• ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
POLL

Τι θα αγόραζες σήμερα; Υβριδικό ή diesel;

  • Υβριδικό. Καλύτερη τεχνολογία, αντίστοιχη οικονομία
  • Diesel λόγω περισσότερων επιλογών
  • Δύσκολη επιλογή. Θέλει σκέψη...
74
GOCAR Magazine #74

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ IPAD ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ

O Αντώνης θέλει να μάθει αν το υβριδικό Kona έχει τέλη κυκλοφορίας

Το νέο υβριδικό Hyundai Kona πληρώνει τέλη κυκλοφορίας;
Η βασική έκδοση με τους τροχούς των 16 ιντσών εκπέμπει 90 g. CO2 ανά km και άρα έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Η έκδοση με τους τροχούς 18'' έχει 99 g/km (89,1 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Ο Νίκος ρωτάει για τα οφέλη σε κατανάλωση ενός υβριδικού και ενός CNG μοντέλου

Ποια κατά την άποψη σας είναι η καλύτερη επιλογή, polo-golf CNG ή TOYOTA C-HR υβριδικό; Διανύω καθημερινά 200 σε επαρχιακό δρόμο και θέλω να μειώσω το έξοδο του καυσίμου, συνάμα όμως η αγορά του αυτοκινήτου να συνοδεύεται και από αξιοπιστία (χωρίς βλάβες πχ στη διετία).
Αν βρίσκεστε κοντά σε πρατήριο CNG (φυσικού αερίου) θα έχετε όφελος στο καθημερινό κόστος μετακίνησης. Αν χρειάζεται να διανύετε μεγάλες αποστάσεις για να ανεφοδιαστείτε, χάνετε το κέρδος και το υβριδικό δείχνει μία καλή επιλογή. Όσον αφορά την αξιοπιστία τους, δεν έχουμε ακούσει αναφορές για προβλήματα στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Η Δήμητρα ενδιαφέρεται για τις διαφορές mild hybrid, υβριδικών, diesel σε διαδρομές εκτός πόλης

Τα mild-υβριδικά συμφέρουν για διαδρομές εκτός πόλης περισσότερο από το πετρέλαιο και τα πλήρη υβριδικά;
Τα mild-hybrid συμβάλλουν συνεχώς στον περιορισμό της κατανάλωσης εκτός πόλης, ενώ αν πρόκειται για μεγάλες διαδρομές με ένα πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο, όταν αδειάσουν οι μπαταρίες του υπάρχει επιβάρυνση λόγω του επιπλέον βάρους που προσθέτουν. Τα αυτοκίνητα diesel έχουν χαμηλή κατανάλωση στα ταξίδια, όμως για να γίνει σύγκριση θα πρέπει να γνωρίζουμε το είδος του αυτοκινήτου και το μέγεθός του.

Ο Γιάννης ρωτάει για συνδυασμό φυσικού αερίου με μπαταρίες

Υπάρχει πιθανότητα το 2020 να δούμε στη αγορά SUV με βενζινη και cng ή υβριδικό με cng ;
Όσον αφορά το συνδυασμό βενζίνης και CNG σε SUV, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα, όπως το Seat Arona και το Skoda Kamiq. Στα υβριδικά, οι κατασκευαστές συνδυάζουν τις μπαταρίες με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, δεν υπάρχει ενημέρωση για συνδυασμό μπαταριών με κινητήρα που καταναλώνει φυσικό αέριο.

Ο Γιώργος ενδιαφέρεται για τα υβριδικά Jazz Crosstar και HR-V

Παιδια καλημέρα! Γνωριζετε ποτε κυκλοφορούν το honda jazz crosstar hybrid και το honda hrv hybrid και αν γνωρίζετε τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
To νέο Honda Jazz αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ενώ η έκδοση Crosstar το φθινόπωρο. Μόλις υπάρξουν νεότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους από την Honda, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ο Δημήτρης ρωτάει ποια είναι η καλύτερη επιλογή: υβριδικό ή ηλεκτρικό

Υβριδικό ή ηλεκτρικό; Θέλω τη γνώμη σας.
Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν περιορισμένη αυτονομία, η οποία σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται συνήθως από 200 έως 300 χλμ. Αν ενδιαφέρεστε για ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα κάνετε τις καθημερινές σας μετακινήσεις (σπίτι-δουλειά-σπίτι), τότε η συγκεκριμένη αυτονομία είναι επαρκής. Αν πάλι το θέλετε ως το πρώτο αυτοκίνητο (και για ταξίδια δηλαδή), τα υβριδικά είναι ιδανικότερα, καθώς η παρουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή diesel) τους εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία. Επιπλέον εντός της πόλης μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική ενέργεια και να μην έχετε κατανάλωση και ρύπους.

Ο Ηλίας ενδιαφέρεται για την εγγύηση της μπαταρίας 48V του Hyundai Tucson

Διάρκεια ζωής και κόστος αντικατάστασης των μπαταριών στο hybrid Tucson.
H μπαταρία 48 Volt στα υβριδικά μοντέλα της Hyundai καλύπτεται από πενταετή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Tο όριο ζωής της υβριδικής μπαταρίας 48V (άρα το πότε θα πρέπει να αντικατασταθεί) δεν μπορεί να υπολογιστεί δεδομένου ότι αυτό επηρεάζεται από τη χρήση του οχήματος.

