ΔΟΚΙΜΗ: Mitsubishi Space Star 1.0

Το ιαπωνικό σουπερμίνι με τον 1.000άρη κινητήρα προσφέρει οικονομία, πρακτικότητα και πλούσιο εξοπλισμό σε δελεαστική τιμή

  • -
  • -
Ισχύς71 PS
Ροπή88 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h13,6 sec
Κατανάλωση μ.κ.4,6 lt/100km
Εκπομπές CO2104 gr/km
με μια ματιά

Η βασική έκδοση του σουπερμίνι της Mitsubishi γίνεται φτηνότερη με την προσθήκη ενός 1.000άρη κινητήρα 71 ίππων.

Μια νέα, ενδιαφέρουσα έκδοση απέκτησε η γκάμα του Mitsubishi Space Star. Πρόκειται για τον κινητήρα των 999 κυβικών που αποδίδει 71 ίππους και στοχεύει στο κοινό που αναζητά ένα προσιτό και οικονομικό στη χρήση σουπερμίνι. Σχεδιαστικά το 1.000άρι δεν διαφέρει από το Space Star 1.2 που γνωρίσαμε το 2016, με εξαίρεση τις ζάντες 14’’ με τάσι και τα φώτα που δεν έχουν LED ημέρας. Κατά τα λοιπά ο εξοπλισμός της έκδοσης 1.0 Inform μόνο λιτός δεν είναι έχοντας μεταξύ άλλων στάνταρ 6 αερόσακους, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ASC, Hill Start Assist, air-condition, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ράδιο-CD με θύρες USB & AUX. Και όλα αυτά με τιμή κάτω από 10.000 ευρώ και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια!

Κατά τα λοιπά, το εσωτερικό δεν διακρίνεται για την σχεδιαστική του έμπνευση αλλά είναι καλά φτιαγμένο, απλό κι εργονομικό. Η ψηλή θέση οδήγησης είναι βολική και προσφέρει καλή ορατότητα. Με μήκος στα 3,8 μόλις μέτρα, θα περίμενες το Space Star να μένει πίσω σε χώρους επιβατών. Αντίθετα, διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ευρυχωρία από ότι θα περίμενες, με τέσσερις ενήλικες ανεξαρτήτως ύψους να βολεύονται στην αεράτη καμπίνα. Από την άλλη, το πορτμπαγκάζ των 235 λίτρων είναι απλώς ικανοποιητικό σε χωρητικότητα.

γλυκά
  • Κατανάλωση καυσίμου
  • Ευρυχωρία καμπίνας
  • Εξοπλισμός
  • Άνεση
  • Ευκολία οδήγησης
  • Τιμή
  • Εγγύηση
ξινά
  • Επιδόσεις
  • Χώρος αποσκευών

Κάτω από το καπό έχει πάρει θέση ο ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος 12βάλβιδος 1.000άρης βενζίνης με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC. Με απόδοση 71 ίππους και 88 Nm δεν περιμένεις να βάζει φωτιά στην άσφαλτο, ωστόσο σε αστικές και περιαστικές διαδρομές αποδεικνύεται ραφιναρισμένος, ελαστικός και πρόθυμος, βοηθούμενος βέβαια από το ελαφρύ (845 kg) και αεροδυναμικό αμάξωμα (0.27 Cd). Επιταχύνει το ιαπωνικό σουπερμίνι στα 100 km/h από στάση σε 13,6 sec και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 172 km/h, αλλά είναι τα νούμερα της κατανάλωσης που εντυπωσιάζουν. Η μέση τιμή που ανακοινώνει η Mitsubishi είναι 4 lt/100 km, ενώ εμείς στην πράξη σπάνια περάσαμε τα 5,7 lt/100 km με το air-condition στο φουλ!

Στο δρόμο, αυτό που κυριαρχεί είναι η ευκολία στην οδήγηση που προσφέρει το μικρό Mitsubishi. Ευέλικτο με κύκλο στροφής 9,2 m, με μαλακό κιβώτιο 5 σχέσεων και ελαφρύ τιμόνι και χειριστήρια, νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι το οδηγούσες μια ζωή. Η ανάρτηση υιοθετεί την κλασική για την κατηγορία διάταξη των γονάτων McPherson εμπρός και του ημιάκαμπτου άξονα πίσω και παρά τη μαλακή της ρύθμιση εμπνέει ασφάλεια και προσφέρει καλό κράτημα, ακόμη και σε διαδρομή με συνεχείς στροφές. Δίνει μεγάλη έμφαση στην άνεση κάτι που θα εκτιμήσεις τόσο στην πόλη όσο και σε κοντινά ταξίδια.

συμπέρασμα

Το Space Star συνδυάζει ευελιξία με πρακτικότητα και ελκυστική τιμή με πλούσιο εξοπλισμό, ενώ στην έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα προσθέτει σε αυτά εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Και μην ξεχνάμε την παραδοσιακή αξιοπιστία της μάρκας που σφραγίζεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση. 


VIDEOS

MITSUBISHI SPACE STAR VIDEO CLIP

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...