Ανάκληση Volvo V40, S60, V70 και S80

Για τροποποίηση του κινητήρα, ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κυκλώματος ψύξης κατά τη φάση της προθέρμανσής του

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLAS, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volvo V40, V40CC, S60, V60, V70 και S80.

Η ανάκληση αφορά σε 966 οχήματα, μοντέλα ετών 2011 – 2015. Στα επηρεαζόμενα οχήματα σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης και θερμοκρασίας περιβάλλοντος, όπως μεγάλη επιτάχυνση ή υψηλό φορτίο μετά από κρύα εκκίνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται η αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα να είναι ανομοιόμορφη.

Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να προκληθεί μικρή διαρροή ψυκτικού υγρού κινητήρα και εμφάνιση προειδοποιητικής ένδειξης χαμηλής στάθμης. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει διαρροή λιπαντικού κινητήρα, ακολουθούμενη από οσμή και εμφάνιση καπνού. Αν το λάδι έρθει σε επαφή µε θερμή επιφάνεια, μπορεί σταδιακά να αναφλεγεί στο χώρο του κινητήρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στη Volvo Cars, υπήρχε αρκετός χρόνος για να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και να εξέλθουν µε ασφάλεια όλοι οι επιβάτες. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τροποποίηση του κινητήρα, ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κυκλώματος ψύξης κατά τη φάση της προθέρμανσής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5794900.