Video – Δοκιμή: DS4 Cross 1.2 130 PS EAT8

Η DS 4 είναι ένα μοντέλο με τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, εκ των οποίων εκείνη που φέρει την ονομασία Cross είναι η πιο περιπετειώδης. Επισκεπτόμαστε μία πανέμορφη λίμνη για να τη δοκιμάσουμε.

  • -
  • -

Η DS έχει δώσει τρία διαφορετικά προφίλ στην DS 4, με κοινό στοιχείο την τοποθέτηση στο premium κομμάτι της αγοράς. Η Standard και η Performance Line είναι εκείνες που αφορούν τη hatchback πλευρά της, ενώ η Cross φέρνει το γαλλικό μοντέλο σε SUV μονοπάτια.

Με την DS 4 Cross επισκεφτήκαμε τη λίμνη Δόξα ώστε να δούμε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον ανοιχτό δρόμο, σε κλειστά ορεινά κομμάτια αλλά και όταν κάτω από τα ελαστικά δεν υπάρχει άσφαλτος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/07008bee1e153595890e15bb6c8dcb54.jpg

Εμφανισιακά η δημιουργία των Γάλλων έχει στοιχεία τα οποία το κάνουν να διαφέρει αναδεικνύοντας το ξεχωριστό στιλ και τη φινέτσα της χώρας από την οποία κατάγεται, ενώ στο εσωτερικό έχουν κάνει διαφορετικές από τα συνηθισμένα επιλογές όπως η θέση για τους διακόπτες των παραθύρων, οι κρυφοί αεραγωγοί και η επιπλέον οθόνη που έχει στόχο τη μείωση της απόσπασης του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή DS 4 Cross 1.2 130ps EAT8: La haute couture! [video]

Η θέση οδήγησης είναι όσο κοντά στο τέλειο περιμένεις από ένα τέτοιο μοντέλο, ενώ η ορατότητα προς τα πίσω είναι λίγο περιορισμένη λόγω του στενού πίσω παρμπρίζ και της κεκλιμένης οροφής. Η τελευταία πάντως δεν περιορίζει σημαντικά το ύψος για το κεφάλι των πίσω επιβατών. Αντίθετα, ο χώρος για τα πόδια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, με δεδομένο ότι το μήκος της DS 4 φτάνει τα 4,4 m.

Περιθώρια για παράπονα δεν αφήνει η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, που με 430 lt είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας. Δεν θα έλεγες «όχι» σε ένα χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης και σε έναν εν γένει λιγότερο ρηχό χώρο, αλλά αυτά είναι ζητήματα που εύκολα ξεπερνάς όταν θυμηθείς ότι η DS 4 φτιάχτηκε για να εντυπωσιάζει όποιον την οδηγεί και όποιον τη βλέπει, όχι για μετακομίσεις.

Δείτε τη Video-Δοκιμή στην αρχή του άρθρου ώστε να ανακαλύψετε περισσότερα για την DS 4 Cross.