5+1 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για Πάσχα στο χωριό με 15.000 €

Το Πάσχα πλησιάζει και οι περισσότεροι Έλληνες ετοιμάζονται να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Αυτά τα 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι ιδανικά για ταξίδι στο χωριό!

  • -
  • -

Παραδοσιακά, η περίοδος του Πάσχα είναι από τις αγαπημένες των Ελλήνων. Κάτι ο (συνήθως) ανοιξιάτικος καιρός, κάτι το έθιμο του ψησίματος που παραδοσιακά, ταιριάζει καλύτερα στην επαρχία, οι περισσότεροι πολίτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να επισκεφθούν τα χωριά τους. Ως γνωστόν, η πλειοψηφία επιλέγει το οικογενειακό αυτοκίνητο για να ταξιδέψει τις ημέρες του Πάσχα. Για αυτό και σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε 5 ιδανικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε λογική τιμή έως 15.000 € για να αυτόν τον σκοπό!

Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει, όμως, το κατάλληλο αυτοκίνητο για να πάει κανείς στο χωριό; Αρχικά, θα πρέπει να διαθέτει επαρκείς χώρους για να μεταφέρει την οικογένεια και τις αποσκευές, αν φυσικά υπάρχουν τέτοιου είδους υποχρεώσεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να είναι ασφαλές στον αυτοκινητόδρομο και ικανό να διαχειριστεί μακρινά ταξίδια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κομμάτι του… image, καθώς όλα τα μάτια του χωριού θα είναι στραμμένα προς τους «Αθηναίους» που ήρθαν για να γιορτάσουν το Πάσχα. Ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν!

1) Audi Q5 2009 – Επιβλητικό premium SUV

Ένα premium SUV είναι πάντα μια καλή ιδέα για να επισκεφθεί κάποιος το χωριό. Το AudiQ5 πρώτης γενιάς αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή στην κατηγορία, στο φάσμα τιμής των περίπου 15.000 €. Μεγάλο, με «γερμανικό» DNA που ανεβάζει το συνολικό του image, αλλά και με κορυφαία τετρακίνηση quattro, που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί στην ελληνική επαρχία. Φυσικά, διαθέτει μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, οπότε θα βολέψει την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που κουβαλάει… όλο το σπιτικό. Ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI των 211 ίππων θα ανεβάσει ελαφρώς τον προϋπολογισμό για καύσιμα, όμως διαθέτει επαρκή αποθέματα ισχύος για ασφαλείς προσπεράσεις.

2) Mercedes-Benz C 200 2008 – Premium sedan «αστέρι»

Τις «καλές εποχές», η πλειοψηφία των Ελλήνων που επισκέπτονταν συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα τους «πέθαινε» να εμφανιστεί με… Mercedes, επιδεικνύοντας επιτυχία και επαγγελματική καταξίωση. Η μάρκα με σήμα το αστέρι έχει φανατικούς οπαδούς, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στην επαρχία. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως, για μια σωστή εμφάνιση στο χωριό, ακόμη και αν το budget δεν υπερβαίνει τις 15.000 €. Μια C-Class W204 στέκεται ακόμη πολύ καλά, δείχνοντας αρκετά σύγχρονη και premium. Μια C 200 με τον τετρακύλινδρο, κομπρεσοράτο βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων με 184 ίππους, είναι μια καλή περίπτωση αγοράς ενόψει Πάσχα. Προτιμήστε την στην έκδοση Avantgarde, η οποία έχει πιο επίκαιρη εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένες Mercedes-Benz με 20.000

