Πώς θα επιλέξω το ιδανικό επαγγελματικό για τις ανάγκες μου;

5 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο όχημα για την επιχείρησή σου

  • -
  • -

Η επιλογή του ιδανικού επαγγελματικού οχήματος είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική συγκριτικά με αυτή ενός επιβατικού. Είναι εύκολο να βρεθείς με ένα van που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της δραστηριότητάς σου, ενώ, σε περίπτωση εταιρικού στόλου, μπορεί να εκτινάξει τις δαπάνες της επιχείρησης. Σε συνεργασία με την LeasePlan, την κορυφαία εταιρεία leasing και διαχείρισης στόλων, αναλύουμε τα 5 σημεία που απαιτούν προσοχή στην επιλογή του σωστού επαγγελματικού οχήματος.

 

  1   Ο κατάλληλος κινητήρας

Ο κινητήρας ενός επαγγελματικού πρέπει κατά κανόνα να συνδυάζει οικονομία καυσίμου και απόδοση ικανή να ανταπεξέλθει στο φορτίο και στη χρήση. Αν κάνεις συχνά ταξίδια με το επαγγελματικό σου όχημα φορτωμένο, η επιλογή ενός πετρελαιοκινητήρα υψηλού κυβισμού είναι μάλλον μονόδρομος. Αν πάλι κάνεις παραδόσεις καθημερινά στο κέντρο της πόλης, οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες είναι πιο προσιτοί, αποδοτικοί και προσφέρουν οικονομία, ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές καυσίμου όπως το φυσικό αέριο. Η LeasePlan θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στον κατάλληλο κινητήρα για τη δραστηριότητά σου, με γνώμονα και το προσιτό μηνιαίο μίσθωμα.

 

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

5 λόγοι που καθιστούν το leasing επαγγελματικών οχημάτων τη συμφέρουσα επιλογή

 

  2   Το ιδανικό αμάξωμα

Εδώ παίζουν δύο παράγοντες σημαντικό ρόλο: Τα είδη φορτίων που μεταφέρεις και οι διαδρομές που κάνεις. Χρειάζεσαι ένα ανοιχτό pick-up ή καλύτερα ένα κλειστό van; Και σε τι μέγεθος; Το να προτιμήσεις, για παράδειγμα, ένα μεγάλο επαγγελματικό όχημα που δεν καλύπτει αλλά υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου, μπορεί να σε δυσκολεύει καθημερινά στην κίνηση μέσα στην πόλη. Μην ξεχνάμε πως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά στα van, εκτός από εντελώς διαφορετικά μοντέλα στη γκάμα τους, προσφέρουν και διάφορα μήκη μεταξονίου και ύψη χώρου φόρτωσης για κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Χρειάζεται, λοιπόν, κατά την επιλογή του ιδανικού αμαξώματος να λάβουμε υπόψη τόσο την κατάλληλη χωρητικότητα και το ωφέλιμο φορτίο (βάρος) όσο και το μέγεθος που βολεύει στις συχνότερες μετακινήσεις. Η LeasePlan, με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στις μισθώσεις επαγγελματικών οχημάτων θα σε βοηθήσει να επιλέξεις, από την τεράστια γκάμα επιλογών, το ιδανικό για σένα.


  3   Αναγκαίος εξοπλισμός και πρακτικά αξεσουάρ

Και εδώ η διαδικασία επιλογής χρειάζεται την προσοχή μας καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα περισσότερα επαγγελματικά, ειδικά τα van, έχουν τεράστιες γκάμες εκδόσεων και αξεσουάρ που επιτρέπουν στον εκάστοτε επαγγελματία να δημιουργήσει ένα όχημα “κομμένο και ραμμένο” στις ανάγκες του. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άπειρες: απλά van, ψυγεία, χώροι φόρτωσης με ειδικές επενδύσεις ή με κουτιά αποθήκευσης, με γάντζους πρόσδεσης, ειδικούς μηχανισμούς ή κρυφά ανοίγματα που επιτρέπουν τη φόρτωση μακρύτερων φορτίων, ακόμη και αξεσουάρ για την καμπίνα, όπως ειδικές θήκες για μικροαντικείμενα, μάνταλα για τη συγκράτηση εγγράφων στο ταμπλό κλπ. Η επιλογή του σωστού εξοπλισμού θα κάνει, αναμφίβολα, την καθημερινότητά σου πολύ πιο εύκολη. Η LeasePlan θα σε βοηθήσει να εκμεταλλευτείς προς όφελός σου τις αμέτρητες λίστες εξοπλισμού και αξεσουάρ και να διαμορφώσεις το επαγγελματικό σου όχημα με βάση τις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης.


  4   Άνεση και ασφάλεια

Είτε πρόκειται για το προσωπικό σου επαγγελματικό όχημα είτε για εταιρικούς στόλους, η ασφάλεια του οδηγού είναι πρώτη προτεραιότητα. Και η άνεση, όμως, είναι απαραίτητη για κάποιον που περνά ώρες ημερησίως στο τιμόνι. Εξόπλισε το επαγγελματικό σου όχημα με στοιχεία που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ασφαλή και, παράλληλα, πιο άνετη. Για παράδειγμα, ένα σύστημα αισθητήρων παρκαρίσματος ή μια κάμερα οπισθοπορείας μπορεί να ακούγονται σαν ακριβό αξεσουάρ, αλλά μπορούν να σε γλιτώσουν από μικροεπαφές στο παρκάρισμα που κοστίζουν ακριβά. Συμβουλέψου τους ειδικούς της LeasePlan για το πώς να διαμορφώσεις το επαγγελματικό σου ώστε να σου προσφέρει άνεση και ασφάλεια σε κάθε περίπτωση.

 

  5    Στο ιδανικό κόστος

Ξέρουμε ήδη πως είναι προτιμότερο να μισθώσεις το νέο σου επαγγελματικό παρά να το αγοράσεις. Θα πρέπει, όμως, το μηνιαίο μίσθωμα να είναι αυτό που αντέχουν τα οικονομικά της επιχείρησης. Η LeasePlan θα σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό επαγγελματικό για τις ανάγκες της επιχείρησής σου, με το σωστό εξοπλισμό και το ιδανικό για την τσέπη σου μηνιαίο μίσθωμα.