Ανάκληση Volkswagen

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για μοντέλα της Volkswagen προκειμένου να γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου τροφοδοσίας δικτύου

  • -
  • -
Ανάκληση Volkswagen

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου Volkswagen Golf, Golf Variant, Sportsvan, Tiguan, Touran και Passat.

Ο προληπτικός έλεγχος της συγκεκριμένης ενέργειας αφορά σε 398 αυτοκίνητα, παραγωγής 2016-2017, στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο σε περίπτωση βλάβης ενός από τα φώτα της μεσαίας σκάλας να μην ενεργοποιηθούν εναλλακτικά τα φώτα θέσης.

Επίσης σε περίπτωση βλάβης ενός από τα φώτα μεσαίας σκάλας - μεγάλης σκάλας – ημέρας - πίσω φως ομίχλης - φλας υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εμφανιστεί η σχετική ενδεικτική λυχνία στο όργανο πολλαπλών λειτουργιών. Σε περίπτωση βλάβης του φωτισμού χωρίς εναλλακτική αντίδραση ή χωρίς ένδειξη στο όργανο πολλαπλών λειτουργιών υπάρχει – ιδιαίτερα στο σκοτάδι – κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.  Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης μέσω επιστολής των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες (επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου τροφοδοσίας δικτύου), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές – κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα «Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 210 9981100 (ώρες λειτουργίας από 09.00 - 18.00) ή στο email: customercare@kosmocar.gr