Ο Δημήτρης ρωτάει για το δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα

Ποιά η άποψη σας για q3 sportback σε σχέση με Peugeot 3008 Θεωρείται αντικειμενικό ότι δεν γράφουν ότι ο κινητήρας που φορά το ΑDUO q3 1.5 φοριέται σε όλο το VW Group? Πότε θα δούμε εξέλιξη με ηλεκτρικού σταθμούς βάσης φόρτισης στην χώρα μας?
Όσον αφορά τις διαφορές του Audi Q3 Sportback με το Peugeot 3008, το πρώτο έχει πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, ενώ το δεύτερο δίνει περισσότερη έμφαση στην άνεση. Είναι γνωστό ότι οι κινητήρες του VW Group χρησιμοποιούνται από όλες σχεδόν τις μάρκες του ομίλου, οπότε δεν αποτελεί στοιχείο που πρέπει να τονίζεται κάθε φορά. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει στα χέρια του μελέτη για το πού πρέπει να τοποθετηθούν σταθμοί φόρτισης, άρα απομένει να αποφασιστεί το καθεστώς υπό το οποίο θα κατασκευαστούν. Στην Ελλάδα βέβαια όλες οι διαδικασίες γίνονται με αργούς ρυθμούς.

O Παναγιώτης θέλει να μειώσει το μηνιαίο κόστος καυσίμου

Κάνω 33000 χιλιόμετρα το χρόνο δηλαδή 140 κάθε μέρα λόγω δουλειάς. Έχω diesel αμάξι και πηγαίνω με 140 χιλιόμετρα λόγω εθνικής. Καθε μήνα τώρα ξοδεύω 250 ευρώ. Άραγε μπορώ να ρίξω τα μηνιαία μου έξοδα αν αγοράσω hybrid η mild hybrid η plugin hybrid η full electric? Μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία η μόνο τα diesel είναι τα πιο οικονομικά για τόσα χιλιόμετρα;
Για κίνηση στον αυτοκινητόδρομο με υψηλές ταχύτητες, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, διότι μειώνεται γρήγορα η αυτονομία. Ένα υβριδικό σε συνδυασμό με κινητήρα diesel, όπως στην περίπτωση του Hyundai Tucson 48V, περιορίζει την κατανάλωση, ενώ έχετε κέρδος και στα τέλη κυκλοφορίας.

Ο Γιώργος ενδιαφέρεται για την άφιξη του ηλεκτρικού Hyundai Kona στην ελληνική αγορά

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η HYUNDAI ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η άφιξη του Kona Electric στη χώρα μας αναμένεται εντός του 2020 και συγκεκριμένα τον Απρίλιο.

Ο Θάνος ενδιαφέρεται για τα υβριδικά αυτοκίνητα της Hyundai και της Nissan

Καλησπέρα σας, Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε το υβριδικό σύστημα του Hyundai Kona στο i30 ή στο i20; Επίσης θα έρθει καθόλου στην Ελλάδα το Hyundai Ioniq; Επίσης μια ακόμα απορία, υπάρχουν κάποια νέα για το ποτέ θε έρθει η τεχνολογία e-power της Nissan στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Juke και στο Micra; Ευχαριστώ πολύ
Υπάρχει όντως το ενδεχόμενο το i30 να προσφέρεται μελλοντικά και σε υβριδική έκδοση. Από την άλλη, προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για την κυκλοφορία του Ioniq στην Ελλάδα, καθώς έμφαση θα δοθεί στις υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του Kona. Όσον αφορά τα μοντέλα της Nissan, το νέο Juke προσφέρεται προς το παρόν αποκλειστικά με 1.0 βενζίνης, όμως δεν αποκλείεται μελλοντικά να δούμε κάποια έκδοσή του με την τεχνολογία e-power.

Ο Φάνης θέλει να μάθει αν οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις μπαταρίες

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η βροχή και η υγρασία επηρεάζει την ζωή των υβριδικών αυτοκινήτων όσων αφορά τις μπαταρίες, επίσης επειδή είναι στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων απο τους κραδασμούς μπορεί να προκληθεί κάποια βλάβη??
Όπως ένα συμβατικό αυτοκίνητο, έτσι και ένα υβριδικό που φέρει μπαταρίες επηρεάζεται από τις  καιρικές συνθήκες (όταν είναι ακραίες). Φυσιολογικά όμως επίπεδα υγρασίας και βροχής δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην απόδοσή τους. Όσον αφορά τους κραδασμούς, οι μπαταρίες βρίσκονται σε ειδικά προστατευμένο πλαίσιο, ώστε να μην κινδυνεύουν από κραδασμούς κατά την κίνηση του οχήματος.

