ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ

Ford Kuga

Συνώνυμο της αρμονίας


Απόλυτα επίκαιρο και απαλλαγμένο από κάθε είδους δισταγμούς, το Ford Kuga PHEV επιστρατεύει την plug-in υβριδική τεχνολογία για να παρουσιάσει τον πιο ολοκληρωμένο του εαυτό, ως ένα απολύτως σύγχρονο οικογενειακό SUV που συνδυάζει δύο διαφορετικούς κόσμους.

Από την ημέρα που παρουσιάστηκε, το Ford Kuga ξεκαθάρισε ότι δεν είναι απλώς ένα νέο SUV της οικογενειακής κατηγορίας. Έδωσε νέα οπτική στα οχήματα του είδους και γρήγορα εξελίχθηκε, χάρη στην εξαιρετική του ικανότητα να προσαρμόζεται. Η μεγαλύτερη απόδειξη ήρθε στην τρίτη του γενιά, όταν το γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως Plug-In υβριδικό. Η Ford κατάφερε να συνδυάσει με αψεγάδιαστο τρόπο τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης με την ξεγνοιασιά της βενζίνης, δημιουργώντας ένα πακέτο που ανταποκρίνεται σε απαιτήσεις οι οποίες μέχρι χτες έμοιαζαν αντίθετες.

Ηλεκτροκίνηση για κάθε μέρα, αυτονομία χωρίς άγχος στο ταξίδι. Το Ford Kuga PHEV πρωταγωνιστεί σε κάθε συνθήκη, με τον διττό του χαρακτήρα να το καθιστά πολυδιάστατο.

Οδηγώντας το, απολαμβάνεις όλα τα καλά στοιχεία των ηλεκτροκινητήρων, όπως είναι οι μηδενικοί ρύποι, η ησυχία, το ελάχιστο κόστος κίνησης και η παντελής έλλειψη κραδασμών, χωρίς όμως να περιορίζεσαι από το μέγεθος και τη διαθεσιμότητα του δικτύου φορτιστών.

Το Ford Kuga PHEV είναι μια απολύτως ρεαλιστική πρόταση, για εκείνους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης χωρίς τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται. Στη θεωρία, αυτό θα απαιτούσε την κατοχή δύο διαφορετικών αυτοκινήτων. Στην πράξη, υπάρχει το Ford Kuga PHEV, το οποίο μας συστήνει τον θαυμαστό κόσμο του «αύριο» με τον πιο επίκαιρο τρόπο.

Πρωταγωνιστής στα εταιρικά SUV

Το Ford Kuga PHEV είναι ιδανικό για χρήση ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς συνδυάζει πολλά, διαφορετικά πλεονεκτήματα. Η Λιανική Τιμή Προ Φόρων βρίσκεται κάτω από τις 40.000 € και οι ρύποι που εκπέμπει βρίσκεται κάτω των 50 γραμμαρίων CO2 ανά χιλιόμετρο, άρα έχει μηδενικό εταιρικό φόρο χρήσης.

Ταυτόχρονα ο χρήστης απολαμβάνει ένα πολύ άνετο SUV με εξαιρετική οδική συμπεριφορά που παραμένει ακλόνητη σε κάθε είδους δρόμο. Η ανάρτηση ισοπεδώνει τις κακοτεχνίες και η συνολική του ποιότητα εντυπωσιάζει, καθιστώντας το Ford Kuga PHEV μια ιδανική επιλογή εταιρικού SUV.

Plug and charge

Φορτίζει τόσο απλά όσο ένα κινητό τηλέφωνο. Μπαίνει σε μια πρίζα του σπιτιού ή συνδέεται με το WallBox και σύντομα είναι έτοιμο να προσφέρει 56 ηλεκτρικά χιλιόμετρα!

Όσο αγχολυτική και ευχάριστη είναι η συμβίωση με το Ford Kuga PHEV, τόσο εύκολο είναι και να το φορτίζεις! Η διαδικασία γίνεται πάρα πολύ απλά, σε οποιαδήποτε πρίζα σπιτιού. Η σύνδεση του βύσματος στην αντίστοιχη υποδοχή που βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό αρκεί για να ξεκινήσει η πλήρωση των μπαταριών. Ένας ολόκληρος κύκλος φόρτισης, από εντελώς άδειο στο 100%, γίνεται μέσα σε 3,5 ώρες αν ο χρήστης προμηθευτεί τη συσκευή Ford WallBox για ταχύτερη φόρτιση στο σπίτι.

