5 μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα με 3.000 €

Εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες μετακίνησης, είναι προσιτά και κοστίζουν λίγο στην καθημερινότητα. Ας δούμε μερικά φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

  • -
  • -

Μερικές φορές, οι ανάγκες μας αρχίζουν και τελειώνουν στην… τιμή. Τα φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην αγορά, μπορούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες αγοραστές, οι οποίοι αγοράζουν συνειδητά το όχημα με απόλυτο κριτήριο το κόστος. Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι προτάσεις που ακολουθούν στην παρακάτω λίστα είναι παλιά μοντέλα, ενδεχομένως και άνω των 20 ετών. Όμως, όταν ψάχνεις ένα τόσο φθηνό όχημα, μάλλον γνωρίζεις τις παραχωρήσεις που πρέπει να κάνεις.

Προσπαθήσαμε να διαλέξουμε μερικά από τα πιο εμπορικά μοντέλα, για πολλούς λόγους. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα φθηνό και παλιό αυτοκίνητο, καλύτερα να καταλήξετε σε ένα που πούλησε πολύ στη χώρα μας, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι όλα τα ανταλλακτικά του θα παράγονται ακόμη. Οι εταιρείες μετά από κάποια χρόνια σταματούν την υποστήριξη των παλαιότερων οχημάτων τους, οπότε οι επιλογές σας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, περιορίζονται στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Επίσης, ένα εμπορικό φθηνό αυτοκίνητο θα είναι πολύ πιο εύκολο να πουληθεί όταν αποφασίσετε να το αλλάξετε. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κρατάνε αρκετά υψηλή για τα δεδομένα τους τιμή, λόγω της φήμης αξιοπιστίας που μπορεί να έχουν (βλ. παλιά Toyota). Παρακάτω ακολουθεί η λίστα σε αλφαβητική σειρά. Προσπαθήσαμε να ψάξουμε για αυτοκίνητα μετά το 2000, με στάνταρ ορισμένα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης - ασφάλειας όπως αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού, air condition και ABS.

Τέλος, ακολουθεί μια δική μας συμβουλή: μην… τρομάζετε με τα χιλιόμετρα. Σε αυτοκίνητα τόσων χρόνων, μετρά περισσότερο η τακτική συντήρηση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη παρά ο απόλυτος αριθμός των χιλιομέτρων. Αν βρείτε ένα καλοσυντηρημένο μεταχειρισμένο, με σέρβις στην ώρα του, πιστοποιημένα χιλιόμετρα από το ΚΤΕΟ, ενημερωμένο βιβλίο σέρβις και με δείγματα καλής χρήσης (καθαρό εσωτερικό χωρίς υπερβολικές φθορές, περιποιημένο εξωτερικό χρώμα κλπ) μη διστάσετε να το πάρετε επειδή έχει, για παράδειγμα, 230.000 km. Είναι σίγουρα καλύτερο από ένα ελλιπώς συντηρημένο με πχ 160.000 km στο οδόμετρο.  

Ford Fiesta 2006

Το Ford Fiesta πάντα ήταν ευχάριστο στην οδήγηση, με καλό εξοπλισμό και αρκετούς χώρους στο εσωτερικό. Η έκτη του γενιά ήταν πολύ επιτυχημένη εμπορικά στη χώρα μας, με αξιόπιστους σε γενικές γραμμές κινητήρες και χαμηλά πάγια έξοδα. Αν βρείτε ένα που έχει συντηρηθεί καλά και δείχνει σε καλή κατάσταση, ελέγξτε το και αγοράστε το. Είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τις περισσότερες ανάγκες σας!

Opel Corsa 2004

Όταν παρουσιάστηκε, το OpelCorsaC έκανε ένα μεγάλο άλμα τεχνολογίας, ποιότητας και εξοπλισμού από τον προκάτοχό του (Corsa B). Οι σπορ εκδόσεις του είχαν λίγο πιο επιθετική εμφάνιση και εύστοχες, καλαίσθητες λεπτομέρειες (μεγαλύτερες ζάντες κλπ), με αποτέλεσμα να «στέκονται» ακόμη και σήμερα χωρίς να δείχνουν… αρχαίες. Οι πιο δημοφιλείς κινητήρες ήταν των 1.2 και 1.4 λίτρων, με τον τελευταίο TwinPort να προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις.

Renault Clio 2003

Στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα supermini στην Ελλάδα, το Renault Clio καταλαμβάνει μια αρκετά υψηλή θέση. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου πούλησε σαν ζεστό ψωμί στη χώρα μας, χάρη στην διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, τους σπιρτόζους κινητήρες και τις καλές τιμές. Σήμερα στα μεταχειρισμένα, μπορείτε να βρείτε τη facelift εκδοχή (Phase II) της δεύτερης γενιάς. Ιδανικά, με τον 1.400άρη 16βάλβιδο των 98 ίππων που προσφέρει καλές επιδόσεις, οικονομία και καλή αξιοπιστία.

Toyota Yaris 2000

Είναι το παλαιότερο της λίστας, ταυτόχρονα όμως και το πιο… ακριβό! Το Toyota Yaris πρώτης γενιάς έγινε απόλυτη επιτυχία στην Ελλάδα και αγαπήθηκε λόγω της πρακτικότητας και της αξιοπιστίας του. Η τελευταία, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις υψηλές τιμές που κρατά ακόμη το μοντέλο. Ενδεικτικό, ότι τα facelift Yaris πρώτης γενιάς (2003-2005) κοστίζουν περίπου… 5.000 € (τραβηγμένο ποσό, αν μας ρωτάτε), οπότε στα 3 χιλιάρικα παίρνετε μόνο προ-facelift μοντέλα. Πάντως, πολλοί λένε «πάρε ένα Yaris να είσαι ήσυχος», οπότε δεν μπορούμε να μην το πούμε και εμείς. Ειδικά με τον τετρακύλινδρο 1.3 VVT-i που είναι ισχυρότερος και πιο ραφιναρισμένος από τον τρικύλινδρο 1.000άρη.

Δείτε ακόμη: 5+1 μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα με 7.500 €

Volkswagen Polo 2003

Ανέκαθεν, μια από τις… ποιοτικές προτάσεις στην κλάση των supermini ήταν το Volkswagen Polo. Η γενιά που προτείνουμε σε αυτή τη λίστα δεν είναι τόσο όμορφη (αντικειμενικά!) όμως είναι το πιο σύγχρονο Polo που αγοράζεις με περίπου 3.000 €. Μερικά θετικά του VW Polo 9N2 είναι η πρακτική καμπίνα και ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας των 101 ίππων, με τις αρκετά καλές για την κατηγορία επιδόσεις. Μάλιστα, ο βενζινοκινητήρας ήταν και αρκετά ολιγαρκής σε καύσιμο.