Ο Πάνος ρωτάει αν διαφέρει το κόστος service των υβριδικών αυτοκινήτων

Χαίρετε Σε τι διαφέρει το κόστος service των υβριδικών από τα μη υβριδικά, αν υποχρεωτικά αλλάζουμε την μπαταρία και ποιό το κόστος αλλαγής, και αν μπορεί να εγκατασταθεί σαν πρόσθετη εναλλακτική καυσίμου το φυσικό αέριο Σας ευχαριστώ
Καλησπέρα σας. Το σέρβις ενός υβριδικού αυτοκινήτου δεν έχει σημαντική διαφορά από αυτός ενός συμβατικού μοντέλου, καθώς η εργοστασιακή εγγύηση καλύπτει και τα μέρη του υβριδικού συστήματος. Πχ. η υβριδική μπαταρία 48 Volt στα μοντέλα της Hyundai καλύπτεται από πενταετή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Tο όριο ζωής της υβριδικής μπαταρίας 48V (άρα το πότε θα πρέπει να αντικατασταθεί) δεν μπορεί να υπολογιστεί δεδομένου ότι αυτό επηρεάζεται από τη χρήση του οχήματος. Τα οχήματα φυσικού αερίου είναι διπλού καυσίμου (μαζί με βενζίνη) και δεν συνδυάζονται με τεχνολογία μπαταριών. Επίσης, η τοποθέτηση συστήματος φυσικού αερίου στη συνέχεια είναι ασύμφορη (σε αντίθεση με τα συστήματα υγραεριοκίνησης), λόγω κόστους και μεγάλης αύξησης του βάρους.

Ο Χρήστος ρωτάει για τις διαφορές του Suzuki Swift Mild Hybrid από το συμβατικό

Ποιά η διαφορά του suzuki swift hybrid με την προηγούμενη έκδοση του; (dualjet) Εχω δει ποσα βιντεάκια που το τεσταρουν και μιλάμε για τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και παρατήρησα ότι απο αυτα που λενε αλλαζει μονο το όνομα (το σύστημα myld hybrid και η κατανάλωση ειναι τα ιδια).
Ως επιδόσεις μπορεί να μην διαφέρει η mild hybrid έκδοση από τη συμβατική (άλλωστε δεν υπάρχει ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί το όχημα), όμως υπάρχει όφελος σε κατανάλωση και ρύπους (άρα όφελος στην καθημερινή χρήση και στο κόστος των τελών κυκλοφορίας).

Ο Κωνσταντίνος ρωτάει για τη λειτουργία των υβριδικών Tucson

Έχω Hyundai Tucson 1.6 βενζινοκινητο κ θα ήθελα να μάθω ακριβώς τη λειτουργία των Υβριδικών μοντέλων.

Πρόκειται για το υβριδικό σύστημα του SUV Tucson που συνδυάζεται με 1.600άρη diesel 115 ή 136 ίππων. Είναι mild hybrid, με μικρή μπαταρία δηλαδή και 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Mild Hybrid υπάρχουν επίσης με κυκλώματα 12 και 24 Volt. Τα συστήματα αυτά γεμίζουν τη μπαταρία στο φρενάρισμα και στη συνέχεια υποβοηθούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή diesel) στην επιτάχυνση, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Ο Αναστάσιος ρωτάει για τα κίνητρα που αφορούν τα υβριδικά αυτοκίνητα

Καλησπέρα, η ερώτηση μου για τα υβριδικά έχει να κάνει με το αν η κυβέρνηση με τα κίνητρα που εξαγγειλε για καθαρά αυτοκίνητα στις αρχές του έτους του 2020 συμπεριλαμβάνει και τα υβριδικά
Καλησπέρα. Αν αναφέρεστε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για εταιρικά αυτοκίνητα, υπάρχει ευνοϊκή φορολόγηση για όσες εταιρείες αγοράσουν ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό όχημα (με ρύπους έως 50 g. CO2/km και τιμή προ φόρων έως 40.000 ευρώ). 
Τα κίνητρα για ιδιώτες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από διυπουργική επιτροπή. Αναμένονται πάντως κίνητρα για καθαρά (άρα και υβριδικά) αυτοκίνητα και αντικίνητρα για παλαιάς τεχνολογίας, ρυπογόνα.

Ο Θεοφάνης ρωτάει πότε θα έρθει στην Ελλάδα το υβριδικό Hyundai Kona

Το Hyundai kona hybrid πότε θα βγεί στην αγορά της Ελλάδος? Είναι ακριβή η συντήρηση των υβριδικών αυτοκινήτων? Η μπαταρία ιόντων εάν υποστεί βλάβη το κόστος αλλαγής είναι μεγάλο? Διαφέρουν σε επιταχύνσεις με τα απλά επιβατικά αυτοκίνητα? Και τελος βενζίνη ή υβριδικό??
Το Hyundai Kona Hybrid αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2020. Οι μπαταρίες των υβριδικών αυτοκινήτων καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση όπως τα υπόλοιπα μέρη, ενώ το ακριβές κόστος αντικατάστασης εκτός εγγύησης εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή. Συνήθως τα υβριδικά έχουν καλύτερες επιταχύνσεις από αντίστοιχου τύπου συμβατικά μοντέλα, καθώς το ηλεκτρικό μοτέρ ενισχύει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα σε αυτοκίνητο βενζίνης ή υβριδικό, θα πρέπει να εξετάσετε αν από τη χρήση του (χαμηλότερη κατανάλωση, λιγότερα τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλότερων ρύπων) θα αποσβέσετε γρήγορα τη διαφορά στο κόστος αγοράς.

