Τι κολλάει στο αυτοκίνητο; Ποια δέντρα αποφεύγουμε στο παρκάρισμα;

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι ψάχνουμε να βρούμε μια σκιά για να παρκάρουμε το αυτοκίνητο. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε στο αμάξωμα κάποιες κολλώδεις κηλίδες.

  • -
  • -

Η έντονη ζέστη τους θερινούς μήνες, μπορεί να μετατρέψει σε «φούρνο» την καμπίνα του αυτοκινήτου. Οπότε, οι περισσότεροι οδηγοί, κατά το παρκάρισμα, ειδικά στην παραλία, αναζητούν ένα σκιερό μέρος, το οποίο συνήθως, προσφέρουν τα δέντρα.

Στη χώρα μας, το πεύκο και η λεύκη είναι τα πιο κοινότυπα δέντρα. Τα συγκεκριμένα αποτελούν τα πιο αγαπητά δέντρα στο ελληνικό έδαφος και ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές - ακόμη και μέσα στις πόλεις - λόγω της προσαρμοστικότητάς τους, της ανθεκτικότητας και της σκιάς που παρέχουν.

dentro

Αμφότερα, παρότι το ένα ανήκει στα ρητινοφόρα κωνοφόρα και το άλλο στα φυλλοβόλα, βγάζουν μια κολλώδη ουσία, η οποία με την αύξηση της θερμοκρασίας πέφτει. Αν λοιπόν έχετε παρκάρει κάτω από ένα τέτοιο δέντρο, τότε τα κολλώδη αυτά σταγονίδια θα καταλήξουν στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. 

Πώς θα βγάλω τη ρετσίνι και την κόλλα από το αυτοκίνητο

Η πλειονότητα των οδηγών, έχει αντικρίσει την κολλώδη αυτή ουσία πάνω στο καπό, στο παρμπρίζ και στην οροφή του οχήματος. Επίσης, έχει διαπιστώσει πως δεν αφαιρείται τόσο εύκολα και χρειάζεται αρκετό τρίψιμο για να βγει.

Οι κηλίδες από το ρετσίνι του πεύκου και τα σταγονίδια της λεύκης, πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα, διότι δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ζημιά στο αμάξωμα αν παραμείνουν για μεγάλο διάστημα και σκληρύνουν.

dentro

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουν οι κολλώδεις ουσίες είναι ένα πλύσιμο με αρκετή σαπουνάδα και νερό. Μια επίσκεψη στο πλησιέστερο πλυντήριο αυτοκινήτων, αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση. Αν όμως επιθυμείτε να το καθαρίσετε μόνοι σας τοπικά, μια γρήγορη και αποτελεσματική επιλογή είναι το ελαιόλαδο.

Διαβάστε επίσης: Πλύσιμο αυτοκινήτου – Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τοποθετήστε λίγο βαμβάκι με λάδι στο σημείο και αφήστε το για μερικά λεπτά. Εφόσον η κηλίδα από ρετσίνι ή τα κολλώδη σταγονίδια μαλακώσει, τότε τρίψτε ελαφριά με απαλές και κυκλικές κινήσεις μέχρι να αφαιρεθεί. Όταν ο λεκές αφαιρεθεί, καλό θα είναι να πλύνετε το αυτοκίνητο με καθαριστικό στο σημείο για να αφαιρεθεί με τη σειρά του και το λάδι.