5 μεταχειρισμένα οικογενειακά αυτοκίνητα με 6.500 €

Προσφέρουν ικανοποιητικούς χώρους για μια οικογένεια, αρκετό εξοπλισμό και διαπρέπουν σε τιμή! Αυτά τα μεταχειρισμένα αξίζουν την προσοχή όσων ψάχνουν φθηνά οικογενειακά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Το οικογενειακό αυτοκίνητο είναι μια βασική ανάγκη, όμως το κόστος των καινούργιων μοντέλων, για πολλούς είναι απαγορευτικό. Αναζητώντας ανάμεσα στα φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις που μπορούν με άνεση να παίξουν τον ρόλο του βασικού -ή και μοναδικού- οχήματος μιας οικογένειας, προσφέροντας καλούς χώρους, αρκετό εξοπλισμό, αξιοπρεπές επίπεδο ασφάλειας και σε ορισμένες περιπτώσεις, ισχυρούς κινητήρες. Πρόκειται για μοντέλα που έχουν «κλείσει» πάνω από 12 χρόνια… ζωής, οπότε χρειάζονται έναν εξονυχιστικό έλεγχο.

Ο τελευταίος θα δείξει τις αδυναμίες τους, προκειμένου ο νέος κάτοχος να γνωρίζει τι τον περιμένει στο μέλλον από πλευράς συντήρησης και εκκρεμοτήτων. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τιμές περίπου στις 6.500 €, ανώτατη ηλικία 15 ετών, ικανοποιητικούς χώρους για τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας αλλά και ένα αξιοπρεπές επίπεδο εξοπλισμού από πλευράς ασφάλειας που περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα πλήρες σετ αερόσακων (μετωπικούς, πλευρικούς, οροφής), σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESP και υποδοχές παιδικών καθισμάτων ISOFIX.

Ford Focus 2009

Έχοντας χτίσει ένα πραγματικά μεγάλο όνομα στην κατηγορία των μικρομεσαίων, η δεύτερη γενιά του Ford Focus πέτυχε πολύ καλές πωλήσεις στην Ελλάδα. Στο χρηματικό «παράθυρο» που εξετάζουμε, μπορεί κανείς να βρει την facelift εκδοχή, που δείχνει σημαντικά πιο σύγχρονη! Ο κινητήρας δεν είναι και ο πιο οικονομικός σε κατανάλωση, αλλά έχει ικανοποιητική ισχύ. Πρόκειται για τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.6 Ti-VCT των 115 ίππων, που πάει πακέτο με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Opel Astra J 2011

Το Opel Astra ανήκει στα πιο επιτυχημένα μοντέλα της κατηγορίας του για την ελληνική αγορά. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά και οι ανταγωνιστικές τιμές του, είχαν σαν αποτέλεσμα την πολύ καλή εμπορική πορεία του στη χώρα μας. Η τέταρτη γενιά του κυκλοφόρησε κυρίως σε diesel εκδοχές ή με turbo μοτέρ βενζίνης (1.4T 140 PS ή 1.6T 180 PS) όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με τους ατμοσφαιρικούς τετρακύλινδρους των 1.4 λίτρων με 100 ή 1.6 λίτρων με 115 ίππους λόγω… τιμής. Τα προαναφερθέντα σύνολα, συνήθως ξεπερνούν αρκετά το φάσμα των 6.500 €.

Peugeot 308 2009

Η πρώτη γενιά του Peugeot 308 δεν είχε την επιτυχία της δεύτερης, όμως παραμένει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μικρό οικογενειακό σε συμφέρουσες τιμές. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει στο βασικό πακέτο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.6 λίτρων με τους 120 ίππους καταφέρνει να δίνει τίμιες επιδόσεις, χωρίς να ζητάει για αντάλλαγμα παράλογες ποσότητες καυσίμων. Φυσικά, ως γνήσιο Peugeot ξεχωρίζει για την οδική συμπεριφορά του και τη χαρακτηριστική εμφάνιση.

SEAT Leon 2010

Το SEAT Leon δεύτερης γενιάς είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου. Το βασικότερο όπλο του, είναι ο τετρακύλινδρος turbo 1.4 TSI. Οι 125 ίπποι του δεν ακούγονται (ούτε είναι) πολλοί, όμως η ροπή του turbo συνόλου ξεχωρίζει και οι επιδόσεις του είναι σαφώς ανώτερες συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της λίστας. Επίσης, η εκδοχή των 125 ίππων (μόνο με turbo, χωρίς κομπρέσορα) αποδείχθηκε η πλέον αξιόπιστη ανάμεσα στους 1.4 TSI πρώτης γενιάς. Προτείνουμε τα Leon μετά το facelift (μέσα 2009) για την πιο φρέσκια τους εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πόλης με 7.500 €

Volvo S40 2008

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια πιο «παραδοσιακή» πρόταση οικογενειακού αυτοκινήτου, τουλάχιστον με βάση τις… ελληνικές προτιμήσεις. Το Volvo S40 είναι ένα μικρομεσαίο sedan που διαθέτει αρκετούς χώρους για μια οικογένεια και τη στιβαρότητα ενός Volvo στο δρόμο. Η ασφάλεια που προσφέρει είναι επίσης ανάμεσα στα δυνατά του στοιχεία. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.8 λίτρων με 125 ίππους, ο οποίος έχει μέτρια κατανάλωση και μέτριες επιδόσεις.