Ο Περικλής μας ρωτάει για την υβριδική έκδοση του Suzuki Vitara

Είχα ξαναρωτήσει σχετικά με το πότε θα έρθει το SUZUKI VITARA σε υβριδική έκδοση και συγκεκριμένα αν θα έρθει με mild hybrid 48V έκδοση ?? Καθώς πλησιάζει το 2020 , μήπως πλέον γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με αυτό ??
Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη απάντησή μας. Η υβριδική έκδοση του Suzuki Vitara αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2020, οπότε περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στους επόμενους μήνες.

O Νίκος ρωτάει για το 48 Volt υβριδικό Tucson

Τι είναι το 48V υβριδικό που λέει η Hyundai;

Πρόκειται για το υβριδικό σύστημα του SUV Tucson που συνδυάζεται με 1.600άρη diesel 115 ή 136 ίππων. Είναι mild hybrid, με μικρή μπαταρία δηλαδή και 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Mild Hybrid υπάρχουν επίσης με κυκλώματα 12 και 24 Volt. Τα συστήματα αυτά γεμίζουν τη μπαταρία στο φρενάρισμα και στη συνέχεια υποβοηθούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή diesel) στην επιτάχυνση, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Ο Νίκος ρωτάει για το κόστος επισκευής ενός υβριδικού μοντέλου

Καλησπέρα, τι προβλήματα μπορεί να βγάλει μια υβριδική τεχνολογία και πιο το εκτιμώμενο κόστος?
Καλησπέρα. Όπως ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης έτσι και ένα με υβριδικό σύστημα χρειάζεται περιοδική συντήρηση και καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση (όπως π.χ. οι μπαταρίες). Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ειδικά για τα υβριδικά μοντέλα. Το κόστος συντήρησης ή επισκευής εξαρτάται από τον κατασκευαστή, το είδος και το μέγεθος της βλάβης.

Ο Περικλής ενδιαφέρεται για την υβριδική έκδοση του Suzuki Vitara

Θα ήθελα να ενημερωθώ αν γνωρίζετε αν και πότε θα έρθει mild hybrid Suzuki vitara ALLGRIP 1.4 turbo ? Προτίθεμαι να αγοράσω το 1.4 turbo ALLGRIP και με προβληματίζει αν θα πρέπει να περιμένω το αντίστοιχο σε mild hybrid αν και εφόσον υπάρξει καθώς αν βγεί μόνο full hybrid, δεν γνωρίζω αν θα μπορεί να συνεργαστεί με turbo βενζίνη 1.4 και τετρακίνηση , επίσης καθώς με ενδιαφέρει η υπεραστική χρήση αρκετά το mild hybrid εκτιμώ ότι θα ήταν καλύτερο για τις ανάγκες μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η υβριδική έκδοση του Suzuki Vitara αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2020. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε στη διάθεσή μας καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία έναρξης πωλήσεων του μοντέλου.

Ο Βασίλης ρωτάει πότε θα παρουσιαστεί υβριδική έκδοση του Suzuki Vitara και αν αξίζει να περιμένει

Χαίρεται! Μετά από πολύ ψάξιμο και σύμφωνα με τις ανάγκες μου έχω καταλήξει στην επιλογή του suzuki vitara GLX. Διστάζω να προχωρήσω στην αγορά του διότι όλες οι εταιρείες έχουν προχωρήσει σε hybrid εκδόσεις ενώ το vitara έχει μείνει πίσω. Επειδή κινούμαστε προς τα υβριδικά στο μέλλον θα ήθελα να περιμένω μέχρι να βγει η hybrid έκδοση του vitara. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πότε περίπου θα βγει η έκδοση hybrid. Eπισης θα έχει διαφορά στην τιμή? Σας ευχαριστώ

Βασίλη, το υβριδικό Vitara αναμένεται το 2020 και η τιμή του αναμένεται να είναι αυξημένη. Η τεχνολογία συνεπάγεται αναμφίβολα ένα επιπλέον κόστος, μέρος του οποίου θα αντισταθμιστεί (εφόσον φορολογικά δεν αλλάξει τίποτε μέχρι τότε) από το μειωμένο τέλος ταξινόμησης. Ωστόσο, επειδή από το 2020 οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πληρώνουν πρόστιμο όταν τα αυτοκίνητα που πωλούν ξεπερνούν το όριο CO2 που έχει θεσπίσει η ΕΕ, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν, γενικά σε όλες τις εταιρίες. Αν έχεις αποφασίσει ήδη να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο, θα σου προτείναμε να το κάνεις τώρα καθώς το τι θα συμβεί στο μέλλον είναι αρκετά αβέβαιο. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς το Vitara είναι ιδιαίτερα οικονομικό, τόσο με τον 1.000άρη τούρμπο όσο και με τον 1.4 Turbo.

