Δοκιμή: Nissan Micra ή Volkswagen Polo;

Στο μικροσκόπιο του GOCAR δύο σουπερμίνι, στις εκδόσεις με 1.000άρη turbo βενζίνης

  • -
  • -

Η κατηγορία των σουπερμίνι παραμένει η πιο δημοφιλής στην ελληνική αγορά και εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της. Από την μία το Nissan Micra που ανανεώθηκε σε κινητήρες και εξοπλισμό και από την άλλη το Volkswagen Polo που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις από πλευράς πωλήσεων.

Ακολουθούν οι δοκιμές τους στις δημοφιλείς turbo εκδόσεις βενζίνης με 100 και 95 ίππους, αντίστοιχα. Αφού τις διαβάσετε, πατώντας στις εικόνες του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί. Φυσικά, μην ξεχνάτε:

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΕΔΩ!

 

Nissan Micra 1.0 IG-T 100 PS

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 IG-T
ΙΣΧΥΣ 100 PS
ΡΟΠΗ 160 Nm
0-100 km/h 10,9 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,5 lt/100 km


Πέρα από τον νέο 1.0 IG-T των 100 ίππων, το ανανεωμένο Nissan Micra διαθέτει νέες λειτουργίες στο multimedia σύστημα, όπως το Apple CarPlay. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει κοντά στο νεανικό κοινό και παραμένει ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο ικανό να πρωταγωνιστήσει στις ψηλές θέσεις των ταξινομήσεων.


Volkswagen Polo 1.0 TSΙ 95 PS

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 TSI
ΙΣΧΥΣ 95 PS
ΡΟΠΗ 175 Nm
0-100 km/h 10,8 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,6 lt/100 km


Το Polo ωρίμασε και μεγάλωσε σε βαθμό που πλέον δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο πόλης, αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα εξυπηρετήσει ακόμη και τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Εσωτερικά έγινε μια προσπάθεια ώστε να δείχνει πιο νεανικό. Η σχεδιαστική ομάδα της Volkswagen πήγε αρκετά βήματα παραπέρα περνώντας σε άλλο επίπεδο, ειδικά στις ανώτερες εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση με τον κινητήρα των 95 ίππων κρίνεται ικανοποιητική σε επιδόσεις και διακρίνεται σε κατανάλωση.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ TEXNIKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ NISSAN MICRA KAI VOLKSWAGEN POLO, ΕΔΩ!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...