Ανάκληση Toyota RAV4

Για προληπτικό έλεγχο της βάσης υποστήριξης του μαξιλαριού των πίσω καθισμάτων

  • -
  • -

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου της βάσης υποστήριξης του μαξιλαριού των πίσω καθισμάτων αυτοκινήτων Toyota RAV4. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota RAV4.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 16.721 οχήματα, παραγωγής από το 2006 έως το 2012. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος, ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, λόγο του σχήματός του, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης του οχήματος με υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή με την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά που εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, η ζώνη πιθανόν να μην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει o σχετικός έλεγχος της βάσης υποστήριξης του μαξιλαριού των πίσω καθισμάτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).