Ο Χάρης μας ρωτάει για το ηλεκτρικό Kia Niro

Καλημέρα, Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε πότε και αν αναμένεται στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό KIA E-NIRO. Επίσης πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σχετικά με υποτιθέμενη πρόθεση της TESLA να "ανοίξει" αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση; Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα. Για το ηλεκτρικό Niro δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ενώ το ηλεκτρικό Kia Soul υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020. Όσον αφορά την Tesla, προς το παρόν υπάρχει Κέντρο R&D στην Αγία Παρασκευή, είναι πάντως πιθανό κάποια στιγμή να ανοίξει στη χώρα μας και έκθεση της αμερικάνικης μάρκας, όσο αυξάνεται (με αργούς βέβαια ρυθμούς) η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Κυριάκος ρωτάει για την εγγύηση που έχουν οι μπαταρίες των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων

Ποια είναι η εργοστασιακή εγγύηση που δίνουν συνήθως οι εταιρείες στις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους;
Συνήθως οι εταιρείες δίνουν 8ετή εργοστασιακή εγγύηση για τις μπαταρίες των plug-in υβριδικών και των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ορισμένες μάλιστα εγγυώνται διατήρηση 70% της υγείας της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ο Παντελής ρωτάει αν η Suzuki σκοπεύει να παρουσιάσει hybrid η ηλεκτρικό Vitara

Θα ήθελα να μάθω αν είναι στα σχέδια της Suzuki να βγάλει hybrid η ηλεκρικό το Vitara.

Η Suzuki έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει υβριδικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της. Ήδη στη γκάμα της διαθέτει τα Swift, Ignis και Baleno με τεχνολογία mild hybrid, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσει και full hybrid μοντέλα, ανάμεσά τους και το Vitara. Μείνε συντονισμένος στο gocar.gr για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και το χρόνο άφιξης του καθενός.

Ο Γιώργος ρωτάει πως φορτίζεται η μπαταρία του υβριδικού Swift

Πως φορτίζεται η μπαταρία του Swift Hybrid;

Φίλε Γιώργο, η μπαταρία στα mild hybrid μοντέλα όπως το Suzuki Swift φορτίζεται αυτόματα κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, χωρίς καμία ενέργεια από τον οδηγό. «Γεμίζει» ενέργεια στο ρολάρισμα και το φρενάρισμα και την «προσφέρει» στην επιτάχυνση υποβοηθώντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης συνέχεια, ωφελώντας την κατανάλωση χωρίς διακοπή, σε κάθε διαδρομή. Έτσι, το υβριδικό Swift πετυχαίνει μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km.

Ο Κωνσταντίνος είναι ανάμεσα σε Sportage Hybrid και Tucson Hybrid

ΚΙΑ SPORTAGE HYBRID VS TUSCON HYBRID για value of money?

Φίλε Κωνσταντίνε και τα δύο αυτά μοντέλα είναι εξαιρετικά και όποιο κι αν επιλέξεις θα το εκτιμήσεις δεόντως. Αν και αμφότερα χρησιμοποιούν το ίδιο 48βολτο υβριδικό σύστημα συνδυασμένο με 1.600άρη diesel 115 ή 136 ίππων, είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους – όχι μόνο σε εμφάνιση. Το value for money είναι δεδομένο και στις δύο περιπτώσεις, μιας και είναι πολύ οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου και έχουν πλούσιο εξοπλισμό παρά την προσιτή τους τιμή - λίγο χαμηλότερη αυτή του Sportage στη βασική έκδοση. Άλλα στοιχεία που θα βρεις και στα δύο SUV είναι οι μεγάλοι χώροι, η άριστη οδική συμπεριφορά και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Η επιλογή σου λοιπόν πρέπει να βασιστεί στις υπόλοιπες ανάγκες και επιθυμίες σου. Το μεν Hyundai είναι πιο premium σε σχεδίαση και προσφέρει ακόμη πιο ποιοτική κύλιση από την ανάρτησή του, το δε Kia έχει πιο σπορ χαρακτήρα και εμπνέει περισσότερο οδηγικά χωρίς να υστερεί σε άνεση. Λάβε τέλος υπόψη σου και την εργοστασιακή εγγύηση: 5 χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα για το Tucson, 7 για το Sportage.

Ο Γιάννης είναι ανάμεσα σε υβριδικό Swift και Micra diesel

Καλησπέρα σας! Διανύω καθημερινά γύρω στα 25 με 35-40 χλμ. εντός πόλεως (Αθήνα) με κίνηση. Ταξίδια κάνω 1 κάθε 2 με 3 μήνες. Είμαι ανάμεσα στο swift hybrid 1.2 90ps και στο micra dci. Η κατανάλωση και η οικονομία καυσίμου είναι αυτά που με ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο. Τι θα μου προτείνατε ως την καλύτερη επιλογή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Φίλε Γιάννη, και τα δύο μοντέλα είναι εξίσου οικονομικά, με ίδια εργοστασιακή μέση κατανάλωση στα 4,1 lt/100 km! Αυτό δείχνει τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας, που μπορεί και εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου αντίστοιχη ενός diesel. Δεδομένου ότι ο 1.200άρης κινητήρας του Swift δίνει και καλύτερες επιδόσεις, ανάμεσα στα συγκεκριμένα μοντέλα θα σου προτείναμε το Suzuki.

