Video–Δοκιμή Ferrari 296 GTS: Είναι η καλύτερη Ferrari όλων των εποχών;

Μπορεί ένα αυτοκίνητο με «ελαττώματα» να θεωρείτε το καλύτερο που έβγαλε ποτέ ο κατασκευαστής του; Στην περίπτωση της νεότερης ανοιχτής baby-Ferrari, μπορεί!

  • -
  • -

Όλα τα μοντέλα με το σήμα του αλόγου που βγαίνουν από το Maranello έχουν αδιαμφησβήτητα μία διαφορετική χάρη. Κάθε ένα εξ αυτών θα μπορούσε να θεωρηθεί κομμάτι της αυτοκινητιστικής ιστορίας. Ακόμη και ψεγάδια να υπάρχουν, τα δημιουργήματα της Ferrari έχουν μία ανεξήγητη ικανότητα να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του wishlist κάθε πραγματικού petrolhead.

Η νέα Ferrari 296 GTS που οδηγήσαμε στους λόφους πάνω από το Maranello, όχι απλά εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία αυτοκινήτων αλλά κάνει και κάτι παραπάνω. Διεκδικεί έναν βαρύγδουπο τίτλο που μόνο ένα ανοιχτό μοντέλο από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή θα μπορούσε. Κι αυτό γιατί θεωρητικά οι ανοιχτές εκδόσεις (Spider στη γλώσσα της Ferrari) υποτίθεται υστερούν σε σχέση με τις κλειστές στις οποίες βασίζονται, ειδικά όταν πρόκειται για δυναμικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Video: Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Cayman GT4 RS σε δρόμο και πίστα

Κι όμως, στην περίπτωση της 296 GTS δεν υπάρχει ψεγάδι που να της απαγορεύει να διεκδικεί τον τίτλο της πιο fun to drive Ferrari στην Ιστορία. Δεν είναι το ισχυρότερο ούτε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχει ποτέ φτιάξει το Maranello. Τι είναι λοιπόν αυτό που την κάνει πιο απολαυστική;

Βρες τις απαντήσεις στο παραπάνω video, κι αν... θέλεις κι άλλο, διάβασε την γραπτή δοκιμή της 296 GTS.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