Δοκιμάζουμε 5 ΗΟΤ ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με κοινό χαρακτηριστικό τις ανέσεις και κρυφό όπλο τις επιδόσεις, αποτελούν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες επιλογές στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη κατηγορία.

  • -
  • -

Με τον αριθμό των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων να αυξάνεται εκθετικά, είναι σαφές πως ο ανταγωνισμός θα γίνεται όλο και πιο σκληρός. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα θετικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, οι κατασκευαστές φτιάχνουν μοντέλα που έχουν σαν κύριο στόχο να συναρπάσουν με την ραφιναρισμένη τους λειτουργία. Τυχαίνει όμως μερικές φορές, αυτά τα μοντέλα που μπορούν να σε υπνωτίσουν με την αθόρυβο και ομαλό χαρακτήρα τους, να κρύβουν και μερικούς άσσους επιδόσεων στο μανίκι.

Η αμεσότητα ενός ηλεκτροκινητήρα, η αποτελεσματικότητα της τετρακίνησης και οι εκατοντάδες ίπποι, εκτός από συστατικά που βρίσκουμε και στα 5 μοντέλα που θα δείτε παρακάτω, είναι και στοιχεία που βοηθούν στις εντυπωσιακές επιδόσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά, 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που δοκιμάσαμε το τελευταίο διάστημα και για τα οποία οφείλουμε να πούμε πως το καθένα αποτελεί και μία αρκετά ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση.

Audi Q4 e-tron 50 Sportback

q4

Το Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro είναι ένα σύγχρονο premium SUV, με δυναμικό χαρακτήρα και κουπέ σχεδιαστική φιλοσοφία. Προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και σπορ αίσθηση, με τίμημα την αυξημένη κατανάλωση, χωρίς να υπολείπεται σημαντικά σε επίπεδο άνεσης και φυσικά χώρων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στόχος είναι να προσελκύσει όσους λάτρεις της ταχύτητας και των επιδόσεων είναι έτοιμοι να κάνουν στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Διαβάστε την δοκιμή μας!

Hyundai Ioniq 5 AWD 325 PS

ioniq

Με το Ioniq 5 η Hyundai προσφέρει μία καινοτόμα αντίληψη για το πως οραματίζεται τη ζωή με το αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνη και με τις προσταγές της σημερινής εποχής. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου για την ώρα, είναι εκείνη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, την τετρακίνηση και τους 325 ίππους, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης όσον αφορά τις επιδόσεις. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας!

Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC

eqa

Η Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC, μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη EQA της γκάμας αλλά ίσως να αποτελεί την χρυσή τομή. Κι αυτό γιατί καταφέρνει να χαρίσει το κάτι παραπάνω σε σχέση με την 250 από πλευράς επιδόσεων, ενώ παράλληλα είναι πιο οικονομική. Η μεσαία εκδοχή του γερμανικού μοντέλου προσφέρει την ηλεκτρική φιλοσοφία σε ένα τετρακίνητο, compact, crossover πακέτο, που φέρει τον premium χαρακτήρα της μάρκας. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας!

Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC

eqs

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη τιμή για ένα μοντέλο της Mercedes-Benz από να φέρει το γράμμα S στο όνομα του. Είτε μιλάμε για την S-Class, είτε για τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο διάδοχο της, την EQS, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με ναυαρχίδες. Η EQS δεν αποτελεί ένα καθημερινό μοντέλο επάνω στο οποίο θα βασιστούν οι πωλήσεις της μάρκας, αλλά ένα δείγμα γραφής και επίδειξης τεχνογνωσίας των Γερμανών τεχνικών. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας!

Tesla Model Y Performance 480 PS

tesla

Το Tesla Model Y αποτελεί σίγουρα ένα κορυφαίας τεχνολογίας αυτοκίνητο με καινοτομίες που σου αλλάζουν τη ζωή, μόλις ζήσεις μαζί τους. Ως ηλεκτρικό μοντέλο διαπρέπει σε όλους τους τομείς (αυτονομία, χρόνος φόρτισης, δίκτυο ταχυφορτιστών) και οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα χάρη στους σχεδόν 500 ακαριαίους ίππους. Κερασάκι στην τούρτα το ότι εκτός από το να ντροπιάζει supercar στα φανάρια, το Model Y Performance μπορεί να μεταφέρει και όλη την οικογένεια καθώς το κάνει. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...