Η θερμότητα επηρεάζει την ποιότητα

Νέα εργαλεία μελέτης από τη Ford

  • -
  • -

Αγγίζεις ένα μεταλλικό αντικείμενο που περιμένεις να είναι κρύο και διαπιστώνεις ότι είναι ζεστό: κάτι τέτοιο δρα αρνητικά στην αντίληψη ποιότητας. Πρόκειται για ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα της περίπλοκης σχέσης μεταξύ υλικών, θερμοκρασίας και αφής.

Η Ford φροντίζει η θερμοκρασία επαφής (ή αφής) των υλικών στα οχήματά της να εναρμονίζεται με την οπτική τους εμφάνιση κάνοντας χρήση μιας προηγμένης συσκευής.  Αυτή μετρά τη θερμοκρασία μιας επιφάνειας και βοηθά να προσδιορίζεται ο βαθμός στον οποίο ένας άνθρωπος συνδέει τη θερμότητα των υλικών με μία αντίληψη ποιότητας.

Το κόμπακτ εργαλείο χειρός που θυμίζει θερμόμετρο έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς της Ford στο Άαχεν της Γερμανίας. Μπορεί να μετρά με ακρίβεια τη θερμοκρασία επαφής των εξαρτημάτων και να αναγνωρίζει τα πλέον κρίσιμα για την αίσθηση ποιότητας που προσλαμβάνουν οι πελάτες.

Η συσκευή αφενός θερμαίνει το επιλεγμένο εξάρτημα αφετέρου μετρά τη θερμοκρασία της επιφάνειας. Από τα δεδομένα που προκύπτουν οι μηχανικοί της Ford ορίζουν ένα επίπεδο ποιότητας για κάθε εξάρτημα το οποίο και προωθούν στη διαδικασία παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...