Ανάκληση Ford

Πρόγραμμα βελτίωσης για τα Ford Mondeo, Galaxy και S-Max, µε αναβάθμιση της καλωδίωσης της μπαταρίας του οχήματος

  • -
  • -
Ανάκληση Ford

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενημερώνει για πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος σε αυτοκίνητα Ford, μοντέλα Mondeo, Galaxy και S-Max.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 362 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 13/2/2014 μέχρι 11/2/2019. Σύμφωνα µε τον κατασκευαστή, σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, η πιθανή διαρροή οξέων μπαταρίας γύρω από τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη του αισθητήρα παρακολούθησης της μπαταρίας.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτεί θειικός χαλκός. Αυτό µε τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει µια αγώγιμη στρώση κάτω από τον αισθητήρα παρακολούθησης της μπαταρίας, µε χαμηλή αντίσταση στη γείωση. Η αυξημένη ροή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της χαμηλής αντίστασης θα μπορούσε να υπερθερμάνει το γύρω υλικό σε σημείο να αναφλεγεί προκαλώντας πυρκαγιά. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν το όχημα είναι σταθμευμένο χωρίς επίβλεψη.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης της καλωδίωσης της μπαταρίας του οχήματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.