Τα 5+1 πιο φθηνά μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα

Εξοικονομούν καύσιμα στην καθημερινότητα και δεν απαιτούν φόρτιση όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα υβριδικά μοντέλα υπάρχουν πολλά χρόνια στην αγορά και μερικά, είναι πολύ φθηνά!

  • -
  • -

Όποιος ψάχνει σήμερα για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει με κάποιο υβριδικό, οποιασδήποτε μορφής. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια όμως, τα υβριδικά ήταν λιγότερα, ακριβότερα και με διαφορετική τεχνολογία. Ψάχνοντας για μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα, εύκολα διαπιστώνεις ότι στην αγορά υπάρχουν αρκετές φθηνές προτάσεις. Φυσικά δεν πρόκειται για καινούργια μοντέλα, ούτε ελαφρώς μεταχειρισμένα με λίγα χιλιόμετρα. Όμως, η ουσία παραμένει η ίδια: ένα υβριδικό με χαμηλή κατανάλωση για τις καθημερινές διαδρομές.

Ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τα 5+1 φθηνότερα από αυτά που βρήκαμε. Οι τιμές μπορούν να διατηρηθούν ακόμη και κάτω από τις 7.000 € για κάποια από αυτά, ενώ τα πιο πολλά δεν ξεπερνούν σε αξία τις 10.000 €, με βάση τις σημερινές συνθήκες. Φροντίσαμε ώστε να έχουν λογικό κυβισμό για να μην επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη με υψηλό ποσό τελών κυκλοφορίας ή τεκμήρια, καθώς κάποια από τα αυτοκίνητα της λίστας πληρώνουν τέλη με βάση τον κυβισμό τους. Ωστόσο, υπάρχει και ένα μεγάλο μοντέλο με μεγαλύτερο βενζινοκινητήρα για όποιον μπορεί να καλύψει το κόστος. Ακολουθούν τα φθηνότερα υβριδικά μεταχειρισμένα της αγοράς, σε αλφαβητική σειρά!

1 - Honda Civic IMA 2006

Όταν τα υβριδικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν να έχουν μεγαλύτερη απήχηση, η Honda παρουσίασε το Civic με την τεχνολογία Integrated Motor Assist. Τεχνικά μιλώντας, ήταν ένα ήπια υβριδικό σύστημα (mild hybrid) όπως τα γνωρίζουμε από τις σημερινές τεχνολογίες. Πρακτικά, λειτουργούσε σαν κανονικό υβριδικό της εποχής και ο μικρός ηλεκτροκινητήρας είχε τη δυνατότητα να κινεί μόνος του το αυτοκίνητο σε ήπιες επιταχύνσεις και σε χαμηλές ταχύτητες. Μετά, αναλάμβανε δράση ο βενζινοκινητήρας. Τα Honda Civic IMA είναι από τα φθηνότερα υβριδικά που μπορείς να αγοράσεις σήμερα, με τιμές ακόμα και κάτω από 7.000 €.

2 - Honda Insight 2010

Καινοτόμο και φουτουριστικό, το Honda Insight ήταν ένα υβριδικό μοντέλο που για την εποχή και το είδος του, πούλησε ικανοποιητικά στη χώρα μας. Το σύστημα που χρησιμοποιούσε δεν ήταν το ίδιο με το Civic IMA, ωστόσο είχαν αρκετές ομοιότητες. Χάρη στην αρκετά εξελιγμένη τεχνολογία του, μπορούσε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου, ενώ όπως όλα τα Honda, συνοδεύεται από ένα αρκετά καλό ιστορικό αξιοπιστίας. Ένα δυνατό χαρτί για όποιον το αγοράζει τόσα χρόνια μετά. Οι τιμές του κυμαίνονται γύρω από το φάσμα των 8.000 – 9.000 € και ο εξοπλισμός είναι πλούσιος από τις βασικές εκδόσεις.

