Poll: Η υγραεριοκίνηση αποτελεί λύση;

  • -
  • -

Η ψηφοφορία σχετικά με την υγραεριοκίνηση ανέδειξε ενδιαφέροντα θέματα . Αν ξεκινήσουμε με το πιο χαμηλό ποσοστό επιλογών που πήρε η πρόταση αναφορικά με την ενημέρωση επί του θέματος της υγραεριοκίνησης. Το γεγονός ότι λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει κάτι σχετικά με τις συγκεκριμένες μετατροπές, δεν μας κάνει απόλυτα ενήμερους επί του θέματος. Όμως το ποσοστό του 11% φανερώνει ότι λίγοι θα παραδεχθούν ότι οι γνώσεις τους είναι ανεπαρκείς. Με το αφιέρωμα που δημοσιεύουμε ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και κυρίως να βάλουμε σε τάξη όσες πληροφορίες διαχέονται δεξιά κι αριστερά από ανθρώπους που έχουν συμφέρον και παραπλανούν ή αποκρύπτουν προβλήματα, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

Το κλίμα φορολογικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην κοινωνία επιβεβαιώνεται με τον πιο απόλυτο τρόπο στις απαντήσεις που απέσπασαν το 41% του συνόλου. Είναι πραγματικά αμφίβολο αν θα κρατηθεί η τιμή του υγραερίου σταθερή στο μέλλον, αφού πολύ πιθανόν αν αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι από τα υγραεριοκίνητα χάνονται έσοδα λόγω των μειωμένων φόρων θα αυξήσουν την τιμή του.

Ένας στους τέσσερις που απάντησαν στο poll, κρίνει ότι η υγραεριοκίνηση προσφέρει οικονομία και είναι αξιόπιστη. Ίσως πολλοί από αυτούς να κρίνουν εξ ιδίων, κυκλοφορώντας ήδη με υγραέριο και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς φαίνεται ότι όχι μόνο έχουν οικονομικό όφελος, αλλά δεν αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα. Από την άλλη αντίστοιχο ποσοστό αναγνωστών είναι επιφυλακτικό στην υγραεριοκίνηση, καθώς ο φόβος για τυχόν πρόωρη φθορά του κινητήρα ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ναι. Προσφέρει οικονομία και είναι αξιόπιστη         24%

Aν μελλοντικά αυξηθεί η τιμή του υγραερίου;         41%

Φοβάμαι τυχόν πρόωρη φθορά του κινητήρα         24%

Δεν είναι ενημερωμένος αρκετά για το θέμα          11%

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...