5 μεταχειρισμένα SUV με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Σύγχρονα, πρακτικά και με πλούσιο εξοπλισμό, αυτά τα SUV τα κάνουν όλα και απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη τους από τον «βραχνά» των τελών κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Ακούγεται σαν… όαση, αλλά είναι πραγματικότητα. Στην αγορά, υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας, σε διάφορες κατηγορίες και με διαφορετικά μεγέθη. Με το τέλος του χρόνου να πλησιάζει και το «άγχος» των τελών κυκλοφορίας να μπαίνει σχεδόν σε κάθε σπίτι, διαλέξαμε 5 SUV που κάνουν ντρίμπλα στη φορολογία με τους χαμηλούς τους ρύπους. Τα συγκεκριμένα SUV με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας είναι μεταχειρισμένα και σε μια ευρεία γκάμα τιμής.

Υπάρχουν φθηνότερες προτάσεις, ακριβότερα (και πιο σύγχρονα) μοντέλα, όπως και… ποικιλία σε μάρκες. Επίσης, δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε ένα είδος κινητήρα. Στη λίστα υπάρχουν diesel, υβριδικό, ακόμη και μοντέλο με κινητήρα φυσικού αερίου CNG που παρά τις ανατιμήσεις που έχει δεχθεί το συγκεκριμένο καύσιμο το τελευταίο διάστημα, παραμένει οικονομικό για την τσέπη και φιλικό προς το περιβάλλον. Ας τα δούμε όλα, με αλφαβητική σειρά.

Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDi 2016

Ιδιαίτερο σχεδιαστικά, αλλά αξιόλογο σε όλους τους τομείς και χωρίς σημαντικές ελλείψεις. Το Citroen C4 Cactus προκάλεσε τις εντυπώσεις όταν παρουσιάστηκε. Στην εκδοχή με τον τετρακύλινδρο turbo πετρελαιοκινητήρα 1.6 BlueHDi δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, οπότε είναι ένα αρκετά προσιτό μικρό SUV με χαμηλό κόστος χρήσης και χαρακτήρα. Ως γνήσιο Citroen, ξεχωρίζει για την άνεση που εξασφαλίζει η μαλακά ρυθμισμένη ανάρτηση. Εννοείται ότι διαπρέπει και στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι τιμές των μεταχειρισμένων Citroen C4 Cactus «παίζουν» γύρω στις 11.000 €. 

Nissan Qashqai 1.5 dCi 2015

Η δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai συνέχισε την εμπορική επιτυχία που κληρονόμησε από την πρώτη. Πούλησε πάρα πολύ και οι λόγοι ήταν αρκετοί. Μεγάλοι χώροι, ποιότητα, άνετο ταξίδι, πλούσιος εξοπλισμός και οικονομικοί κινητήρες. Και όλα αυτά, σε ανταγωνιστικές τιμές! Στις εκδόσεις με τον τετρακύλινδρο turbodiesel 1.5 dCi των 110 ίππων, με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση μόνο στον εμπρός άξονα, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ξεφορτώνοντας τον ιδιοκτήτη από ένα σημαντικό ετήσιο έξοδο. Οι τιμές των μεταχειρισμένων Nissan Qashqai βρίσκονται γύρω από το φάσμα των 17.000 €. 

Peugeot 2008 1.6 BlueHDi 2017

Η Peugeot αποφάσισε να επεκτείνει την γκάμα των SUV της με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο. Το πρώτο 2008 ήταν ξεχωριστό σε εμφάνιση, με καλούς χώρους και αξιοπρεπέστατη οδική συμπεριφορά. Βασιζόταν στην αντίστοιχη γενιά του μικρότερου 208, όμως έδινε το κάτι παραπάνω για χρήση ακόμη και ως οικογενειακό. Ο τετρακύλινδρος turbodiesel 1.6 BlueHDi το απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής ετήσιων τελών κυκλοφορίας, άρα οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Peugeot 2008 θα κάνουν λίγο πιο… ευτυχισμένες γιορτές. Οι τιμές του Peugeot 2008 βρίσκονται γύρω στις 16.000 €. 

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα μικρά χωρίς τέλη κυκλοφορίας έως 12.000 €

SEAT Arona TGI 2019

Το Volkswagen Group επενδύει στο φυσικό αέριο, για αυτό και πολλά μοντέλα του ομίλου είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις που καίνε CNG και βενζίνη. Το SEAT Arona είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα SUV με το ταμπελάκι “TGI”, που υποδηλώνει την ύπαρξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Μπορεί το καύσιμο να έχει ακριβύνει, όμως τα μοντέλα φυσικού αερίου συνεχίζουν να κινούνται αφαιρώντας ελάχιστα χρήματα από τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Αυτό γίνεται ακόμη πιο αισθητό τον Δεκέμβριο, καθώς το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας δείχνει… 0€! Οι τιμές των SEAT Arona TGI βρίσκονται περίπου στις 18.000 €. 

Toyota C-HR 1.8 Hybrid 2018

Είναι SUV, υβριδικό, αυτόματο και Toyota! Όλα αυτά μαζί δημιουργούν έναν εκπληκτικό συνδυασμό. Το υβριδικό Toyota C-HR με τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και τον ηλεκτροκινητήρα, καίει πολύ λίγο καύσιμο και εκπέμπει χαμηλούς ρύπους. Ως αποτέλεσμα, απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ότι μιλάμε για ένα αρκετά καινούργιο μοντέλο όμως, ανεβάζει την τιμή του ως μεταχειρισμένο. Επίσης, σε αυτό έχει συμβάλλει και το πρόβλημα της παραγωγής, που καθυστερεί για μήνες (ή και χρόνια) τις παραδόσεις των καινούργιων C-HR. Οπότε οι πωλητές μεταχειρισμένων εκμεταλλεύονται τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα λίγων χρόνων που πουλάνε. Τα μεταχειρισμένα Toyota C-HR 1.8 Hybrid θα τα βρείτε με περίπου 24.000 €.