Δοκιμή: Ποιο ΜΧ προτιμας; Το αυθεντικό roadster MX-5 ή το ηλεκτρικό SUV MX-30;

Το χαρακτηριστικό MX της Mazda δεν αποτελεί πλέον προνόμιο μόνο του ιαπωνικού roadster

  • -
  • -

Όλα τριγύρω αλλάζουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν ίδια. Η Mazda είναι μία από τις εταιρείες που διατηρεί σημαντικό μέρος του DNA της ζωντανό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Μέρος της ιστορίας και της παράδοσης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί το MX-5. Το ιαπωνικό roadsterδεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης, όντας ένα από τα πλέον fun to drive μοντέλα που έχουν  κατασκευαστεί. Στοιχείο που διατηρεί στο ακέραιο μέχρι σήμερα στην 4η και νεότερη γενιά του.

Όμως, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, η Mazda δεν μένει στάσιμη και επικεντρωμένη σε οδηγοκεντρικές κατασκευές. Ήδη έχει προσθέσει μία σειρά από ήπια υβριδικές εκδοχές στη γκάμα της, ενώ πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Δανειζόμενο το χαρακτηριστικό MX, το νέο MX-30 «βλέπει» την ηλεκτροκίνηση από άλλη σκοπιά και επικεντρώνεται στο στιλ και την εμπειρία.

Δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα, με φιλοσοφία που απέχει… έτη φωτός, αλλά κοινό παρονομαστή το χαρακτηριστικό MX και το οδηγοκεντρικό στοιχείο που συναντάμε στο DNA της Mazda. Αφού διαβάσετε τις δύο δοκιμές, ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας ποιο από τα δύο σας ταιριάζει και προτιμάτε!

 

Mazda ΜΧ-5 RF 1.5 SKYACTIV

 

Mazda ΜΧ-30

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...