3 - Toyota Auris HSD 2011

Η Toyota είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υβριδικών αυτοκινήτων στον κόσμο και αυτό αποδεικνύεται απλά και μόνο με μια βόλτα σε έναν οποιονδήποτε δρόμο της Ελλάδας! Έχουν πουληθεί πολλά υβριδικά Toyota στη χώρα μας και το Auris HSD αποτελεί μια αρκετά καλή πρόταση. Στην αγορά υπάρχουν κάμποσα υβριδικά Auris με το τότε σύστηνα Hybrid Synergy Drive της Toyota, που αποδείχθηκε οικονομικό και προπάντων, αξιόπιστο σε βάθος χρόνου. Με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα ελαφρώς πιο καινούργιο μοντέλο, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα. Στην αγορά «παίζουν» περίπου από 10.000 – 11.000 €, ανάλογα την κατάσταση, τα χιλιόμετρα και τον εξοπλισμό.

4 - Toyota Prius

Αν υπήρχε… πατριάρχης της υβριδικής τεχνολογίας, τότε αυτός σίγουρα θα ήταν το Toyota Prius! Στη χώρα μας ήταν ένα από τα πρώτα υβριδικά μοντέλα και σίγουρα εκείνο που κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως μια νέα, πολλά υποσχόμενη πρόταση. Σε αισθητικό επίπεδο ποτέ δεν διεκδίκησε δάφνες, όμως κατάφερε να εκτελέσει σωστά τη βασική αποστολή του: οικονομία, οικολογικό προφίλ και αξιοπιστία. Τα Toyota Prius πρώτης γενιάς είναι σπάνιο θέαμα στους ελληνικούς δρόμους. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς ήταν εκείνο που πούλησε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και οι τιμές του κυμαίνονται στο φάσμα των 5.000 – 6.000 €! Η τρίτη και πιο σύγχρονη γενιά του βρίσκεται στα 10.000 – 11.000 €, οπότε και πάλι είναι προσιτή.  

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας

5 - Toyota Yaris Hybrid

Η παρουσία της Toyota… τρίτωσε σε αυτή τη λίστα. Και λογικό, αφού αναφερόμαστε στο expertise της μάρκας, δηλαδή την υβριδική τεχνολογία! Το Toyota Yaris Hybrid είναι ακόμη μια πολύ καλή λύση στα προσιτά υβριδικά μοντέλα. Είναι και εκείνο σχετικά πιο πρόσφατο, οπότε δεν είναι και το φθηνότερο της αγοράς, αλλά με τιμές περίπου 10.000 – 12.000 € μπορεί να συμπεριληφθεί στα σχετικά οικονομικά. Οι τιμές των Toyota Yaris γενικότερα είναι αυξημένες λόγω της ζήτησης που εμφανίζει το μοντέλο στη χώρα μας, οπότε η υβριδική του έκδοση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το καλό είναι ότι διατηρεί πάντα πολύ καλή μεταπωλητική αξία!

+1 – Lexus RX400h

Τι κάνει ένα μεγάλο SUV σε μια λίστα με προσιτά υβριδικά μοντέλα; Αν μιλάμε για το Lexus RX400h τότε η απάντηση είναι απλή: συγκαταλέγεται ανάμεσά τους! Οι ημέρες δόξας έχουν περάσει για το ιαπωνικό premium SUV, όμως οι τιμές του το καθιστούν μια περίπτωση που αξίζει μια δεύτερη ματιά. Ο μεγάλος κυβισμός του κινητήρα αυξάνει τα πάγια έξοδα λόγω τελών κυκλοφορίας και τεκμηρίου. Επίσης, η κατανάλωση δεν είναι και… αμελητέα ποσότητα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας του όμως, είναι πολύ μικρότερη. Το ξεπερασμένο πλέον, αλλά πάντα αξιόπιστο Lexus, πωλείται ακόμη και… 5.000 – 7.000 €.