Τζάμια αυτοκινήτου με θαμπάδες; Δες πώς θα τα καθαρίσεις σωστά

Εκτός από ενεργοποίηση… ψυχαναγκασμού, τα βρώμικα ή θολά τζάμια σε ένα αυτοκίνητο ίσως προκαλέσουν και ζητήματα ασφάλειας, οπότε πρέπει να ξέρουμε πώς να τα καθαρίζουμε.

  • -
  • -

Στο πλύσιμο του αυτοκινήτου μας, θα πρέπει να φροντίζουμε πάντα τα τζάμια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είτε εμπιστευόμαστε επαγγελματίες, είτε το κάνουμε μόνοι μας, τα κρύσταλλα επιβάλλεται να είναι καθαρά, αφού έτσι εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα, ειδικότερα το βράδυ όπου οι συνθήκες είναι πιο απαιτητικές. Πολλές φορές όμως, παρά το γεγονός ότι τα έχουμε καθαρίσει, τα τζάμια έχουν ενοχλητικές βρωμιές που δεν έχουν φύγει ή ακόμα χειρότερα, θαμπάδες σε μερικά σημεία τους που περιορίζουν το οπτικό πεδίο του οδηγού. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να καθαρίσουν σωστά και μάλιστα, δεν απαιτούν χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Πως καθαρίζουν τα τζάμια του αυτοκινήτου - Ο σωστός τρόπος

Αρχικά, θα πρέπει πρώτα να βρούμε ένα σκιερό μέρος για να γίνει σωστά ο καθαρισμός των τζαμιών. Αν ο ήλιος χτυπάει την επιφάνεια, τότε το καθαριστικό θα στεγνώνει πριν το σκουπίσουμε και θα αφήσει λεκέ. Αφού παρκάρουμε σε ένα μέρος χωρίς έντονη έκθεση στον ήλιο, παίρνουμε ένα νωπό πανί και σκουπίζουμε το τζάμι που θέλουμε να καθαρίσουμε για να πάρει «τα πολλά». Φροντίζουμε ώστε να στεγνώσει και στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα καθαριστικό τζαμιών της επιλογής μας, προσέχοντας να μη χρησιμοποιήσουμε υπερβολική ποσότητα. Με ένα πανάκι μικροϊνών καθαρίζουμε σχολαστικά την επιφάνεια του τζαμιού, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Δείτε ακόμη: Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου - Γιατί κοστίζει τόσο πολύ

Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι για τα καλύτερα αποτελέσματα, επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία και από την εσωτερική πλευρά του κρυστάλλου. Ωστόσο, επειδή τα τζάμια δεν είναι εκτεθειμένα από τη μέσα πλευρά τους, ίσως μπορεί να παρακαμφθεί το πρώτο βήμα, δηλαδή τον καθαρισμό με το νωπό πανί. Το καθαριστικό μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας και στη συνέχεια, να το καθαρίσουμε με ένα πανί μικροϊνών. Αν η διαδικασία γίνει σωστά και δεν μείνει κάποιο σημείο του κρυστάλλου χωρίς να καθαριστεί, τότε το τζάμι θα είναι αυτό που λέμε… αόρατο και η ορατότητά μας θα βελτιωθεί πολύ, όλες τις ώρες της ημέρας.