Ο Θάνος ρωτάει αν είναι εφικτό ένα υβριδικό αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αντί για βενζίνη

Θα ήταν εφικτό ένα υβριδικό αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί αντί για βενζίνη φυσικό αέριο;; Γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα έπεφταν ακόμα περισσότερο οι ρύποι. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Έχει υπάρξει ποτε κάποια αναφορά σε ένα τέτοιο σύστημα από οποιαδήποτε εταιρεία;

Φίλε Θάνο, πολύ ωραία ερώτηση. Χαιρόμαστε να έχουμε «ψαγμένους» αναγνώστες και σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα. Λοιπόν, αν και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι απλό, ένα υβριδικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι bi-fuel, να χρησιμοποιεί δηλαδή διπλό καύσιμο, είτε βενζίνη και φυσικό αέριο (CNG) είτε βενζίνη και υγραέριο (LPG). Μάλιστα η Hyundai και η Kia είχαν παρουσιάσει υβριδικά LPG μοντέλα στην κορεατική αγορά το 2009, ενώ η Skoda παρουσίασε το 2018 στη Γενεύη το Vision X, ένα υβριδικό πρωτότυπο μοντέλο με CNG. Μπορείς εδώ να διαβάσεις περισσότερες σχετικές πληροφορίες:

https://www.gocar.gr/news/new-models/24023,To_SUV_ths_Skoda_me_fysiko_aerio_kai_hle.html

Το αν μπορεί ένα υβριδικό μοντέλο να αποκτήσει εκ των υστέρων ένα after market σύστημα CNG, αυτό είναι σίγουρα πολύπλοκο αλλά όχι αδύνατο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του gazeo.com, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ο Δήμος έκανε μετατροπή ένα υβριδικό Prius σε CNG!

O Χάρης ρωτάει για το Hyundai Tucson 48V

Ποιά είναι η ηλεκτρική αυτονομία (κίνηση αποκλειστικά με την μπαταρία) του Hyundai Tucson 48V Hybrid;
Το σύστημα Mild Hybrid 48V του Hyundai Tucson δεν κινεί αποκλειστικά ηλεκτρικά το SUV, αλλά περιορίζει κατανάλωση/ρύπους, ενισχύοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση.

Ο Θάνος ρωτάει για το σύστημα e-POWER της Nissan

Διαβάζω παντού στο εξωτερικό (Ιαπωνία και Αυστραλία για την ώρα)για το σύστημα e-power της Nissan. Και κάπου διάβασα ότι θέλουν να το φέρουν και στην Ευρώπη. Θα έρθει και στην χώρα μας;; Και αν ναι σε ποια μοντέλα;;

Φίλε Θάνο, το σύστημα e-POWER της Nissan είναι ουσιαστικά ένα σύστημα επέκτασης αυτονομίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όπως ακριβώς και στο BMW i3 Rex, το όχημα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Όταν η μπαταρία όμως αδειάσει, τότε αναλαμβάνει να τη φορτίσει εν κινήσει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, συνήθως βενζίνης. Ουσιαστικά ο δεύτερος λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια καθώς δεν συμβάλλει στην κίνηση του οχήματος, αλλά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το e-POWER προς το παρόν διατίθεται μόνο στην ιαπωνική αγορά, στα μοντέλα Note και Serena. Ωστόσο, η Nissan σκοπεύει να το λανσάρει και στην Ευρώπη μέχρι το 2022. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σε ποια μοντέλα θα χρησιμοποιείται, αλλά θεωρούμε δεδομένο πως θα μπει στο Qashqai και στο επόμενο Juke.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο:
https://www.gocar.gr/news/new-models/26855,Einai_ayto_to_epomeno_Nissan_Qashqai_vid.html

Ο Κώστας ρωτάει αν το Hyundai Tucson 48V Hybrid θα βγει και με βενζίνη

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΤΟ Hyundai Tucson 48V Hybrid ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Η ΟΧΙ?

Φίλε Κώστα, αν και ακόμη δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση, τίποτα δεν αποκλείεται. Άλλωστε, η Hyundai μόλις αποκάλυψε το Kona με full hybrid σύστημα που συνδυάζεται με 1.600άρη βενζινοκινητήρα – δες εδώ σχετικές πληροφορίες: https://www.gocar.gr/news/new-models/27701,Neo_Hyundai_Kona_Hybrid_me_141_ippoys_vi.html

Το πακέτο αυτό είναι πιθανό να το δούμε και στο Tucson, σίγουρα όμως όχι μέσα στο 2019.

Όσο για το αυτόματο κιβώτιο, το 7άρι διπλού συμπλέκτη του Tucson είναι πολύ ωραίο και ομαλό σε λειτουργία και προσφέρει άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τη δυνατότητα να αλλάζει γρήγορα χειροκίνητα σχέσεις στη δυναμική οδήγηση, οπότε το συστήνουμε.

