Δοκιμή: KIA Stonic ή Nissan Juke;

Με κόμπακτ διαστάσεις και νεανικό χαρακτήρα, το KIA Stonic και το Nissan Juke αποτελούν δύο εξαιρετικές επιλογές στην κατηγορία των Crossover. Ποιο θεωρείτε καλύτερο;

  • -
  • -

Μικρές διαστάσεις, αλλά με αρκετούς χώρους για τέσσερις και νεανικό στυλ. Την ίδια ώρα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος τους επιτρέπει να κινούνται με άνεση σε μέτριο χωματόδρομο. Η κατηγορία των B-SUV και των Crossover σήμερα ανθεί, με τις περισσότερες εταιρείες να έχουν κάνει την είσοδο τους, προσφέροντας τις δικές τους προτάσεις.

Δύο από αυτές είναι τα KIA Stonic και Nissan Juke, περιπτώσεις που διακρίνονται για την ξεχωριστή τους σχεδίαση. Στο GOCAR έχουμε δοκιμάσει το Stonic με τον 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 120 ίππων και με το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Ίδιο κυβισμό διαθέτει η έκδοση της νεότερης γενιάς του Juke που είχαμε στη διάθεση μας, αλλά με απόδοση 117 ίππων και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

ΚΙΑ Stonic 1.0 T-GDi

Ένα ολοκληρωτικά σύγχρονο κομπακτ Crossover για την Kia που προσφέρει μοντέρνο στιλ, παροχές και απόδοση σε συνδυασμό με δελεαστικές τιμές.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 T-Gdi
ΙΣΧΥΣ 120 PS
ΡΟΠΗ 172 Nm
0-100 km/h 10,3 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 5,5 lt/100 km

 

Nissan Juke 1.0 DIG-T DCT7

Εν έτη 2020 το Nissan Juke αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε, χωρίς όμως να χάσει την αύρα της διαφορετικότητας που το χαρακτήριζε από την πρώτη μέρα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 DIG-T 
ΙΣΧΥΣ 117 PS
ΡΟΠΗ 180 Nm
0-100 km/h 11,1 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,8 lt/100 km



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...