Video-Δοκιμή Citroen e-C4 X: Στο βασίλειο της άνεσης

Crossover, fastback, SUV ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Το Citroen e-C4 X είναι… όλα τα παραπάνω, προσφέροντας τα πάντα, σε μια συσκευασία. Το οδηγούμε και αναφέρουμε!

  • -
  • -

Οι καινοτομίες και ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας, αποτελεί κομμάτι στο DNA της Citroen εδώ και δεκαετίες. Για την ακρίβεια, τη βοήθησε να χτίσει ολόκληρη την ταυτότητά της, ειδικά μερικές δεκαετίες πριν, που τα δημιουργήματά της ήταν πραγματικά ξεχωριστά και με το δικό τους, φανατικό κοινό. Fast forward στο σήμερα και… ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Η γαλλική μάρκα συνεχίζει να ξεφεύγει από την πεπατημένη, αποδεικνύοντας ότι οι ευφάνταστες ιδέες και η προσωπικότητα, έχουν θέση, ακόμη και στην σχεδόν αποστειρωμένη αυτοκίνηση του σήμερα.

Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Citroen e-C4 X είναι ένα αυτοκίνητο για τους… αναποφάσιστους. Αεροδυναμική σιλουέτα που θυμίζει fastback, μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φέρνει σε SUV, κλίση οροφής που δίνει μια νότα από κουπέ και πολλά ακόμη. Συμβιώνοντας με το αυτοκίνητο, όμως, αποδεικνύεται απλώς ότι επιλέχθηκαν τα σωστά στοιχεία από όλες τις κατηγορίες. Οι μεγάλοι χώροι στο εσωτερικό αντικατοπτρίζουν το sedan γονίδιο, η απόσταση από το έδαφος δίνει ξεγνοιασιά ότι το αμάξωμα δεν θα «βρει» στον πρώτο χωματόδρομο και η κουπέ αισθητική, προσφέρει εκτός από στυλ, αεροδυναμική απόδοση! Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκεκριμένη έκδοση…

Ο κόσμος της ηλεκτροκίνησης

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας με 136 ίππους, καθώς το αντικείμενο της video-δοκιμής μας ήταν η ηλεκτρική παραλλαγή του. Το Citroen e-C4 X διαθέτει επίσης και μια μπαταρία των 50 kWh, η οποία δεν χαρίζει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία, όμως φτάνει και περισσεύει για την καθημερινότητα, αλλά και μικρές εξορμήσεις.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το ηλεκτρικό SUV DS 3 E-Tense

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις καλύπτονται τέλεια και το γαλλικό μοντέλο ξεχωρίζει για την άνετη οδική συμπεριφορά του, όσο ελάχιστα οχήματα του ανταγωνισμού. Μαζί με την ιδιαίτερη αισθητική αλλά και τις τεχνολογίες, αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση που αξίζει την προσοχή όσων προτιμούν stress-free διαδρομές με μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Δείτε τη video-δοκιμή μας στην κορυφή του άρθρου!