Ο Petros είναι ανάμεσα σε C-HR και diesel

Η διαδρομή που κανω για την δουλεια μου ειναι 34 χιλιόμετρα στην Αττική Οδό. Ενδείκνυται για μένα το C-HR η να στραφώ σε diesel? Ποια η γνώμη σου για το cvt και αν μπορείς να αλλάξεις τις ταχύτητες εσυ απο το τιμόνι?

Φίλε Πέτρο, γενικά τα υβριδικά προσφέρουν οικονομία αντίστοιχη των diesel. Ειδικότερα, θα πρέπει να συγκρίνεις το C-HR με κάποιο/κάποια συγκεκριμένα μοντέλα με πετρελαιοκινητήρα για να δεις ποιο είναι καλύτερο σε κατανάλωση. Θα πρέπει ωστόσο να λάβεις υπόψη σου πως, όταν κινείσαι σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, ένα mild hybrid θα είναι πιο κοντά στη μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, συγκριτικά με ένα full hybrid όπως το Toyota C-HR. Και αυτό διότι τα full Hybrid έχουν μεγαλύτερη μπαταρία, - άρα και μεγαλύτερο βάρος – η οποία μπαταρία δεν φορτίζεται στην κίνηση (καθότι δεν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που το αυτοκίνητο απλώς ρολάρει ή φρενάρει) οπότε δεν συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης, αλλά στην αύξησή της λόγω του επιπλέον βάρους.

Όσο για τα κιβώτια CVT, έχουν δύο θέματα. Το πρώτο είναι η λειτουργία τους που θυμίζει αυτόματο σκούτερ, δηλαδή ο κινητήρας στην επιτάχυνση κρατά σταθερά ψηλά τις στροφές του ενώ η ταχύτητα αυξάνεται σταδιακά – αυτό συνηθίζεται. Το άλλο τους θέμα είναι επειδή ακριβώς κρατούν ψηλά τις στροφές στην επιτάχυνση, οι κινητήρες παράγουν γενικά θόρυβο.

Ο Γιάννης ρωτάει πότε αποφορτίζεται η μπαταρία του Swift Hybrid

Σε πόσα χλμ αδειάζει η μπαταρία του υβριδικού Suzuki Swift;

Η μπαταρία στα mild hybrid μοντέλα όπως το Suzuki Swift δεν αποφορτίζεται. «Γεμίζει» ενέργεια στο ρολάρισμα και το φρενάρισμα και την «προσφέρει» στην επιτάχυνση υποβοηθώντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης συνέχεια, σε όλη τη διαδρομή, χωρίς διακοπή.

O Μάκης ρωτάει για τα υβριδικά 48 Volt

Καλημέρα σας. Είδα κάπου ένα τζιπάκι που έγραφε 48 Volt στο πλάι και μου είπανε ότι είναι υβριδικό. Τι σημαίνει το 48 Volt;

Πρόκειται για ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid), με μικρή μπαταρία και 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Mild Hybrid υπάρχουν επίσης με κυκλώματα 12 και 24 Volt. Τα συστήματα αυτά γεμίζουν τη μπαταρία στο φρενάρισμα και στη συνέχεια υποβοηθούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή diesel) στην επιτάχυνση, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Ο Βασίλης78 ρωτάει ποια υβριδικά μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα

Ποια υβριδικά πουλιούνται στην Ελλάδα;

Βασίλη, μπορείς να δεις όλα τα υβριδικά μοντέλα και τις εκδόσεις τους, πατώντας εδώ:

https://www.gocar.gr/new-models/hybrid.html

O Ιωάννης ρωτάει αν συμφέρει να πάρει υβριδικό για να κάνει 100+ km ημερησίως

Είμαι στα πρόθυρα αγοράς αυτοκινήτου και με το σκεπτικό οτι μονο για την εργασια μου διανυω καθημερινα μεσω Αττικης οδου και εθνικης περιπου 100 χιλιομετρα θα ηθελα να με ενημερωσετε εαν για θεμα οικονομιας αξιζει τον κοπο η αγορα υβριδικου αυτοκινητου βασει και των ταχυτητων στην Αττικη οδο και στην εθνικη. ευχαριστω

Σίγουρα η επιλογή ενός υβριδικού είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο. Θα πρέπει ωστόσο να λάβεις υπόψη σου πως, όταν κινείσαι σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, ένα mild hybrid όπως π.χ. το Suzuki Swift Hybrid θα είναι πολύ πιο κοντά στη μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, συγκριτικά με ένα full hybrid όπως το Toyota Yaris. Και αυτό διότι τα full Hybrid έχουν μεγαλύτερη μπαταρία, - άρα και μεγαλύτερο βάρος – η οποία μπαταρία δεν φορτίζεται στην κίνηση (καθότι δεν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που το αυτοκίνητο απλώς ρολάρει ή φρενάρει) οπότε δεν συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης, αλλά στην αύξησή της λόγω του επιπλέον βάρους.

