Ανάκληση Mazda

Δείτε ποια μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας ανακαλούνται για αντικατάσταση του διακόπτη ανάφλεξης

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda µε εμπορική ονομασία μοντέλων 323/323F (BG, BA), 121 (DB), Demio (DW), MX-3 (EC), 626 (GE, GF) και MX-6 (GE).

Η ανάκληση αφορά σε 30.000 οχήματα στην ελληνική αγορά. Σε ορισμένους διακόπτες ανάφλεξης στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχει τοποθετηθεί κατά την συναρμολόγηση τους μια παραπάνω ποσότητα γράσου. Το γράσο αυτό σκληραίνει κατά το πέρασμα του χρόνου από την θερμότητα του διακόπτη. Αν αυτό συμβεί, το γράσο μπορεί να γίνει αγώγιμο και αυτό µπορεί να δημιουργήσει θερμότητα στον διακόπτη, µε αποτέλεσμα να βγει καπνός µε αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος και αντικατάσταση του διακόπτη ανάφλεξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.