Έχασα την έξοδο στην εθνική οδό: Πώς θα γυρίσω πίσω;

Σίγουρα έχει συμβεί σε πολλούς, αλλά ποια είναι η σωστή αντίδραση;

  • -
  • -

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σχεδόν σε όλους μας έχει συμβεί να χάσουμε την έξοδο στην Εθνική Οδό, ή σε κάποιον αυτοκινητόδρομο γενικότερα. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακριβώς τη διαδρομή, κάποιο φορτηγό να μας εμποδίζει την ορατότητα ή ακόμα να μην είναι δυνατό λόγω κίνησης να επιλέξουμε την έξοδο που θέλουμε. Σε αυτή την περίπτωση τι ακριβώς κάνουμε; Προφανώς, καταρχάς, το αυτονόητο: Συνεχίζουμε την πορεία μας και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιχειρώντας να γυρίσουμε πίσω.

Δείτε ακόμη: Πώς κάνεις αναστροφή στην Αττική Οδό χωρίς να ξαναπληρώσεις διόδια;

Δείτε ακόμη: Τι κάνω αν δω πυρκαγιά στο δρόμο;

Πολλές φορές έχουμε δει οδηγούς να ενεργούν με αυτό τον τρόπο, προσπαθώντας να κάνουν όπισθεν για να βγουν στην έξοδο που επιθυμούν. Αυτό εκτός από παράνομο είναι και άκρως επικίνδυνο, έχοντας μάλιστα αποτελέσει αιτία σοβαρών ατυχημάτων στο παρελθόν. Μάλιστα, έχουμε δει ακραίες καταστάσεις, όπου οδηγοί επέλεξαν να κάνουν αναστροφή, κινούμενοι ανάποδα στην Εθνική Οδό! Ενέργειες, προφανώς εγκληματικές. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παραμείνετε στον αυτοκινητόδρομο και να βγείτε στην επόμενη έξοδο.

Απλά, για να μην επιστρέψετε από την ίδια διαδρομή και για να μην πληρώσετε διόδια δεύτερη φορά, μπορείτε να ελέγξετε τι προτείνει για τον προορισμό σας το σύστημα πλοήγησης του αυυτοκινήτου ή μια εφαρμογή όπως το Google Maps στο κινητό σας. Είναι πιθανό από την επόμενη έξοδο να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, εκτός αυτοκινητόδρομου, η οποία εκτός από πιο οικονομική θα μπορούσε να είναι και ταχύτερη!