Γιατί να μισθώσω το επαγγελματικό μου όχημα αντί να το αγοράσω;

5 λόγοι που καθιστούν το leasing επαγγελματικών οχημάτων τη συμφέρουσα επιλογή

  • -
  • -

Η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και το πλεονέκτημα του σταθερού μηνιαίου κόστους. Το leasing δεν περιορίζεται μόνο στα επιβατικά μοντέλα, αλλά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων (LCV), όπου τα οφέλη είναι πολλαπλάσια και πολύ σημαντικότερα. Σε συνεργασία με την LeasePlan, την κορυφαία εταιρεία leasing και διαχείρισης στόλων, αναλύουμε τους 5 λόγους που κάνουν τη μίσθωση των επαγγελματικών οχημάτων την «έξυπνη» επιλογή.

 1  Σταθερά μηνιαία έξοδα

Η ιδιοκτησία ενός επαγγελματικού οχήματος (πόσω μάλλον ενός στόλου οχημάτων) συνεπάγεται υψηλά ετήσια κόστη και πολλά απρόβλεπτα έξοδα. Μισθώνοντας το επαγγελματικό σου όχημα καταβάλλεις μόνο ένα συγκεκριμένο μηνιαίο ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάντα εκτός του καυσίμου: η προγραμματισμένη συντήρηση, τυχόν επισκευές, η αλλαγή των ελαστικών, η ασφαλιστική κάλυψη, τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι, μπορείς να κάνεις πιο εύκολα τον οικονομικό σου προγραμματισμό. Η LeasePlan θα σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό επαγγελματικό για τη δραστηριότητά σου, με ιδιαίτερα προσιτό μίσθωμα.


 2  Χωρίς το ρίσκο της ιδιοκτησίας

Η αγορά επαγγελματικών οχημάτων συνοδεύεται από δεσμεύσεις τόσο για εσένα όσο και την επιχείρησή σου. Η μίσθωση σημαίνει ότι έχεις ένα ή περισσότερα οχήματα στην κατοχή σου, χωρίς όμως το ρίσκο της ιδιοκτησίας (ζημιές, φθορές, καταστροφές κ.α.). Επιπλέον, αποφεύγεις την απαξιώση του οχήματος λόγω χρόνου και χρήσης. Κατά τη λήξη του συμβολαίου, η LeasePlan προβαίνει σε ενδελεχή εκτίμηση της κατάστασης και της αξίας του οχήματος, χωρίς ταλαιπωρία ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Ταυτόχρονα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση από το παλιό στο νέο επαγγελματικό όχημα, δίχως να προκαλείται αναστάτωση στην επιχείρηση και τις καθημερινές της δραστηριότητες.



 3  Ποτέ χωρίς να έχεις όχημα

Το επαγγελματικό όχημα είναι ο απαραίτητος συνεργάτης, ο οποίος δεν μπορεί να απουσιάσει ούτε μία μέρα από τη δουλειά! Για παράδειγμα, μια ζημιά ή ένα ατύχημα που θα ακινητοποιήσει το όχημα είναι μεγάλο πρόβλημα για τον επαγγελματία. Μέσω της ελαχιστοποίησης του διαστήματος που το επαγγελματικό σου όχημα βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας κερδίζεις σε χρόνο και χρήμα! Η μίσθωση από την LeasePlan συνοδεύεται από οδική βοήθεια και όχημα αντικατάστασης, σε περίπτωση σημαντικής βλάβης. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχει πάντα ένα όχημα στη διάθεσή σου, ό,τι κι αν συμβεί.



 4  Με χαμηλότερη φορολογία

Με τη μίσθωση του επαγγελματικού σου οχήματος απολαμβάνεις και φορολογικά οφέλη. Εάν δεν θέλεις να έχεις οχήματα στο ενεργητικό του ισολογισμού και επιθυμείς να βελτιώσεις τη ρευστότητα της επιχείρησής σου, το leasing είναι η μοναδική επιλογή. Ο ΦΠΑ των μηνιαίων μισθωμάτων του επαγγελματικού σου αυτοκινήτου συμψηφίζεται με τον προς απόδοση ΦΠΑ.


 5  Χωρίς δέσμευση κεφαλαίου

Πληρώνοντας μόνο μία σταθερή δόση κάθε μήνα σε βοηθά στην ιδανική διαχείριση των πόρων της εταιρείας και ταυτόχρονα δε δεσμεύεις τα κεφάλαια, τα οποία παραμένουν στη διάθεσή σου για άλλες επενδύσεις. Επιπλέον, μπορείς να αλλάζεις αυτοκίνητο πιο εύκολα και πιο συχνά, απολαμβάνοντας έτσι με κάθε νέο μοντέλο σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Αυτοί είναι 5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να μισθώσεις το νέο σου επαγγελματικό όχημα, αντί να το αγοράσεις. Η LeasePlan θα σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό επαγγελματικό για τις ανάγκες της επιχείρησής σου, με το σωστό εξοπλισμό και το ιδανικό μηνιαίο μίσθωμα.