3) BMW Z4 2006 – Διθέσιο roadster για τους ελεύθερους

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, ένα ωραίο διθέσιο roadster είναι εξαιρετική επιλογή. Μια BMW Z4 E85 με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή για να χαρεί στο έπακρο ο οδηγός τις ηλιόλουστες ημέρες, φαντάζει ως ιδανική πρόταση. Με όριο τιμής τις 15.000 € μπορεί κανείς να βρει ακόμη και τις «σωστές» Z4 με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3.0 λίτρων, όμως ακόμη και εκείνος των 2.5 λίτρων αρκεί για τις βασικές υποχρεώσεις. Αν ο κυβισμός του κινητήρα είναι πρόβλημα, υπάρχουν και οι εκδόσεις των 2.0 λίτρων. Σαν bonus, η πίσω κίνηση για «παιχνίδι» στην άσφαλτο-γυαλί της επαρχίας, πάντα με σύνεση και προσοχή. Φυσικά, είναι και BMW, οπότε το απαραίτητο πρεστίζ είναι εξασφαλισμένο.

4) Nissan Qashqai 2015 – SUV για τους «προσγειωμένους»

Αν δεν απασχολούν οι εντυπωσιασμοί και οι φανφάρες, ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV φτάνει και περισσεύει για τις ανάγκες όλων των οικογενειών. Το Nissan Qashqai δεύτερης γενιάς είναι όσο προηγμένο χρειάζεται για να χαρακτηρίζεται «ασφαλέστατο», διαθέτει πολύ καλό εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα και μπόλικη τεχνολογία. Με 15.000 € βρίσκεις αξιόλογα Nissan Qashqai, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με τον τετρακύλινδρο turbodiesel 1.5 dCi που δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις του (110 ίπποι) αλλά τα καταφέρνει εξαιρετικά στην κατανάλωση καυσίμου. Την ίδια στιγμή, εξασφαλίζει μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στην κλειστή κοινωνία των ελληνικών χωριών, ακόμη κι αν το συγκεκριμένο ζήτημα δεν απασχολεί καθόλου τον οδηγό του Qashqai.

5) Volkswagen Passat 2015 – Η λογική επιλογή στα οικογενειακά

Όπως και στην παραπάνω περίπτωση, έτσι κι εδώ, αυτή η επιλογή δεν στηρίζεται στον εντυπωσιασμό. Οι οικογένειες που προτιμούν τα sedan μπορούν να στραφούν σε ένα πολύ ολοκληρωμένο Volkswagen Passat, με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.4 TSI που εξασφαλίζει τίμιες επιδόσεις, καλή κατανάλωση καυσίμου και τεράστιους χώρους για να χωρέσουν όλα τα μπαγκάζια που θα χρειαστούν κατά τις ημέρες διαμονής στο χωριό. Στην τιμή των 15.000 € υπάρχουν πολλές επιλογές, ακόμη και με τον πιο οικονομικό σε κατανάλωση τετρακύλινδρο turbodiesel 1.6 TDI. Εννοείται ότι το Volkswagen Passat, ως ένα γερμανικό sedan, δεν υπολείπεται σε image, ακόμη κι αν δεν ανήκει σε premium εταιρεία από την ίδια χώρα, όπως η Audi.

+1) Porsche Cayenne 2009 – Για το μάτι!

Αν ζείτε και αναπνέετε για να σας συζητάει όλο το χωριό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να πετύχετε τον στόχο σας είναι να πάτε το Πάσχα με μια Porsche Cayenne. Σε αυτή την περίπτωση θα αδιαφορήσουμε λίγο για το όριο των 15.000 € και θα σας προτείνουμε να δώσετε… κάτι παραπάνω, για να πάρετε μια Cayenne S και μάλιστα, facelift. Επειδή οι κακές γλώσσες πάντα παραμονεύουν, το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να σας τύχει θα είναι να αγοράσετε μια «απλή» Cayenne πρώτης γενιάς, προ του facelift και να σας κατηγορήσουν ότι… πήρατε τη φθηνότερη δυνατή Porsche, παρά το γεγονός ότι είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο. Εκεί το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε. Για να αποφύγετε την κακοτοπιά, κινηθείτε σε ασφαλές μονοπάτι και επιλέξτε μια facelift Cayenne S. Κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα! Εκτός από τον λογιστή σας, όταν του πείτε ότι αγοράσατε αυτοκίνητο με κινητήρα 4.8 λίτρων…