Νέο Hyundai Kona Hybrid με 141 ίππους (video)

Το μικρό SUV ολοκληρώνει τη μηχανολογική γκάμα

  • -
  • -

H Hyundai ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, καθώς και τη ζήτηση των πελατών, λανσάροντας την υβριδική έκδοση του compact SUV, Kona. To μικρό crossover είχε αποκαλυφθεί στην συμβατική του μορφή το 2017 και από τότε σημείωσε 120.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Στην παραπάνω επιτυχία συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρική έκδοση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από συγκεκριμένες χώρες.

Η Hyundai αποκάλυψε την πλήρως υβριδική έκδοση του Kona, το οποίο εφοδιάζεται με τον 1.6 GDI κινητήρα των 105 ίππων και 147 Nm ροπής της μάρκας. Ο 4κύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 43,5 ίππους και 170 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου φτάνει τα 141 PS και 265 Nm ροπής.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 66 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 66 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Η διαδικασία φόρτισης (και εκφόρτισης) της μπαταρίας (1,56 kWh ιόντων λιθίου πολυμερούς) είναι γνωστή και υπόσχεται ένα μέρος της κίνησης εντός πόλης να γίνεται ηλεκτρικά. Μάλιστα, γι’ αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την οικολογική (συνεπώς και την οικονομική τους) οδήγηση, μπορούν να παρακολουθούν το σύστημα ECO-Driving Assist μέσω της οθόνης 10,25 ιντσών. Η εντυπωσιακή οθόνη έχει τη δυνατότητα να χωριστεί σε δύο ξεχωριστές οθόνες, ωστόσο στην βασική έκδοση προσφέρεται με την οθόνη 7 ιντσών, ενώ διαθέτει συστήματα Android Auto και Apple CarPlay.

Εξωτερικά, παραμένει ίδιο με τη συμβατική έκδοση, με τη διαφορά του «hybrid», που βρίσκεται στην 5η πόρτα. Στο εσωτερικό όμως, ο οδηγός αντικρύζει τον νέο πίνακα οργάνων, όπου το στροφόμετρο έχει τον κλασικό δείκτη που ενημερώνει την κατάσταση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona Hybrid θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...