5 μεταχειρισμένα premium οικογενειακά με 10.000 €

Τα περισσότερα διαθέτουν κινητήρα έως 1.800 κυβικά για… λογικά τέλη κυκλοφορίας και χαμηλό τεκμήριο, ενώ όλα τους έχουν μεγάλους χώρους και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

  • -
  • -

Τα μεταχειρισμένα οικογενειακά αυτοκίνητα είναι μια πολύ καλή λύση για όποιον ψάχνει ένα σχετικά προσιτό μοντέλο με μεγάλους χώρους. Ανατρέχοντας στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν και πολλές προτάσεις της premium κατηγορίας, με ποιότητα, σύγχρονες τεχνολογίες (για την εποχή τους) και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μάλιστα, συνδυάζονται με κινητήρες έως 1.800 κυβικά, προϋπόθεση απαραίτητη για μεγάλη μερίδα υποψήφιων αγοραστών.

Παρακάτω συγκεντρώνουμε 5 αξιόλογες προτάσεις μεταχειρισμένων οικογενειακών αυτοκινήτων από την premium κατηγορία, με μεγάλους χώρους. Αναπόφευκτα, πρόκειται για μοντέλα τα οποία κλείνουν περίπου 15 χρόνια στους δρόμους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοδιατηρημένα οχήματα που πρόκειται να δουλέψουν για πολλά χρόνια ακόμη, δίχως παράλογες και ακριβές βλάβες. Στη λίστα υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις διαφορετικών αγοραστών, οπότε σίγουρα θα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για όλους.

Alfa Romeo 159 1.750 TBi 2010

Αδιαμφισβήτητα πανέμορφη και στυλάτη, η Alfa Romeo 159 ήταν ένα αυτοκίνητο που για πολλούς, δεν αποδείχθηκε αντάξιο του προκατόχου του (156). Ωστόσο, αυτό ίσως να μην είναι τόσο ακριβές, αν μιλάμε για την έκδοση με τον εξαιρετικό τετρακύλινδρο turbo 1.75 TBi των 200 ίππων. Παρουσιάστηκε στη δύση της καριέρας της 159 άρα οι μεταχειρισμένες με το εν λόγω σύνολο δεν είναι πολλές, όμως αξίζουν την προσοχή των ενδιαφερόμενων. Οι χώροι βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο και οι καλοσυντηρημένοι TBi, αποδείχθηκαν αξιόπιστοι.

Audi A4 1.8 T 2009

Το Audi A4 είναι μια παραδοσιακή λύση στην κατηγορία των premium μεσαίων οικογενειακών. Η γενιά B8 όταν παρουσιάστηκε εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, ενώ η ποιότητα στο εσωτερικό στέκεται στα γνωστά, υψηλά πρότυπα της Audi. Ο 1.8 TFSI ήταν διαθέσιμος με 120 ή 160 ίππους. Το ισχυρότερο σύνολο ωστόσο, συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων, άρα τα περισσότερα μεταχειρισμένα φορούν την παραλλαγή των 160 ίππων. Στα χρήματα αυτά, τα Audi A4 με τον 2.0 TFSI είναι δυσεύρετα, όπως και τα Quattro, τα μοντέλα με τη φημισμένη τετρακίνηση της γερμανικής μάρκας.

BMW 320i E90 2007

Μετά την E46, η E90 είχε δύσκολο έργο μπροστά της, όμως τελικά κατάφερε να πείσει και οι πωλήσεις της στην Ελλάδα, ήταν λαμπρές. Ο λόγος για τη BMW Σειρά 3, ένα από τα αγαπημένα premium μεσαία οικογενειακά στη χώρα μας. Όπως κάθε BMW, βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τον ανταγωνισμό στο κομμάτι της οδηγικής ευχαρίστησης, όμως η 320i έχει το «αγκάθι» του 2λιτρου κινητήρα να τη συνοδεύει. Συνειδητά δεν προτείνουμε την 316i των 1.6 λίτρων, καθώς θεωρούμε ανεπαρκές το συγκεκριμένο σύνολο για τις αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο ατμοσφαιρικός των 2.0 λίτρων αποδίδει 150 ίππους ή 170 ίππους στα LCI (facelift) μοντέλα.

Δείτε ακόμη: 5+1 μεταχειρισμένα premium αυτοκίνητα έως 1.8 λίτρα με 13.500 €

Mercedes – Benz C 200 Kompressor 2008

H W204 για πολλούς ήταν η Mercedes που άλλαξε την εικόνα της μάρκας προς το πιο νεανικό. Μέχρι τότε, τα περισσότερα δημιουργήματα της φίρμας ήταν αξιόλογα αλλά ελαφρώς… γεροντίστικα. Η C-Class αυτής της χρονολογίας κατάφερε να αποτινάξει από πάνω της αυτό τον χαρακτηρισμό, ειδικά στις εκδόσεις Avantgarde με το αστέρι στη μάσκα και όχι πάνω στο καπό, όπως συνήθιζαν τότε στη Mercedes. Φυσικά, η W204 έχει κρατήσει τιμή και οι περισσότερες, κυμαίνονται λίγο πάνω από τις 10.000 €. Με λίγη… τύχη πάντως, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποια αξιόλογη στο χρηματικό όριο που ορίσαμε. Η C 200 Kompressor έχει κινητήρα 1.8 λίτρων με κομπρέσορα, στους 184 ίππους και η C 180 Kompressor, στους 156 ίππους.

Volvo S60 T3 2012

Το νεότερο της… παρέας είναι το Volvo S60 δεύτερης γενιάς. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο οικογενειακό μοντέλο με πραγματικά premium χαρακτηριστικά, όμως η αξία του δεν διατηρείται τόσο ψηλά όσο στους ανταγωνιστές από τη Γερμανία. Το τελευταίο, το βλέπουμε και στην περίπτωση της Alfa Romeo 159, καθώς μόνο η TBi «κρατάει» λίγο παραπάνω την τιμή της. Επιστρέφοντας στο Volvo, το S60 με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων της έκδοσης T3, αποδίδει 150 ίππους. Το ντιζάιν του είναι αρκετά ελκυστικό, ενώ ένα από τα λίγα μειονεκτήματα που μπορούν να καταγραφούν είναι ο σχετικά περιορισμένος χώρος αποσκευών για την κατηγορία. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, τα καταφέρνει περίφημα.