Πρωτομαγιά στην Μονεμβασιά: Το κόστος σε διόδια και βενζίνη

Η Μονεμβασιά είναι ένα μέρος που πάντα αξίζει να επισκεφθείς. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, είναι μια ιδανική αφορμή!

  • -
  • -

Θέλετε υπέροχες θάλασσες, βόλτα σε κάστρο και πολλά όμορφα μαγαζιά για να δοκιμάσετε καλό φαγητό τη φετινή Πρωτομαγιά; Η Μονεμβασιά είναι το μέρος που θα εκπληρώσει όλες σας τις επιθυμίες. Χτισμένη σε ένα φανταστικό σημείο του νομού Λακωνίας, συνδυάζει διασκέδαση με φυσική ομορφιά. Από την Αθήνα απέχει 320 χιλιόμετρα και η διαδρομή αποτελείται από έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι επαρχιακής οδού.

Περνώντας τη Σπάρτη βγαίνετε σε έναν επαρχιακό, αλλά επαρκώς συντηρημένο δρόμο που θα σας οδηγήσει τελικά στη Μονεμβασιά χωρίς να κουράσει ή να σας θέσει σε κίνδυνο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και οι έξι σταθμοί διοδίων που θα συναντήσεις μέχρι να φτάσεις έχουν λογικό κόστος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθμός Ελευσίνας: 2,10€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,80€
  • Σταθμός Σπαθοβουνίου: 2,55€
  • Σταθμός Νεστάνης: 2,40€
  • Σταθμός γέφυρας Μανάρη: 1,95€
  • Σταθμός Πετρίνας: 2,90€

Δείτε ακόμη: Αθήνα-Χαλκιδική, το κόστος σε διόδια

Το άθροισμα βγαίνει στα 13,7€. Το συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας έχει μια από τις πιο λογικές τιμολογιακές πολιτικές στα διόδια που βρίσκονται στους αυτοκινητόδρομους. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι από Αθήνα προς Βόλο έχει διόδια κοντά στα 20€ (αντίστοιχη απόσταση) ενώ αν θες να φτάσεις στη δυτική Ελλάδα, όλα τα διόδια για Μονεμβασιά είναι λιγότερα από το αντίτιμο για τη διέλευση από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.  

Δείτε ακόμη: Αθήνα-Λευκάδα, το κόστος σε διόδια

Επιστρέφοντας στα της Μονεμβασιάς, τα καύσιμα που θα χρειαστεί ένα τυπικό αυτοκίνητο που καίει περίπου 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες ταξιδιού, θα είναι κοντά στα 50€. Μαζί με τα διόδια, το σύνολο φτάνει περίπου στα 65€ για τη μια διαδρομή, δηλαδή χωρίς επιστροφή. Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα σε τιμές καυσίμων και διοδίων, θεωρούμε ότι τα χρήματα που απαιτούνται για το ταξίδι είναι φυσιολογικά, ενώ η Μονεμβασιά είναι ένα φανταστικό μέρος που σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Ετοιμάστε βαλίτσες και βάλτε μπρος!