Video – Δοκιμή Hyundai Ioniq 5 AWD 325 PS: Αλλάζει τα δεδομένα!

Ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά και έχει πολλά μοναδικά στοιχεία. Δείτε τις εντυπώσεις μας για το Hyundai Ioniq 5 στην κορυφαία εκδοχή του, με τετρακίνηση και 325 ίππους, σε video.

  • -
  • -

Κάποτε ήταν πολύ λίγα, σιγά σιγά πολλαπλασιάστηκαν, ενώ τώρα… τελειοποιούνται. Αναφερόμαστε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον την ωριμότητα ώστε να θεωρούνται κορυφαίες προτάσεις. Πάντα όμως, υπάρχουν μερικά μοντέλα που θέτουν τον πήχη λίγο πιο ψηλά, ορίζοντας νέα δεδομένα. Και ανάμεσά τους, θα τοποθετούσαμε το Hyundai Ioniq 5 AWD χωρίς δεύτερη σκέψη! Πρόκειται για ένα χαρισματικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο από τη Hyundai, που σε κερδίζει με πολλούς τρόπους.

Βιτρίνα τεχνολογίας

Σύμφωνοι, το εξωτερικό τμήμα του Hyundai Ioniq 5 είναι απίστευτα εντυπωσιακό, όμως αρκεί να ανοίξεις την πόρτα του για να ξεδιπλωθεί ο εσωτερικός του κόσμος. Τότε, θα ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο! Η ανοικτόχρωμη καμπίνα του «δικού μας» αυτοκινήτου είναι όμορφη και τρομερά πρακτική. Παντού υπάρχουν θήκες, ντουλαπάκια και τσέπες αποθήκευσης, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι… συρόμενη, δίνοντας άλλη διάσταση στον όρο «πολυμορφικότητα εσωτερικού». Πολύ καλή ποιότητα, άριστοι χώροι και βέβαια, άπειρες τεχνολογίες.

Τον πρώτο λόγο έχουν οι μεγάλες και καθαρές επιφάνειες, με τις δύο μεγάλες οθόνες με διαγώνιο 12,2’’ ιντσών να ξεχωρίζουν. Ακριβώς από κάτω, συναντάμε μία σειρά από φυσικούς διακόπτες που αφορούν συντομεύσεις του μενού του συστήματος πολυμέσων, ενώ ακριβώς από κάτω εντοπίζονται κουμπιά αφής για τη λειτουργία του κλιματιστικού. Παράλληλα, η τεχνολογία BlueLink είναι αναβαθμισμένη και προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας φυσικά Apple CarPlay και Android Auto.

Φυσικά η ασφάλεια βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με την ομπρέλα ασφάλειας Smartsense. Επίσης, εισάγονται δύο νέες τεχνολογίες που συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλο τη Hyundai. Ο λόγος για το Highway Driving Assist 2ης γενιάς και το Junction Turning & Crossing. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κορεατικό μοντέλο κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια -την κορυφαία βαθμολογία- στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

Στην κορυφή της γκάμας

Το Hyundai Ioniq 5 που θα δείτε στη video – δοκιμή μας είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου, μέχρι στιγμής. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 325 ίππων, ενώ είναι και η μόνη τετρακίνητη πρόταση στην γκάμα. Το Hyundai Ioniq 5 AWD χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις με 0-100 km/h σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα! Στο πρόγραμμα Sport γίνεται διασκεδαστικό και την επιτάχυνση θα τη χαρακτηρίζαμε… εθιστική. Στον αντίποδα, το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η διαχείριση της ενέργειας, μαζί με την ταχύτητα φόρτισης. Χάρη στην εξελιγμένη αρχιτεκτονική των 800Vτο Hyundai Ioniq 5 μπορεί να πάρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 5 λεπτά, σε φορτιστή αντίστοιχης ισχύος. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία, κρατήστε ότι για το μοντέλο της δοκιμής μας, με τους 325 ίππους και τις ζάντες των 20 ιντσών, η Hyundai ανακοινώνει 460 km.

Αν δεν χορτάσατε με την video - δοκιμή που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δοκιμή!