Ο Χρήστος ρωτάει για την κατανάλωση και το κόστος συντήρησης

Αρκετα ακριβα αυτοκινητα αλλα τι γινεται με τις καταναλωσεις?πως λειτουργεί το σύστημα τους?αξιζει να δώσεις τοσα χρήματα?το κοστος συντηρησης τους?

Φίλε Χρήστο, τα service των υβριδικών γενικά δεν είναι ακριβότερα σε σχέση με αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα. Για το αν αξίζει η αγορά τους, θα πρέπει να δεις κατά περίπτωση (δηλαδή αναλόγως του μοντέλου) αν το όφελος που έχεις στο κόστος καυσίμου μακροπρόθεσμα αποσβένει τη διαφορά τιμής που ενδεχομένως υπάρχει. Όσο για το σύστημά τους, γενικά υπάρχουν τρία είδη υβριδικών:

- τα mild Hybrid με μικρή μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια κατά το ρολάρισμα/φρενάρισμα και την χρησιμοποιεί για να ενισχύσει, μέσω ηλεκτρικού μοτέρ, τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση.

- τα full Hybrid που λειτουργούν με τον ίδιο βασικά τρόπο αλλά έχουν μεγαλύτερη μπαταρία, άρα και μεγαλύτερο βάρος. Έτσι, όσο η μπαταρία έχει ενέργεια υπάρχει και όφελος στην κατανάλωση – κυρίως στην πόλη. Στο ταξίδι από την άλλη, η μπαταρία δεν ανακτά εύκολα ενέργεια οπότε δεν συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης, αλλά στην αύξησή της λόγω του επιπλέον βάρους.

- τα plug-in Hybrid, που διαθέτουν ακόμη πιο μεγάλη μπαταρία η οποία μπορεί να φορτιστεί σε πρίζα ή φορτιστή και προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για μερικά χιλιόμετρα (30-50 km).

Ο Στράτος ρωτάει για τη διάρκεια ζωής και τη συντήρηση του υβριδικού συστήματος

καλησπερα η μπαταρια του υβριδικου swift τι διαρκεια ζωης εχει? κ ολο το ηλεκτρικο συστημα....κ αν γινεται καποιο σερβις εχτρα.. ευχαριστω!!!

Φίλε Στράτο, η μπαταρία συνήθως καλύπτεται από 8ετή εγγύηση καλής λειτουργίας, που σημαίνει ότι στα 8 χρόνια η απόδοσή της δεν θα πέσει κάτω από το 80% της συνολικής της απόδοσης. Το ηλεκτρικό σύστημα καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση του οχήματος. Πέρα των ελέγχων, το service δεν περιλαμβάνει κάποια σημαντική επιπλέον εργασία.

Ο giorgos ψάχνει για υβριδικό τετρακίνητο SUV

καλησπερα, θελω υβριδικο suv με τετρακινηση, μεχρι 32.000 ευρω, τι προτεινεις? θα βγει κατι καλο? αξιζε που περιμενα και δεν παρασυρθηκα να παρω diesel? (νισσαν κασκαι)

Φίλε Γιώργο, το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα υβριδικά μοντέλα. Πολλά από αυτά θα ανήκουν στην κατηγορία SUV και θα είναι διαθέσιμα και με τετρακίνηση, όπως το Hyundai Tucson και το Kia Sportage. Αργότερα θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, ανάμεσά τους και το Suzuki Vitara.

O Γιώργος μας ρωτάει αν αξίζει η αγορά υβριδικού

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ Η ΑΓΟΡΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ; Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ;ΤΑ SERVICE ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ TOYOTA COROLLA HATCBACK

Φίλε Γιώργο, υβριδικά αυτοκίνητα διατίθενται επίσημα στην αγορά εδώ και 20 χρόνια. Η τεχνολογία τους είναι γενικά δοκιμασμένη και σίγουρα μπορεί κάποιος να την εμπιστευτεί. Τα service τους γενικά δεν είναι ακριβότερα σε σχέση με αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή diesel μοντέλα. Αυτό που θα πρέπει να δεις είναι αν αξίζει η επένδυση, αν δηλαδή το όφελος που έχεις στο κόστος καυσίμου μακροπρόθεσμα αποσβένει τη διαφορά τιμής που ενδεχομένως υπάρχει.

Η φίλη Φαίη ρωτάει για το υβριδικό Ignis

Τι κατανάλωση έχει το υβριδικό Suzuki Ignis;

Η έκδοση 2WD έχει μέση κατανάλωση 4.3 lt/100 km, ενώ το Ignis Hybrid 4WD που είναι και το μοναδικό μικρό τετρακίνητο υβριδικό, 4,6 lt/100 km.

Ο george-g23 μας ρωτάει για turbo μικρό υβριδικό

Υπάρχει μικρό turbo υβριδικό;

Φυσικά! Το Suzuki Swift Hybrid είναι διαθέσιμο και με κινητήρα 1.000 Turbo με ισχύ 112 ίππους και μέση κατανάλωση μόλις 4,3 lt/100 km

Ο φίλος Λάκης ρωτάει για τα είδη καυσίμου των υβριδικών

Τα υβριδικά είναι μόνο με βενζίνη;

Υπάρχουν υβριδικά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου.