ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΩΡΑ!

Ορίζοντας. Στον ορίζοντα του σκανδιναβικού Βορρά ένα παγόβουνο λιώνει, ένα ουράνιο τόξο σχηματίζεται εκεί που πέφτει ένας καταρράκτης, κι ο ορίζοντας παίρνει μια άλλη έννοια: του μέλλοντος - ενός μέλλοντος που κανείς μπορεί να το διακρίνει μόνο με διορατικότητα, αν το όραμά του είναι ευγενές, και με εις βάθος τεχνογνωσία του τρόπου για να φτάσει εκεί.

Volvo XC40 Recharge. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo, το πρώτο μεγάλο βήμα της σουηδικής εταιρείας πάνω στον δρόμο του μέλλοντος, προς έναν ορίζοντα όπου ο πάγος δεν λιώνει πια, η κλιματική αλλαγή έχει σταματήσει, κι έχει απομείνει μόνο το ουράνιο τόξο του καταρράκτη.

Volvo XC40 Recharge
Το όραμα του ορίζοντα

Για τη Volvo, το μεγάλο ταξίδι για τον ορίζοντα ξεκινά τώρα: εγκαινιάζοντας την οικογένεια ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών Recharge, η ηλεκτρική εκδοχή του best-seller XC40 δείχνει το δρόμο. Μια σειρά από βήματα θα ακολουθήσουν: τα επόμενα ηλεκτρικά Volvo, η έρευνα για τον εντοπισμό του κοβαλτίου σε συνεργασία με την Circulor, η εξέλιξη των μπαταριών με τη Northvolt, ο περιορισμός κατά 25% των εκπομπών των εργοστασίων και των προμηθευτών, η χρήση κατά 25% ανακυκλωμένου πλαστικού σε όλα τα νέα Volvo.

Όλα αυτά μέχρι την πρώτη μεγάλη στάση του δρόμου του μέλλοντος της Volvo, το 2025, οπότε η σουηδική εταιρεία προβλέπει ότι τα μισά Volvo που θα πωλούνται θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα άλλα μισά υβριδικά, και η εκπομπή CO2 στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου θα είναι μειωμένη κατά τουλάχιστον 40%. Απώτερος ορίζοντας, και τελικός προορισμός, είναι το μεγάλο όραμα να γίνει η Volvo κλιματικά ουδέτερη, με μηδενικούς ρύπους CO2, το 2040.

Η Volvo Cars ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που δεσμεύθηκε για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της και το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης - αλλά δεν έμεινε στα λόγια: ήδη, σήμερα, κάθε μοντέλο της Volvo έχει τουλάχιστον μία υβριδική έκδοση. Ήδη βγήκε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo, και ακολουθούν σύντομα τα επόμενα. Ήδη, υλικά τους - όπως η μοκέτα του XC40 Recharge - είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Volvo XC40 Recharge
Ο πιονέρος

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo, το πρώτο άλμα της σουηδικής εταιρείας προς τον ορίζοντα, προς το μεγάλο όραμα της βιωσιμότητας, δεν θα μπορούσε παρά να βασιστεί στο πρώτο μοντέλο της που κέρδισε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»: το XC40. Καθώς επίσης, και στην άκρως προηγμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Compact Modular Architecture (CMA).

Καίριας σημασίας, ώστε το βήμα να είναι στέρεο, ήταν η ανάγκη το αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo να καλύπτει κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, στην πόλη και πέρα από αυτή. Και καθεμία από τις πτυχές αυτές καλύπτεται με τελειότητα, χάρη στην αυτονομία που αγγίζει τα 418 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση, χάρη στη δυνατότητα αναπλήρωσης της μπαταρίας ιόντων λιθίου 78 kWh ακόμα και μέσα σε 40 λεπτά (στο 80% με ταχυφορτιστή 150 kWh), και χάρη στην ευελιξία, σβελτάδα και ασφάλεια που προσφέρουν οι εκρηκτικές του επιδόσεις και η τετρακίνηση.

Εφοδιασμένο με δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα για την επίτευξη της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, το XC40 έχει ισχύ 408 ίππων, ροπή 660 Nm και φαντασμαγορικές επιδόσεις: με την άμεση απόκριση των ηλεκτροκινητήρων στο πρώτο άγγιγμα του γκαζιού, φτάνει από στάση στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα και μέχρι την ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική ταχύτητα των 180 km/h.

Σε ακριβώς αντίστροφες συνθήκες, κυλά απαλά στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο και καλύπτει με την ίδια αρτιότητα την ανάγκη χαμηλής κατανάλωσης και κορυφαίας άνεσης: με μηδενικούς θορύβους και με το φρενάρισμα με τη χρήση του ενός μόνο πεντάλ (καθώς φρενάρει αφήνοντας το γκάζι). Αλλά και με την επιθυμία ενός ξεκούραστου και ευχάριστου εσωτερικού περιβάλλοντος που φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης διαθέσιμο σε όλες σας τις αισθήσεις.

Volvo XC40 Recharge
“Φορτίζοντας” τις αισθήσεις σας

Η ηρεμία της αθόρυβης κύλισης, του ηχοσυστήματος Harman Kardon και της ασύρματης συνδεσιμότητας του smartphone. Οι ενδείξεις για κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου στις ψηφιακές οθόνες του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας. Η ρύθμιση του κλιματισμού μέσω smartphone πριν μπείτε στο αυτοκίνητο. Η λειτουργία του λογισμικού Google Android, που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην οθόνη του infotainment, και ο έλεγχός της με φωνητικές εντολές.

Όλες οι αισθήσεις, στο Volvo XC40 Recharge, λαμβάνουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία διεπαφής με το αυτοκίνητο που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον της αυτοκίνησης.

Στη μεγάλη κεντρική οθόνη, το νέο σύστημα πολυμέσων προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης των εφαρμογών της, μέσω της ενσωματωμένης τεχνολογίας και των υπηρεσιών της Google. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες Google Maps και το κορυφαίο τους σύστημα πλοήγησης ή να κατεβάζετε τις εφαρμογές του Google Play Store, όλα με φωνητικές μόνο εντολές αφού πρώτα προσαρμόσετε τον «ψηφιακό βοηθό» Google Assistant στα δικά σας μέτρα και προτιμήσεις.

Το λεπτομερές πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής, παράλληλα, σας επιτρέπει να σχεδιάσετε με ακρίβεια της διαδρομή σας με τα ακριβή σημεία στάσης για φόρτιση, ώστε να διαμορφώστε εκ των προτέρων ένα ξεκούραστο και ανέμελο ταξίδι πριν καν χρειαστεί να αναρωτηθείτε που βρίσκεται ο πλησιέστερος ταχυφορτιστής.

Το Volvo XC40 Recharge με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google σας κρατά συνδεδεμένους με την ψηφιακή σας ζωή, και με εκείνους που αγαπάτε περισσότερο.

Volvo XC40 Recharge
Στον ορίζοντα της ασφάλειας

Παρότι η Volvo ήταν η πρώτη που διέκρινε με σαφήνεια τον ορίζοντα της ηλεκτροκίνησης και της βιωσιμότητας, πριν από αυτόν βάδιζε και σε έναν άλλο δρόμο του μέλλοντος στον οποίο και πάλι ήταν, παραμένει και για πάντα θα παραμένει, πρωτοπόρος: τον ορίζοντα της ασφάλειας.

Όπως και σε κάθε Volvo, το XC40 Recharge έχει σχεδιαστεί με απολύτως πρώτη προτεραιότητα τη μέγιστη ασφάλεια - έχοντας ως βάση, φυσικά, το XC40. Τώρα, η μπαταρία στο δάπεδο εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό του κλωβού ασφαλείας για τη μέγιστη απορρόφηση της ενέργειας κατά την πρόσκρουση και την προστασία των επιβατών, και επιπλέον προστατεύεται από ένα ανθεκτικό περίβλημα. Ακόμη, οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρείας έχουν ανασχεδιάσει και ενισχύσει το ρύγχος του XC40 Recharge, δεδομένης της έλλειψης κινητήρα.

Φυσικά, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο χαμηλότερο σημείο του αυτοκινήτου προσφέρει, όπως σε κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μεγάλο όφελος της μείωσης του κέντρου βάρους και την ευεργετική επίδραση αυτού στην οδική συμπεριφορά. Ωστόσο, για τη Volvo η ενεργητική ασφάλεια δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετή - ούτε και οι διαρκώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης και ελέγχου της πρόσφυσης.

Έτσι, η κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo αντανακλάται και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, που συνθέτουν το Assisted Safety. Τέσσερις κάμερες, που παρέχουν εικόνα 360° και πλευρικοί αισθητήρες που πληροφορούν για τα αντικείμενα στο πλάι του αυτοκινήτου, βοηθούν για την πρόληψη των ατυχημάτων, τους ελιγμούς με ασφάλεια και το παρκάρισμα χωρίς άγχος.

Η τεχνολογία Safety Assistance σας βοηθά να εντοπίσετε και να αποφύγετε άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα, ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα αν χρειαστεί, ενώ το Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα βοηθά τον οδηγό όταν κάνει όπισθεν σε περιπτώσεις που η ορατότητα είναι περιορισμένη. Ακόμη, το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) προσφέρει ενεργή υποστήριξη κατά την αλλαγή λωρίδων επενεργώντας στο τιμόνι.

Συνολικά 27 συστήματα υποβοήθησης είναι εκεί, για να κάνουν τα πάντα για την ασφάλειά σας και για την πρωτόγνωρη άνεσή σας σε κάθε διαδρομή.

Volvo XC40 Recharge
Το μέλλον είναι τώρα

Ηλεκτροκίνηση. Ασφάλεια. Τεχνολογία. Η Volvo έχει στο DNA της όχι μόνο την εις βάθος τεχνογνωσία για να βαδίσει με σταθερά αλλά γοργά βήματα στο δρόμο του μέλλοντος, αλλά και τη διορατικότητα και την ευγένεια του οράματος να τον διαμορφώσει.

Και ξεκινά με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να σας προσφέρει αυτονομία 418 χιλιομέτρων για την καθημερινότητα μιας ολόκληρης εβδομάδας ή για ένα ταξίδι, χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης, τεχνολογίες ασύλληπτης άνεσης και πολυτέλειας - και φυσικά την παραδοσιακή ασφάλεια Volvo.

Volvo XC40 Recharge. Φορτίστε το και απολαύστε το.

Συντελεστές

Παραγωγή : GOCAR ORIGINAL WORKS

Συντελεστές

Concept - Επιμέλεια: Γιάννης Λημναίος

Web development: GOCAR

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουνίου 2021

Σου άρεσε; Μοιράσου το με τους φίλους σου

Viber


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