνα, ή θα μείνει στη βιτρίνα; Αυτά είναι πολύ σοβαρά ερωτηματικά που θα καθορίσουν την επιλογή. Γιατί ένα καθημερινό αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει πολλά και φτηνά ανταλλακτικά, ένα σπάνια κινούμενο έχει άλλους στόχους και φυσικά τα μουσειακά είδη παίζουν άλλο ρόλο.

Επίσης έχετε τα χρήματα, γιατί τα όνειρα πάντα είναι όμορφα! Να ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό να μην πάρετε πίσω τα χρήματα που θα έχετε επενδύσει σε αυτό, όταν προσπαθήσετε να το πουλήσετε.

Και το πιο σημαντικό από όλα, έχετε τον χρόνο, γιατί ποτέ κανείς δεν θα ασχοληθεί για εσάς! Και τέλος το πιο σημαντικό από όλα, έχετε υπομονή, έχετε νεύρα από σύρμα; Γιατί όσες υποσχέσεις και αν πάρετε από τους ειδικούς, πάντα υποσχέσεις θα είναι. Άλλωστε η πίεση προς όλους αυτούς είναι δική σας υποχρέωση, γιατί στο κάτω-κάτω δικό σας είναι το αυτοκίνητο, δικά σας και τα νεύρα που θα σπάσουν! Υπομονή, χρειάζεται πολύ υπομονή και τεράστιο στομάχι!

Η σκληρή πραγματικότητα πάντα σε προσγειώνει ανώμαλα!

Μετά τον χώρο της ψυχολογίας στη σφαίρα της πραγματικότητας. Μια καθόλου εύκολη απόφαση, γιατί πολύ καλά ξέρουμε ότι εδώ παρεμβαίνουν απροσδιόριστοι παράγοντες. Όμως πάντα, μέσα σε ακόμα και στις πιο παράλογες αποφάσεις πρέπει να υπάρχουν λογικές τουλάχιστον εξηγήσεις.

Ποιά είναι λοιπόν η μεθοδολογία; Θα πάρετε «σαπάκι»; Όπως και να έχει, ακριβό ή φτηνό, θα πρέπει να είναι πλήρες, ή τελικά θα καταλήξετε να αγοράσετε δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα κουφάρια για να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά που σας λείπουν; Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές και καμιά δεν θα πρέπει να αποκλείουμε. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε, πλήρες σε καλή κατάσταση και αν είναι δυνατόν… τσάμπα. Αλλά επειδή θαύματα δεν συμβαίνουν, καλό θα ήταν να προχωρήσουμε σε ποιο σύνθετες λύσεις, όπως η αγορά πολλών αυτοκινήτων ώστε να τα «κανιβαλήσουμε» για να τους αποσπάσουμε τα ανταλλακτικά που θέλουμε. Γιατί πάντα θα πρέπει να έχουμε σαν απαράβατο όρο, ότι η αξία του τελικού αποτελέσματος εξαρτάτε απόλυτα από την αυθεντικότητα όλων των μερών, ακόμα και της τελευταίας βίδας.

Μελετήστε, αποκτήστε γνώση, θα σας προστατέψει από τις κακοτοπιές

Αγοράζουμε βιβλία, μελετάμε, ρωτάμε και ενημερωνόμαστε. Ακόμα και αν αυτό μας κάνει να φαινόμαστε χαζοί! Ο στόχος μας είναι να μάθουμε σε βάθος. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ! Ποιο είναι το ακριβές αυτοκίνητο που στοχεύουμε, ποιοί είναι οι κωδικοί του; Υπάρχουν ανταλλακτικά; Υπάρχουν επισκευαστές; Γι’ αυτό ρωτάμε άλλους ιδιοκτήτες για προβλήματα, προσποιούμαστε τους αδαείς για να πάρουμε πληροφορίες και πάνω από όλα δεν βιαζόμαστε. Με λίγα λόγια αναγνωρίζουμε όλα τα πιθανά προβλήματα και ζυγιάζουμε τα υπέρ και κατά πριν βουτήξουμε στα βαθιά. Δεν αγχωνόμαστε, επιλέγουμε με υπομονή  αυτό ακριβώς που θέλουμε. Περιμένουμε, γιατί αυτοκίνητα… υπάρχουν! Είναι πολύ σημαντικό να σε αυτή τη φάση να έχουμε πάρει τις τελικές μας αποφάσεις και να έχουμε ορίσει τους στόχους μας σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε.

Και επειδή το χρήμα είναι το παν, καλό θα ήταν να το έχουμε!

Πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε πόσα χρήματα θα πρέπει να έχουμε βάλει στην άκρη. Καλό θα ήταν βέβαια να υπολογίσετε, ότι όπως συνήθως συμβαίνει θα πρέπει να έχετε αποταμιεύσει μέχρι ακόμα και τα διπλά από ότι είχατε αρχικά υπολογίσει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει. Και είναι σίγουρο ότι θα σου βγάλει πολλά και κρυφά έξοδα που ποτέ δεν είχατε υπολογίσει!