Ανάκληση Audi A4, A6, A8, TT

Για έλεγχο και, εφόσον χρειάζεται, αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων AUDI στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων AUDI μοντέλα A4, A6, A8, TT και Audi Cabriolet.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 4.952 οχήματα, παραγωγής 1997-1999, τα οποία φέρεται ότι πωλήθηκαν και κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού TAKATA και γεννήτρια αερίου NADI που έχουν κατασκευαστεί κατά την ανωτέρω αναφερόμενη περίοδο, ενδέχεται, σε περίπτωση ατυχήματος, ο αερόσακος να καθυστερήσει ή να ενεργοποιηθεί ασθενώς εξαιτίας ενδεχομένης μειωμένης ισχύος της γεννήτριας αερίου.

Είναι επομένως πιθανό η ικανότητα συγκράτησης του αερόσακου, που χρησιμοποιείται, να μην είναι η απαιτούμενη, με αποτέλεσμα η προστατευτική ικανότητα του αερόσακου να είναι περιορισμένη.

Σημειώνεται πάντως ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service AUDI της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνει έλεγχος και, αν χρειάζεται, αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών AUDI στο τηλέφωνο 210 9981200 από 09.00 - 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.