Video-Δοκιμή Mazda CX-5 e-Skyactiv G 2.5 AWD: Ένα SUV φτιαγμένο για να οδηγείται

To CX-5 ανανεώθηκε, με την υβριδική έκδοση των 194 ίππων να ξεχωρίζει για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αλλά και τα οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά της.

  • -
  • -

Με τα SUV να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και τον εξηλεκτρισμό, είτε μιλάμε για πλήρη είτε για υβριδισμό, να αποτελεί «must» στη σημερινή αυτοκινητοβιομηχανία, η Mazda δεν γινόταν να μην ενδώσει τουλάχιστον με τον δικό της τρόπο. Κι αυτό γιατί η ιαπωνική μάρκα δεν παύει να δίνει έμφαση στο συναίσθημα και τη φαντασία με το CX-5 να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Mazda CX-5

Δεν μπαίνει σε καλούπια

Με το μοντέλο να έχει γνωρίσει πολύ θετική αντιμετώπιση από την πρώτη του αποκάλυψη πριν 12 χρόνια και να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Mazda εδώ και αρκετό καιρό, το ανανεωμένο μοντέλο μπορούσε να ακολουθήσει τις νόρμες, χαράζοντας όμως δικό του δρόμο. Αναβαθμίστηκε στα σημεία διατηρώντας βέβαια αναλλοίωτα τα στοιχεία που το καθιέρωσαν.

back

Σήμερα, ενώ όλοι επενδύουν στις πλήρως αυτοφορτιζόμενες υβριδικές εκδοχές, στη Mazda προχώρησαν στην αποκάλυψη της τεχνολογίας Skyactiv. Στην ανανεωμένη εκδοχή του CX-5, η σημαντικότερη παρέμβαση εντοπίζεται στη βελτιστοποίηση του e-Skyactiv ο οποίος ενισχύεται με την παρουσία ενός συστήματος απενεργοποίησης κυλίνδρων που ενεργοποιείται κατά τη διαδικασία του coasting, το οποίο συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 24V με μίζα/γεννήτρια. Το αποτέλεσμα είναι 194 ίπποι και 263 Nm από το ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο σύνολο των 2,5 λίτρων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Mazda MX-5 2.0 MY2023

Ένα SUV φτιαγμένο για οδήγηση

Ο πιο βασικός πυλώνας επάνω στον οποίο η Mazda έχει χτίσει την παράδοση και ιστορίας της, είναι αυτός της οδικής συμπεριφοράς και η αίσθηση που αποκομίζεις ο οδηγός πίσω από το τιμόνι, με το CX-5 να μην αποτελεί εξαίρεση.  Παράλληλα, το ιαπωνικό μοντέλο διατηρείται ψηλά στις προτιμήσεις της κατηγορίας, ξεχωρίζοντας με τη σχεδίαση, την ποιότητα κατασκευής, τις σύγχρονες τεχνολογίες και την οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά όπως μόλις αναφέραμε.

Για περισσότερα θα πρέπει να δείτε τη video-δοκιμή μας στην κορυφή του άρθρου!