Το τυπικό πρόγραμμα φόρτισης που συνήθως ακολουθούν οι χρήστες των Plug-In Hybrid, προβλέπει σύνδεση για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να είναι έτοιμο για χρήση το πρωί. Αντίστοιχα, κάποιοι διαλέγουν τις ώρες εργασίας για την αναπλήρωση της ενέργειας στις μπαταρίες του αυτοκινήτου τους. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που χρειάζεται το Ford Kuga PHEV είναι πολύ μικρός, με δεδομένο ότι μέσα σε λιγότερες από 4 ώρες σύνδεσης, το ποσοστό φόρτισης θα έχει αγγίξει το 100%.

Ξαναγράφει τους κανόνες

Οικογενειακό SUV με 225 ίππους και κατανάλωση 1,2 λίτρα βενζίνης ανά 100 km; Το Ford Kuga PHEV αλλάζει τα δεδομένα και δείχνει ότι η κορυφαία τεχνολογία γεφυρώνει την ισχύ με τις ελάχιστες απαιτήσεις σε καύσιμο. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 14,4 kWh, απόθεμα το οποίο εξασφαλίζει έως 56 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης χωρίς να σπαταληθεί ούτε μια σταγόνα βενζίνης. Αν οι καθημερινές μετακινήσεις ρουτίνας καλύπτονται από την συγκεκριμένη εμβέλεια, οι επισκέψεις στο πρατήριο θα γίνουν… μακρινή ανάμνηση!

Από την άλλη, στην υβριδική λειτουργία, το σύστημα συνδυάζει τους δύο κινητήρες με τον πλέον αποδοτικό τρόπο, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά η κατανάλωση. Το λογισμικό διαχείρισης έχει την «ευφυΐα» να αντιλαμβάνεται τις συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, οπότε αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης και οι εκπομπές ρύπων, ενώ ο οδηγός μπορεί να ταξιδέψει όσο μακριά θέλει συμπληρώνοντας το απαιτούμενο καύσιμο.

Πιστό στο δόγμα των SUV

Οι οικογενειακές καταβολές του δεν κρύβονται, ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ταυτότητά του. Το Ford Kuga πάντα ήταν ένα SUV που ξεχώριζε, με επιβλητική εμφάνιση που τονίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος τονίζει τις περιπετειώδεις πτυχές της προσωπικότητάς του, ενώ η γενικότερη σχεδίαση προσδίδει μια σύγχρονη, αλλά και εξωστρεφή εικόνα.

Στις εκδόσεις ST-Line, ο σπορ χαρακτήρας ενισχύεται στο μέγιστο. Οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, η ανασχεδιασμένη μάσκα, οι διαφορετικοί προφυλακτήρες, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος και οι -προαιρετικές- κόκκινες δαγκάνες των φρένων δίνουν το στίγμα της Ford Performance, προσφέροντας ισορροπημένο δυναμισμό στα μέτρα ενός οικογενειακού SUV. Η ελκυστική παρουσία του ολοκληρώνεται από τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω.

Κορυφαίοι χώροι και τεχνολογία

Ποιοτική, λειτουργική και ευρύχωρη. Η καμπίνα του Ford Kuga εξασφαλίζει άνετη φιλοξενία πέντε επιβατών και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ θα χωρέσει όλες τις αποσκευές του ταξιδιού.

Οι χώροι είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο το Ford Kuga PHEV διαπρέπει. Στο εσωτερικό του ταξιδεύουν πέντε άτομα με χαρακτηριστική άνεση, ενώ το συρόμενο πίσω κάθισμα προσφέρει ευελιξία στην καμπίνα, ανάλογα τις ανάγκες. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει έως και τα 581 λίτρα, ενώ η καμπίνα διαθέτει πρακτικές θήκες, ντουλαπάκια, ποτηροθήκες και σημεία αποθήκευσης, προσφέροντας πολλούς πόντους στην καθημερινή ευχρηστία. Απροβλημάτιστη σε όλα τα επίπεδα είναι η εργονομία, με όλα τα χειριστήρια να βρίσκονται ακριβώς εκεί που πρέπει. Το τελευταίο συμβάλλει ακόμη και στην ασφάλεια, καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να ψάχνει προκειμένου να προχωρήσει σε βασικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση του κλιματισμού.

