Video-Δοκιμή CUPRA Born 231 PS e-Boost: Ακόμη πιο πικάντικο

e-Boost σημαίνει περισσότερες επιδόσεις, πιο σπορ χαρακτηριστικά και εξοπλισμός, με μηδενικές παραχωρήσεις στον οικολογικό χαρακτήρα.

  • -
  • -

Το CUPRA Born αποτελεί ένα σύγχρονο και σύμφωνο με τις απαιτήσεις της εποχής αυτοκίνητο, αλλά με στοιχεία που του χαρίζουν οδηγικό ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε φυσικά να ισχύει και κάτι διαφορετικό για το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό της νεοσύστατης μάρκας. Κι αν η βασική έκδοση των 204 ίππων είναι σε θέση να αφήσει θετικές εντυπώσεις κοιτώντας τη από τη διασκεδαστική σκοπιά, το πακέτο e-Boost, το οποίο αυξάνει την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα στους 231 ίππους το κάνει να μοιάζει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

2

Συνδυασμένο με την ίδια μπαταρία των 58 kWh, το κορυφαίο CUPRA Born e-Boost υπόσχεται αυτονομία της τάξεως των 419 km, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής μίας μεγαλύτερης μπαταρίας 77 kWh. Εμείς στη video-δοκιμή οδηγήσαμε το Born με τη μικρή μπαταρία, επιβεβαιώνοντας πως όχι μόνο έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα λόγω της υψηλότερης ιπποδύναμης, αλλά μπορεί να προσφέρει και αντίστοιχο βαθμό αποδοτικότητας με την έκδοση των 204 ίππων.

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή Hyundai Ioniq 6 325PS AWD

Σχεδιαστικά μπορεί να μην διαφέρει, κρύβοντας καλά τον πιο ουσιώδη χαρακτήρα στο εσωτερικό, μικρές όμως πινελιές φροντίζουν να «προδώσουν» στους παρατηρητικούς ότι από κάτω βρίσκεται κάτι πιο ενθουσιώδες. Εκτός από την αυξημένη ισχύ, το πακέτο e-Boost περιλαμβάνει ζάντες σε διάσταση 19 ιντσών και μεγαλύτερους δίσκους για τα εμπρός φρένα, οι οποίοι και αγγίζουν τα 340 mm. Από εκεί και πέρα, ο δυναμισμός που εκφράζεται από την γενικότερη σχεδίαση του Born είναι υπέρ-αρκετός για να εκπροσωπήσει και το συγκεκριμένο μοντέλο.

Δείτε τη video-δοκιμή μας για το CUPRA Born 231 PS e-Boost, στην κορυφή του άρθρου!