5 μεταχειρισμένα Volkswagen με τιμή από 10.000 έως 12.000 ευρώ

Με προτάσεις σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες, από τα οικογενειακά, μέχρι τα SUV και τα σπορ μοντέλα, η γκάμα της Volkswagen δίνει εξαιρετικές λύσεις και στην αγορά μεταχειρισμένων.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, η Volkswagen είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόλυτα ολοκληρωμένη γκάμα της μάρκας, που περιλαμβάνει προτάσεις σχεδόν για κάθε ανάγκη. Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα σε πλειάδα κινητήρων και εκδόσεων, ώστε κάθε υποψήφιος αγοραστής να μπορεί να βρει την ιδανική πρόταση για τον ίδιο, τόσο στο κομμάτι της απόδοσης, όσο και σε αυτό του εξοπλισμού. Μάλιστα, οι υψηλές πωλήσεις που πετυχαίνει η μάρκα στα καινούργια, έχουν σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών διαθέσιμων αυτοκινήτων ως μεταχειρισμένα, διευρύνοντας το πεδίο επιλογής για τον αγοραστή.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε προτάσεις από την Volkswagen, οι οποίες καταφέρνουν ακόμη και σήμερα να ανταποκριθούν τέλεια στις απαιτήσεις του κοινού. Διαλέξαμε μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες, ώστε να καλυφθούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, ενώ ορίσαμε το ανώτατο χρηματικό budget στις 12.000 €, ένα «τίμιο» ποσό για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που δίνει περισσότερες επιλογές από όσες νομίζει κάποιος. Από αυτοκίνητο πόλης μέχρι μικρά οικογενειακά, μεγαλύτερα οικογενειακά, SUV μοντέλα, αλλά και σπορ έκδοση επιδόσεων, αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα Volkswagen σε τιμές που δεν συναντάμε κανένα καινούργιο μοντέλο!

Αυτοκίνητο πόλης - Volkswagen Polo 2017

Το Volkswagen Polo αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στη supermini κατηγορία. Πάντα ξεχώριζε για την ποιότητά του, την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου στον δρόμο, αλλά και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους επιβάτες. Με τιμή έως 12.000 €, βρίσκουμε μοντέλα του 2017, δηλαδή το αμέσως προηγούμενο Polo, στη facelift εκδοχή του. Οι πιο δημοφιλείς εκδόσεις είναι με τον turbo βενζινοκινητήρα 1.2 TSI των 105 ίππων ή τον diesel 1.6 TDI, των επίσης 105 ίππων. Όσοι δεν θέλουν να εξαντλήσουν το budget των 12.000 €, βρίσκουν λίγο παλαιότερα VW Polo (2013-2014) σε καλή κατάσταση και σε τιμές γύρω από τις 10.000 €.

Μικρό οικογενειακό - Volkswagen Golf 2014

Μια λίστα με μοντέλα της Volkswagen, χωρίς το Golf; Το γερμανικό μικρομεσαίο δεν γίνεται να λείπει από την πεντάδα μας, για αυτό το βάλαμε στη θέση των μικρών οικογενειακών, την κατηγορία που εξυπηρετεί με συνέπεια με οκτώ διαφορετικές γενιές. Σε τιμές έως τις 12.000 €, βρίσκουμε το Volkswagen Golf 7, με τον diesel κινητήρα 1.6 TDI των 105 ίππων ή τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με τα 122 άλογα. Αν ανέβει λίγο το budget, συναντάμε και τις facelift εκδοχές του μοντέλου ή τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με τους 150 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, το Golf 7 είναι μια εξαιρετική λύση ασφαλούς οικογενειακού αυτοκινήτου.

Μεγάλο οικογενειακό - Volkswagen Passat 2011

Εκείνοι που ζητούν περισσότερους χώρους από ένα Golf, αλλά δεν θέλουν να φύγουν από την Volkswagen, μπορούν να κοιτάξουν προς το μεγαλύτερο Passat. Το γερμανικό sedan στεκόταν με αξιώσεις μέσα στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων, πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις για το είδος του. Αντίστοιχα δημοφιλές ήταν στην Ελλάδα. Τα μοντέλα του 2011 ήταν σημαντικά αναβαθμισμένα συγκριτικά με τα Passat προηγούμενης γενιάς που κυκλοφορούσαν έως το 2010. Ωστόσο, στο κομμάτι του κινητήρα, ο 1.8 TSI με τους 160 ίππους αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει χαμηλά κυβικά, σχετική οικονομία καυσίμου και καλές επιδόσεις.

SUV - Volkswagen Tiguan 2009

Οι λάτρεις των SUV, που θέλουν ένα προσιτό αυτοκίνητο του είδους για να χρησιμοποιήσουν ως οικογενειακό, μπορούν να κοιτάξουν το Volkswagen Tiguan. Με χώρους μεγαλύτερους από Golf, που συναγωνίζονται μέχρι και το Passat, το Tiguan είναι μια δημοφιλής, πολύ καλή περίπτωση στο φάσμα των περίπου 12.000 € ως μεταχειρισμένο. Το τίμημα είναι η ηλικία. Τα SUV είναι πιο δημοφιλή πλέον από τα sedan, οπότε αν κάποιος ζητάει κάτι τέτοιο, το «όριο» του budget για τη συγκεκριμένη λίστα βρίσκει Tiguan που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια τη δεκαετία. Στο κομμάτι του κινητήρα, έχουμε τον twincharger (turbo-κομπρέσορας) 1.4 TSI με τους 150 ίππους.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα Toyota με 10.000 €

Σπορ αυτοκίνητο - Volkswagen Golf GTI 2007

Με διαφορά το παλαιότερο αυτοκίνητο στη λίστα, αλλά και το πιο… ενδιαφέρον! Το Volkswagen Golf 5 αποθεώθηκε στην έκδοση GTI, η οποία κατάφερε να αποτινάξει το σχετικά βαρετό παρελθόν των δύο προηγούμενων γενεών. Με τον 2.0 TFSI κάτω από το καπό και 200 ίππους, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο με τα σημερινά δεδομένα, όμως είναι αξιοπρεπέστατο για τον σκοπό που κατασκευάστηκε: γρήγορες βόλτες, στρίψιμο και ευχάριστη οδήγηση στον επαρχιακό. Με τα 12.000 € του budget μπορεί να βρει κάποιος ένα πολύ καλό Golf 5 GTI, είτε χειροκίνητο, είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG των έξι σχέσεων. Ακόμη και τη συλλεκτική Edition 30 με τους 230 ίππους, τη διαφορετική εμφάνιση, τον πλουσιότερο εξοπλισμό και τη μεγαλύτερη τουρμπίνα (K04-064).