ΔΟΚΙΜΗ: 5 νέα SUV με 1.4 TURBO βενζίνης

Δικίνητα και τετρακίνητα, οικονομικά και premium, απ’ όλα έχει η λίστα

  • -
  • -

Με το downsizing να έχει πλέον εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε κατηγορία, τα SUV έχουν επωφεληθεί με μικρούς αλλά αποδοτικούς κινητήρες. Έτσι, οι ατμοσφαιρικοί 2λιτροι βενζινοκινητήρες του παρελθόντος έχουν δώσει τη θέση τους σε μικρότερους τούρμπο, με την τάση σε κυβισμό να κυμαίνεται στα 1.400 cc. Ψάχνοντας στις εκατοντάδες δοκιμές του GOCAR βρήκαμε 5 SUV/ crossover με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης στα 1,4 λίτρα και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

Πατήστε στις εικόνες που ακολουθούν για να διαβάσετε τις αναλυτικές δοκιμές

 

Audi Q3 1.4 TFSI CoD 150 PS S tronic

Με κόμπακτ διαστάσεις, επαρκείς χώρους για μια οικογένεια και κορυφαία ποιότητα σε όλες της τις συνιστώσες, το ανανεωμένο Q3 είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς μειονεκτήματα. Αυτά τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τον 1.4 TFSI CoD, το καθιστούν μια από τις καλύτερες επιλογές στα premium κόμπακτ SUV, όπου η τσιμπημένη τιμή αποτελεί έτσι κι αλλιώς κοινό παρονομαστή.

 

 

Jeep Renegade 1.4T 4x4 170 PS Autο

Η τετρακίνητη έκδοση 1.4T βενζίνης του νέου Renegade συνδυάζει την κληρονομιά της Jeep με τις σύγχρονες απαιτήσεις από ένα SUV. Κορυφαίο εκτός δρόμου χωρίς να θυσιάζει το κράτημα στην άσφαλτο, κόμπακτ σε διαστάσεις αλλά με χώρους αρκετούς για μια οικογένεια και πλούσια εξοπλισμένο σε λογική τιμή. Μπόνους το 9άρι αυτόματο κιβώτιο που δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στο αμερικανικό μοντέλο. Ένα από τα κορυφαία κόμπακτ τετρακίνητα, αν το off road περιλαμβάνεται στο οδηγικό μενού σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: VIDEO - Off Road με το Renegade στο Jeep Camp

 

 

Opel Mokka 1.4 Turbo 140 PS 4x4

Το Mokka στοχεύει στους πολλούς: τους υποψήφιους αγοραστές που ψάχνουν ένα σύγχρονο μικρό 4x4 με στυλάτη εμφάνιση, χώρους για μια μικρή οικογένεια και δυνατότητα να ικανοποιεί τα χόμπι τους (light εκδρομές και extreme sports) και όχι στους ελάχιστους που αναζητούν το απόλυτο off road. Και τα καταφέρνει αρκετά καλά, εστιάζοντας στους τομείς που υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα κρίνουν την τελική επιλογή του υποψήφιου αγοραστή: την εντυπωσιακή όψη, την προσεγμένη ποιότητα, την υψηλή τεχνολογία και το συνδυασμό καλών επιδόσεων - χαμηλού κυβισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΗ Opel Mokka 1.4 Turbo FWD

 

 

Suzuki Vitara S 1.4 Turbo 140 PS 4x4

Πρακτικά, το νέο Vitara με τα προσόντα που διαθέτει θα μπορούσε εύκολα να είναι πάνω-πάνω στη λίστα για το ιδανικό ελληνικό αυτοκίνητο. Ένα SUV έτοιμο για όλα, που στην έκδοση S με τον 1.400άρη Turbo βενζίνης των 140 ίππων εντυπωσιάζει τόσο σε επιδόσεις όσο και σε κατανάλωση καυσίμου.

 

 

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI ACT 150 PS DSG

Συνδεσιμότητα, τεχνολογίες και στοιχεία από μεγαλύτερα αντίστοιχα αυτοκίνητα δίνουν στο νέο Tiguan τον premium αέρα που δύσκολα θα συναντήσεις στους ανταγωνιστές του. Ταυτόχρονα, κερδισμένο σε ευρυχωρία και πολυμορφικές ικανότητες υπερκαλύπτει τις ανάγκες και των πιο ιδιαίτερων απαιτήσεων, ενώ η εξασφαλισμένη αποδοτικότητα του σύγχρονου 1.4 TSI, σερβίρει απλόχερα επιδόσεις και οικονομία. Η τσιμπημένη τιμή δικαιολογείται από την εφαρμογή τεχνολογίας από το πάνω ράφι, μέρος της οποίας ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...