Η καμπίνα θα ενθουσιάσει και τους λάτρεις της τεχνολογίας. Η οθόνη αφής 8 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας είναι γρήγορη και εύχρηστη, χάρη στο κορυφαίο λειτουργικό σύστημα Ford SYNC 3. Υποστηρίζει κάθε λογής σύνδεση με smartphone (Apple CarPlay, Android Auto) και βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού για να μην αποσπάται η ματιά του όταν οδηγεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με LCD οθόνη 12,3" με κρυστάλλινη ευκρίνεια. Τα γραφικά αλλάζουν ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και οι πληροφορίες που απεικονίζει παραμετροποιούνται σύμφωνα με τις προτιμήσεις. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ακόμη και Head-Up Display εξαιρετικής ποιότητας που προβάλλει ακριβώς στα μάτια του χρήσιμες ενδείξεις, όπως την ταχύτητα, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, ακόμη και τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς

Το βασικότερο κριτήριο επιλογής για ένα αυτοκίνητο που θα εκτελεί χρέη οικογενειακού, είναι αυτό της ασφάλειας. Τα πολυτιμότερα πρόσωπα κάθε οδηγού θα μπαίνουν στο όχημα, οπότε αυτό οφείλει να προσφέρει ανώτατο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση μιας σύγκρουσης. Το Ford Kuga έχει διαπρέψει σε αυτό το κομμάτι, κατακτώντας την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων στα απαιτητικά crash tests του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας Euro NCAP. Το στιβαρό αμάξωμα απορροφά σωστά τις δυνάμεις για να μη μεταφερθούν στους επιβάτες και δεν επιτρέπει την παραμόρφωση της καμπίνας, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο ζωτικό χώρο. Αυτά φυσικά, μόνο εφόσον συμβεί το ατύχημα. Γιατί μέχρι τότε, το Ford Kuga θα έχει κάνει τα πάντα για να το αποφύγει.

Η σουίτα συστημάτων Ford Co-Pilot360 και τα ηλεκτρονικά της βοηθήματα, έχουν 100% την προσοχή τους στο περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο. Με Adaptive Cruise Control, Speed Sign Recognition, Lane Keeping Assist και Blind Spot Assist, οι μικρές κάμερες σκανάρουν συνεχώς τον δρόμο, τις συνθήκες και τα υπόλοιπα οχήματα πληροφορώντας τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο για ενδεχόμενους κινδύνους. Συνεπώς, οι μετακινήσεις με το Ford Kuga PHEV γίνονται πάντα με κορυφαία ασφάλεια, απαράμιλλη άνεση και σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας. Είτε πρόκειται για καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, είτε για ταξίδια πολλών ωρών σε όλες τις συνθήκες.

Απόκτησέ το εύκολα!

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί το Ford Kuga PHEV είναι το νούμερο 1 σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των Plug-In Hybrid οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων Ιανουαρίου-Οκτωβρίου. Η αξία του έχει αναγνωριστεί από χιλιάδες οδηγούς, χάρη στο ολοκληρωμένο προφίλ του. Ικανό να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες, είναι ένα κορυφαίο SUV που μπορεί να συνδυάσει πολλά, εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην Ελλάδα όμως, είναι δημοφιλές και για έναν ακόμη λόγο. Το άκρως δελεαστικό πακέτο είναι εύκολο να αποκτηθεί!

Η Ford προσφέρει χρηματοδοτικά προγράμματα με επιτόκιο μόνο 2,99%. Παράλληλα, είναι διαθέσιμο με 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση, ελαχιστοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το κόστος χρήσης. Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται για έως και 56 χιλιόμετρα ανά φόρτιση χωρίς να καίει βενζίνη και ο ιδιοκτήτης του, δεν θα πληρώνει για τα service του για τρία χρόνια! Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι απολύτως πραγματικό. Κερασάκι στην τούρτα η πληρέστατη εγγύηση Ford Protect που καλύπτει το Kuga PHEV για 5 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα, όποιο έρθει πρώτο. Σε συνδυασμό με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και την ελεύθερη καθημερινή κίνηση στον δακτύλιο της Αθήνας, πρόκειται για μια πρόταση που δεν γνωρίζει από μειονεκτήματα και προσφέρει μόνο ξεγνοιασιά.

Συντελεστές

Παραγωγή : GOCAR ORIGINAL WORKS

Συντελεστές

Concept - Επιμέλεια: GOCAR TEAM

Web development: GOCAR

Δημοσιεύτηκε: 27/12/22

Σου άρεσε; Μοιράσου το με τους φίλους σου

Viber


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