Ανάκληση Ford Fiesta 1.4 και 1.6 diesel

Για μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων πετρελαιοκινητήρα

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης κατόπιν ελέγχου Fiesta diesel με κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ανάκλησης αφορά σε 1.104 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 1/1/2012 μέχρι 29/8/2013. Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, στα οχήματα τύπου Ford Fiesta diesel 1,4 και 1,6 λίτρων, η μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων πετρελαιοκινητήρα μπορεί να επηρεαστεί από υγρές καιρικές συνθήκες. Τυχόν εισχώρηση νερού στην ηλεκτρονική μονάδα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, με πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπτωση μη επίβλεψης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.  Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com