ΔΟΚΙΜΗ Mercedes E 200 Coupe

Μια καλλίγραμμη αριστοκράτισσα που υπόσχεται σπορ εμπειρίες, δίχως να είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την πολυτέλεια και το πρεστίζ της

  • -
  • -
Ισχύς211 PS
Ροπή320 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h7,6 sec
Κατανάλωση μ.κ.7,2 lt/100km
Εκπομπές CO2166 gr/km
με μια ματιά

200: Η έκδοση που σε εισάγει στον αρχοντικό κόσμο της Mercedes-Benz E-Class Coupe, με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης των 184 ίππων.

Δεν τίθεται αμφιβολία. Όσοι επιλέγουν coupe, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην αισθητική. Και σε αυτόν τον τομέα, η κομψή σιλουέτα της Mercedes-Benz E 200 Coupe σε κερδίζει με το που θα την αντικρίσεις. Το επιβλητικό εμπρός μέρος υπόσχεται σπορ εμπειρίες, ενώ το αρμονικό προφίλ και το καλλίγραμμο “σβήσιμο” της οροφής στον τρίτο όγκο, ολοκληρώνουν ένα άκρως ερωτεύσιμο σχήμα με μήκος που ξεπερνά τα 4,8 m! Όλα πάνω της εκπέμπουν πολυτέλεια και δυναμισμό που μαγνητίζει τα βλέμματα στο δρόμο.

Στο εσωτερικό, η γερμανική ακρίβεια παντρεύεται με φινέτσα που συνήθως συναντάς σε ιταλικές δημιουργίες, χάρη σε κομψές λεπτομέρειες όπως οι εντυπωσιακοί αεραγωγοί, το αναλογικό ρολόι στην κονσόλα και η καμπυλότητα στο κάτω μέρος του ταμπλό. Πιο ψηλά κυριαρχούν οι δύο οθόνες 12,3 ιντσών (31,2 cm) που ενώνονται πίσω από ένα ενιαίο κρύσταλλο και δημιουργούν το Widescreen Cockpit (μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού) που μοιάζει να αιωρείται και φροντίζει για πληροφόρηση, συνδεσιμότητα, πλοήγηση και ψυχαγωγία. Ο οδηγός μπορεί μάλιστα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία στυλ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων: Classic, Sport και Progressive.



Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων γίνεται είτε από διακόπτες στο τιμόνι, είτε από το touchpad στην κεντρική κονσόλα, είτε με το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC. Φυσικά, η ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία ενώ οι χώροι είναι γενναιόδωροι όχι μόνο για οδηγό - συνοδηγό, αλλά και για δύο ενήλικες με ύψος έως 1,75 m στο πίσω κάθισμα. Ο ρόλος του gran tourer επιβεβαιώνεται και από το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 425 lt.

Πολύ περισσότερο, υποστηρίζεται από το καλοστημένο πλαίσιο και τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης της E 200 Coupe. Έχει απόδοση 184 ίππων και 300 Nm ροπής, συνδυάζεται στην περίπτωσή μας με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και εξασφαλίζει τις επιδόσεις που αρμόζουν σε ένα ταξιδιάρικο κουπέ: 0-100 km/h σε 7,8 sec και 240 km/h τελικής ταχύτητας. Χρειάζεται βέβαια αποφασιστικό πάτημα του γκαζιού για να εισπράξεις άμεση επιτάχυνση, αλλά από εκεί και πέρα ο κινητήρας διατηρεί εύκολα υψηλή ταχύτητα στο ταξίδι. Αντίστοιχα, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 9 με 9,5 lt/100 km (εργοστασιακή τιμή: 6,5), ενώ σε στιγμές χαλαρού cruising μπορείς να τη ρίξεις έως και δυο λίτρα. Το αυτόματο 9G-Tronic προσφέρει τρία modes λειτουργίας (Normal, Eco, Sport) ανάλογα με την διάθεση και απλοποιεί την αστική καθημερινότητα ή το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο. Φυσικά, όταν θελήσεις αναλαμβάνεις τον έλεγχο με τη χειροκίνητη λειτουργία.



γλυκά
  • Σχεδίαση
  • Πολυτέλεια
  • Άνεση και ποιότητα κύλισης
  • Ηχομόνωση
  • Ποιότητα καμπίνας
  • Χώροι
ξινά
  • Κόστος προαιρετικού εξοπλισμού
  • Τσιμπημένη κατανάλωση

Στο δρόμο η E 200 Coupe διατηρεί ακλόνητη συμπεριφορά και καταπίνει τα χιλιόμετρα με χαρακτηριστική αίσθηση ταχύτητας, άνεσης και ασφάλειας. Τα φρένα είναι καθηλωτικά σε απόδοση, το τιμόνι υπάκουο χωρίς να διαπρέπει σε αίσθηση και η ανάρτηση απορροφά κάθε είδους ανωμαλία συμβάλλοντας σε ξεκούραστες διαδρομές. Σε επαρχιακό δίκτυο που σφύζει από στροφές η όμορφη Mercedes-Benz διατηρεί την αποτελεσματικότητά της και την αρχοντική της διάθεση. Αν την πιέσεις με σκοπό να βάλεις στο παιχνίδι την πίσω κίνηση, σπάνια θα γλιστρήσει την ουρά της και μόνο για λίγο, σε καλογυαλισμένο οδόστρωμα και με το ESP off. Αλλά και πάλι τα ηλεκτρονικά που βρίσκονται σε εγρήγορση ανιχνεύουν τις περίεργες γωνίες και κόβουν κάθε υπερβολή εν τη γενέσει της. Τελικά προτιμάς να εκμεταλλευτείς το στιβαρό πλαίσιο, την εξαιρετική ηχομόνωση της καμπίνας, την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την ευκολία που η E 200 Coupe διατηρεί υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα για να απολαύσεις γρήγορα και άνετα ταξίδια.

Και αν έχεις προσθέσει στον εξοπλισμό της τα προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το DYNAMIC SELECT που επεμβαίνει στην απόκριση του γκαζιού, τη σκληρότητα της ανάρτησης, τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου κλπ, μπορείς να επιλέξεις και το ανάλογο στυλ οδήγησης: Comfort, ECO, Sport, Sport + ή Individual, το οποίο προσαρμόζεις στο προσωπικό σου γούστο. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια προασπίζεται και από διάφορες τεχνολογίες όπως το στάνταρ αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος Active Brake Assist ή την προαιρετική Ενεργή Υποβοήθηση Απόστασης DISTRONIC που καθορίζει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μέχρι τα 210 km/h.

συμπέρασμα

Η E 200 Coupe ενσωματώνει όλα τα χαρίσματα μιας δραστήριας και σύγχρονης Mercedes-Benz που χαίρεσαι να ζεις μαζί της, να την κοιτάζεις και να την οδηγείς, ακόμα και με τον δίλιτρο κινητήρα που αποτελεί τη βάση στην γκάμα.


VIDEOS

Mercedes-Benz E-Class Coupe official

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...