7 Tech news από την Audi

Νέες τεχνολογίες υπό εξέλιξη

  • -
  • -

Σε πρόσφατο τεχνολογικό συνέδριο η Audi παρουσίασε 7 νέες τεχνολογίες που αντικατοπτρίζουν το αύριο των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Οι παρακάτω τεχνολογίες μπορεί να βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης και των δοκιμών, προετοιμάζουν όμως το έδαφος για νέα στοιχεία που θα απολαμβάνει ο οδηγός των μοντέλων της γκάμας της Audi από το 2013 και μετά. Η ασφάλεια, η green φιλοσοφία και η ευχρηστία τίθονται στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων της Audi.

 

 

 

Audi OLED

Οι προβολείς OLED  «organic emitting diode» είναι μια τεχνολογία με φωτοδιόδους LED. Μια σειρά από τριγωνικά OLED δίνουν στα πίσω φώτα τη δυνατότητα προέκτασης του φωτεινού σήματος, με μια πλατφόρμα πάνω στην οποία κινείται η πληροφορία του φωτός. Το αποτέλεσμα δεν έχει ως στόχο μόνον το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά συμβάλλει και στην ασφάλεια, αφού τα OLED προδίδουν τις κινήσεις του οχήματος και προειδοποιούν τους οδηγούς των αυτοκινήτων που ακολουθούν.

 

 

 

Garage Parking Pilot

Βασικός άξονας της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ανταλλαγή δεδομένων του αυτοκινήτου με το σταθμό parking, μέσω τεχνολογίας ασύρματου δικτύου (WLAN). Φτάνοντας στην είσοδο του σταθμού parking, το αυτοκίνητο έχει εντοπίσει τις ελεύθερες θέσεις parking και με τη βοήθεια 4 καμερών οδηγείται αυτόνομα στη θέση στάθμευσης. Ο οδηγός κλειδώνει και ελέγχει το αυτοκίνητο μέσω της κατάλληλης εφαρμογής από το smart phone του. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία παραλαβής του αυτοκινήτου, αφού ο οδηγός αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία πίσω από το τιμόνι στην είσοδο του σταθμού parking.

 

 

 

Wireless Charging

Η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης είναι ένα πεδίο μου εξελίσσεται από πολλές εταιρείες που κοιτούν το μέλλον των ηλεκτροκίνητων. Η Audi έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα παρουσιάζοντας για την ασύρματη φόρτιση των μπαταριών, παρουσιάζοντας την τεχνολογία στο ηλεκτρικό πρωτότυπο Audi Urban Concept.

 

 

 

Predictive Suspension Technology

Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στη χρήση καμερών, που διαβάζουν το οδόστρωμα που κινείται το αυτοκίνητο και ενορχηστρώνει κατάλληλα τη λειτουργία της ενεργητικής ανάρτησης με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της άνεσης ανάλογα με το ανάγλυφο του δρόμου που ακολουθεί κατά μήκος της πορείας του οχήματος.

 

 

 

Hybrid Body Materials

Αντιμετωπίζοντας την αύξηση του βάρους με τη χρήση ολοένα και περισσότερων ηλεκτρονικών, η μείωση του βάρους πέφτει στην εξέλιξη νέων ελαφριών υλικών. Υβριδικά μέταλλα και προηγμένα συνθετικά υλικά, όπως το CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer). Παράλληλα εξελίσσεται και ένα χώρο-δικτύωμα Multimaterial Space Frame που αποτελείται από αλουμίνιο, χάλυβα και CFRP.

 

 

 

FRP coil springs

Πρόκειται από ένα νέο τύπο ελατηρίων ανάρτησης, τα οποία κατασκευάζονται το υλικό FRP (Fiberglass Reinforced Plastic). Βασικό πλεονέκτημα τους είναι μείωσης σχεδόν 40% του βάρους τους, σε σχέση με τα κοινότυπα χαλύβδινα ελατήρια. Πρεμιέρα για τα νέου τύπου ελατήρια αναμένεται να γίνει φέτος στο Audi R8 e-tron και από το 2013 σε πολλά μοντέλα της γκάμας της Audi.

 

 

 

Multitouch Controls

Πρόκειται για μια νέα επιφάνεια αφής με ανάδραση, για τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου, με παρόμοια στοιχεία με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε πολλά σύγχρονα Smart Phone. Συνδυασμένη με το εξελιγμένο Head Up Display και τις φωνητικές λειτουργίες, προσπαθούν να συνδυάσουν την ευχρηστία χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τα τεκταινόμενα στο δρόμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...